neděle 12. ledna 2014

Myšlenka od Hynka: Bungee jumping a rychlík jménem život

zdroj zde
Jednou jsem si skočil z jeřábu na gumě. Bungee jumping se tomu říká... Chtěl jsem zažít ten pocit volného pádu a adrenalin z náhlého napnutí lana, které se zastaví pár centimetrů nad zemí. Je to trochu šílený, ale stálo to za to, musím říct. Zážitek překonal pak už jen snad seskok z letadla z výšky 4,4 km, z toho asi minuta volným pádem.

Co tím ale chci říct? Jak je to s naší vírou? V životě se kolikrát zcela spolehneme na jiné lidi, předáme jim svou plnou důvěru. Ať už je to instruktor u bungee jumpingu, pilot letadla, řidič autobusu, kapitán lodi. Věříme jim a jsme přesvědčeni, že se nemůže nic stát. Vždycky se může něco stát, ale my jim v té chvíli odevzdáme plnou důvěru.

Někteří lidé nechápou, jak se dá věřit v Boha, kterého nikdy nikdo neviděl. Ale když si sednete do rychlíku, taky věříte, že tam někde vepředu sedí mašinfíra a že vás v pořádku doveze domů. Možná bychom měli víc důvěřovat v toho, kdo řídí tento svět.

Možná jedeme zrovna ve vagonu, který není úplně nejčistší, trochu to pod ním skřípe, sedačky jsou potrhané a spolucestující nejsou podle našeho gusta. Můžeme se vztekat, nadávat, můžeme si taky přesednout do jiného vagonu. Ale víte co? Všechny vagony v tomhle rychlíku jménem Život jedou stejným směrem. A není lepší využít cestu smysluplně? Pozorovat ubíhající krajinu, něco si přečíst, usmát se na svoje spolucestující, pokecat s nimi a něco nového se dozvědět.

Pozor, blíží se konečná. "Upozorňujeme cestující, že vlak v této stanici končí..."

7 komentářů:

  1. Nadchlo ma, zdieľam - veľká vďaka Hynku !!!! B
    Asi pred15 timi rokmi mi slovo Boh nešlo cez pery. Plácala som sa ako to šlo. Stala sa mi séria zážitkov takých, že som prijala vetu " Ak Vám vnútorný zážitok sprostredkoval existenciu Boha, nepotrebujete vonkajší dôkaz" /kniha Umelcova cesta/. - Raz ráno som vstala a som to vedela - BOH existuje. Máte prázdnu hlavu a všade počujete BOHA, a o nejaký rôčik-krôčik vám to potvrdia aj vedci - mne kniha MUDr.Novotného - Boh skrytý v genome. A teraz nás narážajú ak sa nebudeme brániť :-D, energie galaktického stredu, ktoré mažú staré záznamy na disku, zostáva čiré zlato. So people, switch on...
    B

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.dobresdeleni.estranky.cz/ a http://orgo-net.blogspot.sk/2014/01/merlain-obrovska-lekce-lasky-pokory.html
    Ďakujem, B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. B, Skús toto :
      http://babajanga.blogspot.sk/2014/01/desatoro-v-praxi_7.html

      Vymazat
    2. Ano, rozumiem. Tretíkrát som zakopla o istý text v priebehu 2dní. Lavina sa rúti netom a ľudia, čuduj sa svete rozumia. :-))
      .
      B

      Vymazat
  3. Moc hezky řečeno, Petře. Po naštvání se nad čipy mi to vlilo do žil zase trochu optimismu :) Máš pravdu, hodně často odevzdáváme svůj život do rukou jiných, a ani si to většinou neuvědomujeme. Je pak dobré vložit trochu důvěry i v ono "něco", co řídí tenhle svět.

    Jen mám trochu problém ... už úplně nevěřím, že to, co řídí tento svět, je dobré.

    OdpovědětVymazat
  4. To ti verím Spíídy, že máš problém. Pochytí to semtam i mňa, ale to zaplaším ako nepotrebné. - Vravím, toto nechcem a nemusím počuť, prijať. Ak sa naladíš na niečo iné, budeš inde. Preto preletím nadpis mnohých info, a viem, že sa mi neoplatí do toho šprtať. Tudum ? - A keď baží človek po informácii, musí dať bacha aby nespadol, hore sa lezie ťažko. B

    OdpovědětVymazat
  5. Díky za komentáře, přátelé, rád s vámi jedu v tomto vlaku jménem SNE... Tento text je trochu starší, ale pořád platný. Díky za sdílení a mějte se krásně, jako já se budu mít teď týden v Alpách. Budu věřit všem lanovkám i skibusům i lavinám, že mne nesmetou :-)

    OdpovědětVymazat