pátek 13. prosince 2013

Patrik: Z tvorby spisovatele Vlada Bálinta (další nová rubrika)

Určitě jste si všimli, že na SNE doposud chybí určitý beletristický prvek (kromě toho, že zde, pokud pomineme komentáře, chybí slovenština :-)). Stala se však zvláštní událost a tentokrát kupodivu ne úplně synchronní. Je mi ctí, že nás oslovil Vlado Bálint, mimo jiné s návrhem na spolupráci. A o koho že jde? Citujme z Wikipedie: 

"Vlado Bálint (* 1960MichalovceSlovensko) vystudoval kulturologii na Univerzitě P. J. Šafáříka v Košicích. Působil v profesionálním divadle a jako pedagog. Pracuje pro rozhlas a televizi. V současnosti se věnuje spisovatelské činnosti, filozofii, fotografii, přednáškové činnosti a psychotronice. Je zapsaný v Who is Who v Slovenské republice, II. edition, 2003.

Ve vydavatelství BioBa mu zatím vyšlo:
·         povídková kniha CIRCUMSPECTATE (2011)
·         sbírka básní Deň po Jánskej noci (2011)
·         divadelní hra Náhodné stretnutie (iného druhu) (2012)
·         elektronická verze CIRCUMSPECTATE (2013)
·         elektronická verze anglického překladu hry Chance Meeting (Of A               Different Kind) (2013)"

Na SNE budou  v rámci nové rubriky "Z tvorby spisovatele Vlada Bálinta"  vůbec poprvé elektronicky zveřejněny ukázky z básnické sbírky Deň po Jánskej noci (2011), z divadelní hry Náhodné stretnutie (iného druhu) (2012) a z připravované divadelní hry Blázon a kráľ (2014).

Střídavě však budeme sdílet rovněž ukázky již na internetu zveřejněné (viz např. Gnosis9). Konkrétně půjde o starší povídkou prvotinu CIRCUMSPECTATE (2011) a připravovanou esejisticko-povídkovou Dé ja vu (2014). 

Autor: Patrik
Zdroj citace: Wikipedie
Odkazy: BioBanewartgallery.webnode.sk 

Žádné komentáře:

Okomentovat