pátek 30. listopadu 2012

Evoluce?

Skrze novinky.cz jsem před chvílí narazil na pěkné animované video ZDE a pak jsem chtěl pro jeho zveřejnění najít vhodnou ilustraci a našel jsem následující zajímavý text :-):


Darwinova teorie pohledem mimozemských lidí

Při vysvětlení omylu Darwinovy teorie o vývoji druhů je asi nejlépe začít u zvířat, ze kterých se měl člověk vyvinout. Vesmírní lidé i nich říkají, že jsou nositeli ducha stejně jako člověk a jejich úkolem je dosáhnout vyššího stádia duchovního vývoje. Jsou nositeli duchovní síly, která má možnost se prostřednictvím hmotných světů vyvíjet, individualizovat a stát se postupně myslící identitou – bytostí, které si je vědoma sama sebe a má svobodnou vůli. Stejně tak to bylo i se vznikem pozemské rasy člověka, v procesu, ve kterém se od nejprimitivnějších zvířecích bytostí stal během evoluce inteligentní bytostí. Evoluce probíhá na materiální i duchovní úrovni a oboje spolu navzájem souvisí.

ráj

Zvířata nemají zcela svobodnou vůli, mají ale také duši a mohou vnímat podobně jako člověk (úměrně svým fyzickým smyslům) a mají dokonce kromě pudů a instinktů i emoce a pocity (savci na vyšším stupni). Vnímají, cítí, vědí, co musí udělat, pamatují si často lépe než člověk, cítí, když jim někdo ubližuje, má je rád nebo co jim kdo provedl a pamatují si velmi dobře své zkušenosti, ale nejsou schopni o tom přemýšlet. Berou to jako hotový fakt. Největší rozdíl mezi člověkem a zvířetem je, že zvířata nemají ještě zcela vyvinutou vlastní identitu, tj. neuvědomují si sami sebe. Podobně jako dítě, které se narodí. Nemohou tedy myslet a uvažovat. Jinými slovy také zvířata mají vědomí, které má určitý stupeň uvědomění si sebe sama, ale nedovedou ho analyzovat a interpretovat. Mezi zvířaty a lidmi je asi takový rozdíl ve vývoji, jako mezi lidmi a anděly - jen tak pro představu...

Byl lidský duch člověk stvořen hned jako dokonalý nebo prošel vývojem?

Duch je stvořen v nevědomém zárodečném stavu, vyzářením z Ducha svatého. Ducha, který vyzařují archandělé, kteří manifestují nejvyšší vědomí Boha. Archandělé nejsou v podstatě žádné stvořené bytosti, ale manifestace Boha. Stejně tak jako stvoření duchové, protože jsou však vyzářeni, nemají dosud vlastní vědomí. To ale získávají velmi záhy – to je vlastně onen okamžik, kdy získávají svobodnou vůli. Sice zůstávají i nadále v této jednotě, ale už se od ní mohou odloučit. V této době také dochází k pádu prvních „lidí“. Adam a Eva samozřejmě tehdy ještě lidmi nebyli, protože tělo neměli.

Takže ze zvířat se duch nevyvíjí?

Ano, je to jen jiný způsob vývoje a toho, jak se duch realizuje a získává svobodnou vůli. U Boha je toto také „hned“. Vy tento proces vidíte jako postup, ale jen proto, že se na něj díváte z vaší reality.

Ale pokud se vyvíjí ve zvířatech, tak to trvá mnohem déle, ne?

To je jen tvůj dojem. Je to pouze způsob realizace ducha v časoprostoru. Čas ve skutečnosti neexistuje. Časoprostor je jen nápad, myšlenka, koncept. Ve vyšší realitě ale žádný čas a postupy neexistují. Jedna vteřina je tady jako u vás milion let. To, co je u Boha okamžik, se může v nižších realitách jevit jako lineárně rozloženo, je to ale totéž.

Je Darwinova teorie tedy mylná?

