středa 28. listopadu 2012

Co nás čeká 21. 12. 2012? Aneb rozsáhlé vysvětlení jednoho z Mayů

Magické datum 21. 12. 2012 dnes hlodá v mysli téměř každému. Děje se tak i přes enormní snahu mnohých z nás udržet svou mysl v přítomném okamžiku. Obtížně se tomu brání - zvlášť když člověk stále hledá tu "svou" verzi, kterou by jeho Vnitřní já ideálně přijalo.
 
Nabízíme na webu našim čtenářů poměrně širokou paletu alternativních názorů. Některé se dokonce vzájemně vylučují. Avšak zastáváme názor, že finální volba je na čtenářovi a my přinášíme pouze informovanost. Proto si nedělám iluze, že by všechny naše vážené čtenáře níže uvedené video oslovilo stejně, jako mě; důležité pro nás však bude, pokud jej osloví alespoň jeden z našich předkládaných pohledů, neboť všechny tyto články vybíráme s péčí a vědomím, že "jsou v tom správném proudu".
Přečetl jsem již tisíce řádků nesoucích rozmanitou škálu teorií. Ale dneškem se pro mě něco změnilo. Narazil jsem totiž na video, které můžete vidět níže. Přineslo mi řadu zajímavých informací a názorů, ale především tomuto videu přitakalo i mé nitro. Tato půlhodinka se tak pro mne stala zásadní, přestože vlastně nic nemění.

A co že je náplní onoho videa?
Nemohu samozřejmě vypsat vše o čem pan Ac Tah hovoří, ale mohu Vás navnadit, předložit takovou malou ochutnávku.
  • Dozvíte se do jaké míry si světová "elita" troufá zasahovat do "chodu" planety a kde se vlastně vzalo vychýlení zemské osy o celých 18° (to je poměrně hodně).
  • Přijde řeč také na to, proč je velmi důležité mít ve dnech od 21. 12. 2012 do 23. 12. 2012 po ruce tužku a papír a zapisovat všechny cenné myšlenky. Bude jich totiž nečekaně mnoho. Veliký důraz je kladen také na realizaci těchto myšlenek - jinak postrádají smysl.
  • Ze široka bude probírána otázka povznesení vědomí. Více méně by se dalo říct, že jde o stěžejní téma.
  • Jedna z diskuzních otázek také bude směřovat na v posledních dnech často zmiňované tři dny temna. Je třeba předem upozornit, že se opravdu není čeho bát. Tyto tři dny temna jsou jen "vedlejším účinkem" postavení planet, které se dostanou do zákrytu jedna za druhou. Negativní dopad toto může mít pouze na elektroniku, elektrické sítě - a to vlivem enormně silné energie, která k nám bude směřovat z Univerza.
    • první den: zatmění Měsíce
    • druhý den: zatmění Venuše
    • třetí den: ráno bude něco jako "prodloužená noc"
  • Po celou dobu videa bude pan Ac Tah apelovat především na to, že sami nesmíme zaspat. Nesmíme zůstat ohromeni tím, co se stalo, ale měli bychom se snažit nabytý stav vyššího vědomí udržet, uchovat; začít pracovat na zlepšení života na této planetě; začít realizovat myšlenky, které jsme si během této doby stihli zapsat, atd. K tomuto apelu se přidávám i já sám, protože cítím, že je to důležité.

Ale teď už konečně ke slibovanému videu. Pan Ac Tah mluví španělsky/ portugalsky (nejsem si jist) a je tlumočen do angličtiny. Ve videu jsou české titulky, které by se měly spustit automaticky. Pro lepší čitelnost titulků doporučuji zvětšit si video na full screen (ikonka vpravo dole). Přeji intenzivních třicet dva minut.


Dlužím dodat, že k tomuto videu mě přivedla Mysteriopedie.
Dovolím si přidat ještě odkaz na článek Jak vidí současný vývoj mayský stařešina Carlos Barrios (ZDE) z webu Cesta duše, který tématicky navazuje.

Hovoří: Ac Tah (jeho web ZDE)
Text: Fáďos

25 komentářů:

  1. 12.12.12 zasadne "valná hromada" - sešlost spirit. vodcov nielen native americans, osobne cítim že dôjde k usmerneniu a väčšiemu disclosure.
    BED

    OdpovědětVymazat
  2. Chlapi, díky za zajímavý článek, na video se kouknu později doma. A díky hlavně za tu dobrou, skutečně novou energii, kterou nám prostřednictvím svých stránek přinášíte.

