neděle 29. prosince 2013

S přicházejícím novým rokem 2014 přichází nové SNE

S novým rokem 2014 přichází konečně i avizované vizuální a strukturní změny na SNE, které jsme pro Vás v průběhu listopadu a prosince 2013 připravovali. Snad se Vám bude nový háv líbit (v levém menu můžete hlasovat v anketce). Během ledna 2014 může sice ještě docházet ke drobným upgradům, vizte však přesto už nyní kromě nového designu nové sekce. Kupříkladu po vstupu do sekce Redakce se Vám budou nově zobrazovat krátká představení členů našeho SNE týmu (k dnešnímu dni je nás 7). Tyto autorské medailonky jste už měli mimochodem dnes v noci možnost zahlédnout v podobě vyšlého příspěvku. 

Dále nám dovolte představit 7 rubrik SNE:

  • Až na Konec světa
  • Cestopis Fáďose a Alexiam, jenž vznikal přímo během jejich iniciační  a zhruba 800 km dlouhé  výpravy v roce 2013 (úsek Svatojakubské pouti ve Španělsku). Jednotlivé díly seriálu vychází pravidelně každé pondělí. 

  • Diskuzní otázka týdne
  • Tuto rubriku "moderuje" Patrik, který se snaží od sklonku roku 2013 mezi Vás čtenáře pravidelně (pokud možno každý týden) nadhodit nějakou "větší" či aktuální otázku k diskuzi.

Hořkosladké myšlenky (leden - březen 2014)

  • Jungiánský koutek
  • Dílo C. G. Junga se dá pojímat slovy Rudolfa Starého jako integrální antropologie, neboť Jungův záběr přesahuje hranice psychologie. Patrik svým seriálem Psychologie snu v roce 2012 započal popularizaci jungiánského přístupu nejen ke snům, ale samozřejmě co se týče pojetí lidské duše vůbec. V této sekci by tak nepravidelně měly přibývat příspěvky, jež odpovídají tomuto přístupu. 

  • Myšlenka od Hynka
  • Jde o historicky první rubriku SNE, kterou vede většině čtenářům dobře známý Petr Hynek. Jedná se o pravidelná nedělní – a typicky hynkovská – zamyšlení nad různými jevy každodenního života, jež autora v tu kterou dobu zaujímají.  

  • Přírodovědcem na počkání
  • V rámci této rubriky se Alexiam od sklonku roku 2013 snaží popularizovat přírodní vědy. 

  • Z tvorby spisovatele Vlada Bálinta 
Od nového roku 2014 budou pravidelně každý čtvrtek vycházet vybrané ukázky z beletrie Vlada Bálinta, přičemž některé budou na SNE dokonce elektronicky debutovat. 


Edit 1. 3. 2014: Opustila nás Simonne a s ní i její rubrika Hořkosladké myšlenky.


Vítejte! :-)
Za redakci SNE
Patrik

4 komentáře:

  1. Páči sa mi farba písma , len je to celé akési nefarebné :-/ Uvítala by som jemnulinký podmázik , páčilo by sa mi v stredovej časti, pod článkami. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed my jsme to zkoušeli, ale když podmáznu oblast pod textem, tak budu muset podmáznout aj okolní menu, protože by to jinak vypadalo divně. A když to bude celé podmázlé, tak bude zase divně vypadat bíle pozadí, takže bychom museli na pozadí dát nějakou tapetu a to už je úplně jiný design, naprosto se ztratí ta bílá a můžeme to dělat znovu.

      Vymazat
  2. Bed, díky moc za první reakci! :-)

    Ano, ten podmázik Jitka navrhuje od začátku ze stejných důvodů. :-) Uvidíme, na čem se nakonec shodne celý tým, i v závislosti na debatě s Vámi, protože portál je náš pouze ve významu "náš a Váš". :-)

    Jinak bych tímto rád vyzdvihl spolupráci celého týmu v čase adventním (autorské medailonky, dumání nad rubrikami), dále pak nové - a dle mého názoru nápadité - logo od Jitky, a nakonec tichou pečlivost při "nahození" všeho ze strany Fáďose, ale i Matese. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fajn to tu je i tak ! Mne tu vonia človečinou ,you know ?
      a... môžem povedať pravdu ?
      by mi tu lahodila taká svetluliiiiiinko štvrtočakričková zelenko-ružová ?? Som nenásytná čo :-D B

      Vymazat