Podle Darwina se duch vyvinul z hmoty těla, tedy, že člověk vznikl z primátů. Duch, tedy myšlenka však není produktem mozku. Mozek je pouze nástroj, hardware, který zpracování podněty, včetně myšlenek, pro účely těla, nic víc. Hmota nikdy nemůže vyprodukovat myšlenku. Jako umělá inteligence se může rozhodovat, dokonale simulovat a předstírat život, ale nikdy nemůže vyprodukovat ducha. Mozek, byť je to geniální nástroj, je bez ducha, který ho používá, jen mrtvá hmota.
Darwinova teorie předpokládala, že žádný duch neexistuje, pouze hmota, která myslí a vytváří sama sebe a náhodou. Darwin však objevil pravdu jen z části. Zaprvé tím, že zavrhl stvoření člověka, jako věčné, duchovní bytosti, jako bytosti, která má nesmrtelného ducha, který se nevyvíjí z hmoty a je na ní nezávislý (byl by to podobný případ, jako kdyby zákon v parlamentu vznikl sám od sebe, nikoli v hlavách poslanců). Za druhé se mýlil i v teorii materiální evoluce, neboť i ta podléhá plánu ducha. Ne tedy sama od sebe, evoluce je programována a podléhá programu, plánu, chceš-li. Ten byl navrhnut a je řízen. Nic není náhoda. Na počátku byl nápad, myšlenka, idea, touha. Jako ve všem...
Vezmi si jako příklad okrasné květiny. Musíš mít dobrou zeminu, dostatek vláhy, vzduchu, sluníčka a musíš je v první řadě zasadit a dále o ně neustále pečovat. Samy od sebe ti zahrádku nezkrášlí. Vznik veškeré flóry a fauny včetně člověka je výsledek dlouhodobého úsilí a šlechtění, žádná náhoda by nestvořila cokoli živého, schopného samostatného života a reprodukce. Pouze velmi dobře nastavený a vymyšlený program. Vědci sice říkají, že náhodný vnik života může být na Zemi zcela mimořádná věc, protože je "souhrou nekonečného množství náhod". Ale i kdyby to mu tak bylo, musel by toto nekonečné množství náhod někdo zorganizovat. Chaos se sám zorganizovat a dále sám sebe organizovat, zlepšovat se, vyvýjet a reprodukovat nedokáže. Ani tou sebevětší náhodou ne. Chaos dokáže zorganizovat pouze nějaká inteligence, pokud má nápad a plán, jak to udělat a dostatečné dovednosti, aby to dokázala. Na to, aby se dům postavil sám od sebe by bylo potřeba mnohem méně náhod, než na vznik živé bytosti. A přece, slyšeli jste už někdy o nějakém případu, že by se nějaký dům náhodou sám pro někoho postavil? Můžete mu připravit materiál, pozemek a ty nejvhodnější podmínky, ale stejně se nepohne.

To je jasné, ale když nechám maso zkazit, taky se v něm samy od sebe vylíhnou červy...

Ano, ale maso je biologický materiál, také na snihlém dřevě se udělá plíseň, ze země vyrostou houby, stromy a ze stromů plody... Tento materiál je součástí vytvořené ekosféry, do které tato forma života již byla zasazena. Není to něco z ničeho, ani vývoj k něčemu. Je to přirozený projev proměny životní formy.

Ale Darwin učil, že evoluce je založena na přežití lepšího a silnějšího…

Na fyzické úrovni jde vždy o přežití silnějšího. To ale není žádný motor evoluce, nebo to, na čem je založena. Je to důsledek vývoje ve světě, kde je nutná obživa masem jiných zvířat, kde jeden zabíjí druhého proto, aby sám přežil. Když nebude lidstvo po mnoho generací používat například jeden prst, pak časem sám od sebe zanikne. Podobně jako ocas, který už člověk nemá. Co by s ním dnes dělal? Také vy lidé můžete vypadat z milion let jinak. Ale ne proto, že byste byli lepší a dokonalejší. Budete pouze přizpůsobeni jiným životním podmínkám. Je to jen neustálé přizpůsobování se novým požadavkům ducha, který se vyvíjí, nikoliv hmota.
Nelze opravdu říci, že všechny zvířecí druhy byli kdysi dávno méně dokonalé, než jsou teď a že se vyvinuly. Oni se nevyvinuly, ale přizpůsobily. Byly jen přesně přizpůsobeni tehdejším přírodním podmínkám a přirozeným nepřátelům. Není to tedy žádný pokrok vpřed, žádná evoluce. Jediné co se vyvíjí je duch. Ale ani s tímto vývojem nepřichází tělesné změny, jak si můžete myslet. Pokud se totiž duch dostatečně vyvine, pokračuje dále v jiném, pro něho vhodnějším živočišném druhu. Pokud vidíte pravěká zvířata jako nestvůry, je do důsledkem jejich duchovní mutace a degenerace. Tato zvířata nejsou božími tvory, ale mutanty. Jejich potomky můžete ve světě nalézt i dnes.