    Ono o tom magickém datu se toho napsalo už hodně, za poslední 4 roky jsem toho taky přečetl stohy. Často jsem si říkal, že to vše je ztráta času, odvádění pozornosti někam ze sebe směrem ven ke zprostředkovaným informacím, které mají různý původ a jistě i různý účel, často nedobrý. Ale zase kdybych si tím neprošel, tak bych si neuvědomil, že vlastně všechno podstatné, co potřebuji vědět, mám v sobě. Tam kdesi ve svém středu, který je zároveň středem všeho. I celá zdánlivá vnější realita vzniká tam uvnitř, nikde jinde, tak to cítím. Tam kdesi uvnitř cítím i to, že jsme dospěli do bodu, který je pro nás nějakým způsobem zásadní. Cítí to mnoho z nás, tlačí nás to pořádně. Je to pocit silný, ale pro naše vnímání zatím poněkud neurčitý, proto se snažíme hledat odpovědi v sobě i okolo sebe. A je to tak správně. Někdy při tom máme tendenci spoléhat na vnější vlivy, vnější zásahy, události. I já jsem v tomhle trochu ujel a nechal se unést a tak trochu „tajně“ věřil, že se něco stane, nějaká kosmická událost rovná zázraku, že se něco udělá samo. Dnes už naštěstí vím, že to tak není. Cesta hledání nás postupně navádí zpět do středu, tam vzniká vesmír. A tam také v rozhodujících okamžicích nalezneme odpovědi a budeme vědět, co dělat. Nemyslím si, že je třeba chystat si tužku a papír a zapisovat, i když je to zajímavý nápad . Ty odpovědi už uvnitř zapsané máme.

    Datum 21.12.2012 rozhodně významným dnem je. Díky němu se mnoho lidí začalo dívat na sebe i okolní svět jinak než dřív. To datum nás probudilo ze spánku k aktivitě a změně pohledů a postojů. Mnoho z nás si uvědomuje, že dále již dosavadní cestou jít nelze. Nečekejme, že se 21.12. stane zázrak, ale udržme v sobě tu zázračnou energii změny, kterou jsme v sobě i díky tomuto datumu dokázali objevit a aktivovat. Buďme toho 21.12. především sami se sebou, v důvěře a smíření, v klidu a pokoji. A pokud se nám to podaří udržet i pro všechny následující dny, skutečné poselství dne 21.12.2012 je tím naplněno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko, díky moc za tenhle komentář, dost se s ním ztotožňuju; cítím to velmi podobně. :-)

      Už jsem informací tohoto typu taky zhltl za poslední léta opravdu mnoho, abych je pak vlastně mohl během posledních týdnů zahodit. To už je sama o sobě určitá transformace. Nakonec i v životě samém nabalujeme na sebe mnoho věcí, abychom je pak odhodili, když dozraje jejich čas (např. ego :-)).

      Zformuloval jsi pěkně velmi zásadní myšlenku, a sice, že ten mezník už splnil svůj účel tím, že spojil lidi na podobné vlně, kteří si začali shánět informace měnící pohled na svět a paralelně s tím přicházely třeba i takové zážitky (vůbec synchronicit v našich životech za poslední měsíce jako by přibývalo - to může být také znak nové úrovně vědomí). Nic velikého se zevně stát nemusí. Přece mám však nějakou tu poznámku přímo k článku:

      Ty planety v zákrytu jsou tak trošku mýtus (a nebo lžou všechny ty astronomické modely). Přikláním se spíš k tomu, že zčerná na chvíli Slunce v rámci solárního přechodu, jak už psal onen vědec Daniel: http://orgo-net.blogspot.cz/2012/11/daniel-geoinzenyrstvi-chemtrails-haarp_22.html . Včera mě zarazilo, že jsem narazil ve Zjevení sv. Jana (které se učím číst symbolicky místo doslovně - velmi těžké) na zhruba tuto větu: "slunce zčerná, měsíc zrudne a budou padat hvězdy". Tohle by šlo i doslovně, ne? :-) Jinak co se týče toho zevního, tento článek ukazuje, že znamení "doby konce" přicházají už od 18. století, takže netřeba se bát, že během 3 dnů bude nějaký "bům bác": http://fenomen2012.net/ostatni/prevzato/znameni-doby-konce.htm

