neděle 11. listopadu 2012

2012 a dál?

Celý svět dluží - ale komu?
Tak jo. Je třeba přiznat si pravdu. Čistou holou pravdu... Mnoha lidem začíná být jasno, že svět v tomto materiálním a ekonomickém pojetí nemá budoucnost a musí se nutně změnit. Totálně změnit. Nevím, jestli to bude hned toho 21.12.2012, jak tvrdí mnohé předpovědi, ale rozhodně to nebude trvat o mnoho déle. Proč? Prakticky všechny státy včetně těch nejvyspělejších (!) jsou už léta zadluženy a jejich dluhy stále více rostou. Komu tedy všichni dluží? Amerika přiznala, že svoje dluhy již nikdy nebude schopna splatit. Ostatní státy (včetně ČR) raději mlčí.
Krach dolaru, stejně jako následně Eura je na spadnutí. Německo a Francie veřejně mluví o vystoupení z EU. Pochopitelně - nechce se jim neustále dotovat slabší státy. Německo v tichosti připravuje vlastní měnu DM2. Ale o peníze půjde v novém světě až v poslední řadě. Doslova.


Čistému vše čisté
Já se ale na všechny ty nevyhnutelné změny a nový svět docela těším. Jsem totiž optimistou a jsem přesvědčený, že podle zákona přitažlivosti se každému dostane to, jak celý život (celé životy) žil, tvořil a myslel. No a mně je dobře v přírodě a bez internetu, mobilu a auta si taky zvyknu. Dřív takové věci nebyly a lidé měli k sobě blíž. A že by měl jeden pomáhat druhému, to je snad samozřejmé. Každý dostal nějaký dar, nějakou schopnost, a to je dobře. Je správné využít tento dar nejen pro sebe, ale pro dobro všech. Je to snad špatná idea? Ano, ti, kteří si libují ve svém úspěchu, moci a penězích, si asi budou připadat jako v pekle, ale je to jejich rozhodnutí...

Nestarejte se příliš
Lidé jsou zmateni, banky bez peněz, do čeho investovat, "abychom neztratili"? Nad tím se musím spíše pousmát. "Nestarejte se příliš...", je psáno už v Bibli. Bůh dokáže nasytit své vyvolené. Investovat do čehokoli materiálního mi přijde scestné. A když, tak radím malou oplocenou zahrádku u vlastního domku, pokud možno s vlastní studnou a nezávislým topením. Když člověk dokáže žít skromně a vyjde s málem, nějak si vždycky poradí.

Autor: Petr Hynek

4 komentáře:

  1. Ahojte - nedlhujem vám niečo ???? :_D Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec bych se nedivil Bed xD.
      A SNE u Tebe žádné dluhy nemá? xD

      Vymazat
    2. Jo má - jedna žúrka s bubnami !!!!!!!!

      Vymazat
  2. Moc se těším. Mám zahrádku, studnu, krb, zapalovač a pár svíček. Ještě si skočím pro kafe a cukr. Taky pozvu kamarády, budeme se těšit spolu

    OdpovědětVymazat