pondělí 16. prosince 2013

Až na Konec světa: Díl první

by Fáďos

Camino francés, neboli francouzská cesta svatojakubské pouti. Tuto trasu jsme si vybrali pro více než měsíční pochod napříč Pyrenejským poloostrovem. Na každém kroku nás doprovázel náš deník (respektive se vezl na našich bolavých bedrech) a jeho prostřednictvím bychom vás rádi vzali s sebou. V této nové rubrice s námi budete prožívat den po dni. Přejeme příjemnou zábavu.

Svatojakubská pouť je historická trasa úzce spjata s misijní činností apoštola Jakuba, který se vydal před téměř dvěma tisíci lety pěšky z Jeruzaléma na západ šířit křesťanskou víru. Na sklonku života se vrátil do rodného Jeruzaléma, byl popraven a jeho ostatky převezeny na západní pobřeží Španělska. Zde jej pohřbili a na místě jeho hrobu byla později postavena katedrála v Santiagu de Compostela - cíli poutníků. Dnes existuje mnoho tras z nejrůznějších koutů Evropy, kterými se poutníci vydávají na svou cestu směrem k Santiagu. Právě Camino francés se těší největší oblibě.

zdroj ZDE

Díl první:
Vše začalo na začátku roku 2013 nevinným článkem na netu, kterého se Alexiam s nadšením chytla. Přispěchala s tím za mnou a už se rozjel kolotoč. Během vytváření finančního zázemí na jaře a v létě téhož roku jsme pomaličku zajišťovali nezbytné vybavení i potřebné informace. V posledním týdnu před odletem jsme se narychlo stěhovali do Brna, takže jsme měli o zábavu postaráno. 
Na úvod přinášíme pouze krátkou ochutnávku, která vás snad navnadí, abyste dále vyhledávali tento příběh. Řečí našeho deníku: 

Den před odletem: Brno
Jak už je u nás zvykem, celá středa byla neuvěřitelně hektická. Vše bylo na poslední chvíli a zbytečně komplikované. Ale to bychom jinak nebyli my. 
Nakonec se nám opravdu podařilo sehnat průvodce na naši omlazující pouť, za což jsme docela rádi, neboť bloudit po Pyrenejích s letenkami v ruce a spěchat na letiště, které by "tady někde melo být", není zrovna vábivá vyhlídka. 
Stejně tak se nám na třetí pokus povedlo sjednat elektřinu do našeho bytu a i tu českou vlajku ve finále máme, abychom patřičně reprezentovali.
Závěrečné večerní montování pohovky vyloženě odpovídá přípravám na pětitýdenní dovolenou. Po tomto aktu jsme si slavnostně dopřáli asi 4 hodiny sladkého spánku. 

2 komentáře:

  1. No Fáďosi , konečne som zasadla ku čítaniu a fuk už aj koniec. Njn, dočkám času jak husa klasu.. :-D B

    OdpovědětVymazat
  2. Vtipné, moc se těším na pokračování. Trochu mi to připomíná svoji (ne)přípravu na cyklovýpravu do italských Benátek. Po propařené noci na VŠ kolejích jsme začali balit a s deseti Eury na dvě osoby ujeli 1800 km za 12 dní k moři a zpět. Tak se těším na vaše dobrodružství :-)

    OdpovědětVymazat