      "Transformace" může být jak zevní, tak vnitřní - máme tendenci občas se přiklánět jen k jedné či druhé verzi. Co se týče více "vnitřních teorií", na Orgonetu dal sám admin nedávno nějaký odkaz na anglickou esej mystika, který navrhuje tu interpretaci, že Mayové zkrátka upozornili na MOŽNOST globálně začít nově smýšlet, protože se prostě Slunce třikrát v těchto dnech znovuzrodí - tedy "využijte této PŘÍLEŽITOSTI" (taky hezký důvod, proč začít počítat nový letopočet :-)) - je třeba to chápat tedy symbolicky, ne tak že se začnou hýbat litosférické desky apod. (i když myslet si, že se v příštích letech nic podobného nestane, je dost naivní/růžově viděno, což je vůbec nevýhoda těchto interpretací - Země musí pokračovat ve své očistě a svém resetu, jako to dělá už tisíciletí periodicky).

      Typicky moderní interpretace ovlivněné křesťanstvím jsou zase na druhou stranu příliš černé: vidí jen konec světa. Ono to tak vlastně ale bude - moderní civilizace skončí, ona to cítí a dost se toho bojí, tak šíří kolem jen svůj vlastní strach. Bude to podle mě spíše symbolické (ztráta vlivu), žádné vyloženě hollywoodské scénáře, které by vyhladily úplně všechny lidi.

      Je třeba se těšit, ale zas nebýt zklamán, když se nic nestane (ono je to taky možné!) ani na vnitřní úrovni. Jenže zas o to v příjemnějším šoku budeme, když se něco stane bez očekávání, třeba 21.3.2013 :-). Tím samozřejmě nechci nic zlehčovat, ale je nás tu zhruba 7 miliard a čeká nás v podstatě 7 miliard verzí "přechodu" a ono "kdy" už je vlastně jedno. :-)

      Vymazat
    2. Ten názor mystika je mi vnitřně asi nejbližší. Na druhou stranu, nějaké efektní nebeské úkazy by taky nebyly špatné na koukání :-). Ale to není to hlavní, o co teď jde.

      Na vnější úrovni se myslím nic zvláštního 21.12. nestane a pokud bychom něco čekali, budeme čekat věčně. Taková očekávání nejdou z hloubi nás, ale většinou spíš z našich programů - strachů (očekávání katastrof), nebo naopak euforie (očekávání "zázraku").

      Ale na vnitřní úrovni se intenzita prožitků a zvratů u mnoha lidí dnes stupňuje. U mě to má zvláště letos stále stoupající tendenci. Hodně se potýkám se svou vlastní negativitou. Někdy si už říkám, že teď buďto vypustím duši, nebo se stane něco naprosto neočekávaného. Možná to tak má hodně z nás. Jsme blízko nějaké hrany a nevíme, co je za ní. Přijde mi to velmi logické. Pokud se má totiž stát něco opravdu zásadního, musí to být něco neočekávaného, nepředpověditelného. Něco, na co se nemůžeme připravit dopředu a nějak to očurat :-).

      Něco je za dveřmi a my si to zatím moc neumíme představit. Tak zkusme zklidnit mysl, neposlouchat naše strachy a očekávání, naladit se na ten proud života (to nemám ze sebe) a zkusit svobodně tvořit, nejprve v rovině vizí. A nevažme se při tom ničím, co dosud považujeme za platné. Zázraky se dějí, ne však zvenku, ale zevnitř.

      Vymazat
    3. Total souhlas! :-)

      Obzvlášť se mi líbí ten předposlední odstavec - vytáhnout na světlo své temné stránky je snad ten nejhlavnější a nejopomíjenější úkol této doby (jak jsem vlastně psal v mých posledních dvou článcích). Potýkám se s tím taky a daří se, když je člověk otevřený a nebojí se sebe sama. Vidím to i kolem sebe. Přeji nám všem dostatek síly a mnoho motivace, jež může přinést třeba i takové video, co zveřejnil Fáďos!

      Vymazat
  3. Já se vždy nechám rád překvapit a nic napřed neřeším. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidná mysl je základ! :-) Já už se snažím nevyhledávat další informace, může pak být v hlavě akorát tak zbytečně bordel. :-)

      Vymazat
    2. Taky už jsem toho načetl dost a teď už se jen snažím v klidu doplout životem k onomu datu a doufám, že budu v klidu schopen přijmout změny, které mohou nastat. Myslím, že teď už ani není třeba dělat něco víc než být v klidu, být v pozitivní náladě a hlavně se nestrachovat z toho co by mohlo přijít :).

      Vymazat
  4. ... zahájila som sebadebordelizáciu a viete čo ?
    Ostatní "čistí" si ťukajú na čelo keď sa pustíme do debaty - veď trebaaa vzrúšo a chaos, pokoj se nenosí ... :_DD
    BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D srdce mi stejně bude bušit silněji, ať se stane cokoli! O všech možnostech léta na netu filozofujeme a jakmile se byť jen jedna zrealizuje, bude to síla.

      Vymazat
    2. Myslím si, Patriku, že už ani není možné, aby se nic nezrealizovalo. Protože už jen naše očekávání je přáním vyslaným do Vesmíru a Vesmír plní přání. A už jenom to, že o sobě víme, sdílíme svoje poznání a myšlenky, je obrovská a každodenní změna a za to jsem rád. Jsem rád, že o sobě víme, že je nás tolik a jsme ve spojení. Díky, přátelé :-)

      Vymazat
    3. No ano,nám už je to jedno,protože jsme v jednotě :),v srdci máme plno lásky a až dovalí bílé světlo,tak naši sílu v srdci znásobí a nová realita je tu.Bílé světlo nepřichází proto,aby nás zahubilo,ale posílilo.A ty co ve strachu zalézají do děr(bunkrů),ty nemíním řešit,to je jejich problém ne náš :).Mám privreté oči a snažím sa nebát,podme spolu létat,pozri ja už letím,ak sú všichni štastní není žádné smetí...:).

      Vymazat
  5. Hezký večer jsem malá čarodějnice a někdy koza Tereza :),protože se mi v srdíčku moc líbí,tak bych tu s vámi občas pobývala a psala ty svoje bláznivinky.A hned mám jednu v zásobě,přímo ze života :).Přinesla mně dcerka obrázek a řekla,mami tohle je kámen AURI a ten se musí aktivovat(vypadalo to jako čtyři trojúhelníky složený špičkou do sebe-odborný výraz "placatá pyramida" :) a každý jeden zelený,modrý,červený a žlutý).Tak jsem se zeptala a kdo ho může aktivovat?Řekla "TŘEBA" ty nebo já,to je jedno,hm.Tak jsem najednou zakopla o pátý element :).A pak mi to docvaklo,KAŽDÝ Z NÁS,můžeme aktivovat LÁSKOU svůj kámen AURI v srdci,no a tak jsem se tu tedy aktivovala :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rýchlo, rýchlo, kto ešte nie je zaľúbený tak fofry sa zaľúbiť !-D - idem na to .... Bed

      Vymazat
    2. Terezo, díky moc za tenhle zážitek! :-)))

      Měj hezký prvoprosincový víkend, nějak se nám zázračně vyjasnilo. :-)

      Vymazat
    3. Bedulko,jasný a zamilovat se můžeme i do nádhernýho stromu a tam je ta odezva 100% a okamžitá :).Patriku díky,tady taky svítí a tak lapem fotony co to dá :).

      Vymazat
  6. tomu "mayovi" mozu verit snad len nejake hlupe deti.. tolko sraciek co vypustil z huby som uz dlho nepocul. Ze CERN planuje experiment? zaujimave, ze samotny CERN nikde nic take nespomina. Potom tam hovori o pyramidach, s ktorymi chcu predzlit ten prival energie.. tak je may alebo egyptan ?! nech si vybere.. ale myslim, ze ani jedno, daco si precital na nete a chce si vdaka naivnym ludom na tom zarobit.. a o tych jeho vesmirnych "znalostiach" uz radsej pomlcim.. takychto sarlatanov je na svete plno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak ne vše, co se plánuje, bude zveřejněno na oficiálních stránkách, obzvlášť ne informace tohoto typu, která by vyvolala spoustu otázek. Taky to může být jedna z konspiračních teorií, ale o false flag mimozemském útoku taky nikde NASA neinformuje a stát se MŮŽE. :-)

      Mayové a Egypťané vychází pravděpodobně ze stejné předchozí kultury a nebo je to výsledek podobného poznání - divím se, že jsi ještě nenarazil na to, že tu máme dvě tak podobné civilizace ze dvou různých konců světa. :-) Pyramidy nejsou doménou jen egyptské civilizace (viz pyramidy na jiných tělesech sluneční soustavy - můžeme tomu věřit, ale nemusíme, prostudovat si posvátnou geometrii však neuškodí. :-))

      To samé s tímto Mayem - samozřejmě je to jeho prohlášení v něčem podivuhodné a taky jednostranné a samozřejmě po světě běhá plno falešných proroků, ale proč ne? S Tebou prostě nezarezonoval, tak máš jinou vizi, určitě poslouchej svou intuici. Tím neříkám, že já zastávám 100% z tohoto videa. Naopak.

      Vymazat
    2. Ty nepodpísaný, hlavne drž jazyk na uzde pri používaní ordinárnych slov.
      BED

      Vymazat
  7. první den: zatmění Měsíce
    druhý den: zatmění Venuše
    třetí den: ráno bude něco jako "prodloužená noc

    - prstencové zatmění Slunce z 20. na 21. května 2012
    - 6. června 2012 nastane poslední přechod Venuše přes Slunce až do prosince 2117
    -polostínového zatmění Měsíce 28. listopadu 2012

    21-23.12 nebude ani zatmeni mesice, ani venuse a ani slunce.
    21.12 bude zeme, slunce a stred mlecne drahy v linii,coz se deje nepletu li se jednou za 26k let. Otazkou tedy zustava, jak chcete vytvorit 3 dny temna, kdyz zadna z planet slunecni soustavy nebude mezi nami a sluncem.
    Ze by kolem proletel tajemny Hnědý trpaslík nibiru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.cestyksobe.cz/luisa-muratori-rok-stvoritele-priprava-na-prosinec-2012-ad1728/?resolution=high Zde by měla být odpověď. Na energetické úrovni bude Země procházet portálem skrz Slunce. Na fyzické úrovni bude realita zrcadlem našeho vědomí.

      Vymazat
  8. Tři dny temna vůbec nemusí znamenat tři dny tmy. Dá se to přeložit volně.. Můžeme napsat: tři dny v zákrytu před "něčím"; tři dny "zatmění" mysli; atd, atd, atd..
    Také se nemusí jednat o zatmění Slunce z pohledu ze Země. Klidně může jít o zatmění Slunce z pohledu nějaké jiné planety, které má pro naši Zemi "pouze" významný energetický dopad. To samé u Venuše. Také měsíc se může "připlantat" do spojnice Slunce-nějaká planeta.
    Nejsem na to odborník, nerozumím tomu, ale jde o to překládat si to slovní spojení volně a připustit si i jiné varianty ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, jak píše Fáďos - SYMBOLIKA a nebo úplně jiný jev. Ještě nepadla další "jiná" možnost než různá zatmění - Slunce může začít v rámci své transformace černat, jak píše vědec "Daniel" (a pak by měl následovat skok do nové fáze života hvězdy - bělejší, jasnější a mírně fyzicky větší Slunce, něco této verzi i dost nasvědčuje). :-)

      Každopádně ten výčet naznačující, že se už vše stalo, není vůbec od věci. Podle některých zdrojů jsme už i prošli galaktickým středem. :-) Taky jsou zajímavé interpretace Zjevení sv. Jana, které ukazují, že zmiňované jevy nemají nastat někdy v budoucnosti, ale většina z nich se stala v posledních 300 letech (http://fenomen2012.net/ostatni/prevzato/znameni-doby-konce.htm).

      Vymazat
  9. Lidicky ja se bojíííím :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se neboj, je velmi pravděpodobné, že nic extra nepocítíme, je to asi vše více na vnitřní úrovni, než si třeba dokážeme představit. Být v klidu, nevyčerpávat se strachem, to nejdůležitější už jsme si dávno před narozením vybrali a včas to pochopíme. :-)

      Patrik

      Vymazat