vznik Země

Takže stvoření nebo evoluce?

V tom není rozdíl, není tu žádný rozpor. Evoluce ale není vývoj téže struktury. Je to proces vedoucí k zániku staré a jejímu nahrazení novou formou. Tedy nikoli vývoj toho samého, ale neustále transformace ve vyšší formy bytí a adaptace na nové podmínky. Otázka, jestli byl tedy člověk stvořen náhled nebo během milionů let je irelevantní, protože to, co je ve skutečnosti okamžik, se může v časoprostoru jevit lineárně rozloženo jako nějaký časový úsek.
Evoluce neprobíhá zcela sama od sebe, Stvořitel ji však neřídí přímo, ale prostřednictvím jiných bytostí, kteří jsou vykonavateli jeho vůle. Můžeme je nazvat třeba architekty, inženýry, staviteli, pečovateli, zahradníky, oživovateli, výtvarníky, umělce, ti všichni mají na starosti vesmír, jeho vývoj a život v něm. Na nejvyšších řídících stupních jsou andělé, kteří mohou vytvářet a ovlivňovat reality, vytvářet energetické struktury hmoty, hvězdy, planety, různé struktury bytí a stavů, rozměry časoprostoru... Nic není náhodné, ani to jaké barvy bude mít ten který pták, ryba nebo motýl. Vesmír a svět byl stvořen, nic nevzniklo samo od sebe.
Všechno je následek nějaké příčiny, tato příčina zase jiné, až k první prapříčině všeho, kterým je Stvořitel. Kromě toho, všechny přírodní procesy viditelné, i neviditelné, jsou neustále řízeny, pod nepřetržitým dohledem. Včetně člověka, kterému je však ponechána svobodná vůle, byť je značně omezená temnými silami. Vytvoření života na nějaké planetě není nic jednoduchého. Na počátku je nápad, musíte vymýšlet postupy, odkud vezmete materiál, jak nastavíte parametry, aby život fungovat, neustále testujete jejich nastavení, aby se ujal a byl soběstačný bez vašich dalších zásahů, aby reprodukoval sám sebe atd.

Co je stáří duše, prý jsou staré duše moudřejší...

Duch samozřejmě nestárne, to je relativní pojem a v duchovním světě čas neexistuje. Určitou jednotkou může být počet lidských životů, i když ty mohou být také různě dlouhé. To ale rozhodně není známkou moudrosti a duchovní vyspělosti, naopak. Pokud člověk ke svému vývoji potřeboval stovky tisíc životů, je to znak jeho stagnace a pomalého vývoje. Ti "nejstarší" mají za sebou až 1 100 tisíc lidských životů na Zemi a jiných planetách, průměrný člověk asi 400 tisíc. Každá člověk se však, ještě než se z něj vyvine lidský duch, rozvíjí na nižších úrovních flóry a fauny, což je nejméně osm milionů životů. Jak vidíš, drtivá většina lidí vůbec nejsou svým původem ani pozemšťany, ale přišli na Zemi postupně z jiných světů.

Takže stvoření světa za šest dní je nesmysl.

Záleží na tom, jak tomu rozumíš. Délka dne u vás je úplně jiná, než délka dne u Boha :-) Legenda o stvoření člověka jen říká, že svět stvořil Bůh, nestvořil o najednou, ale postupným evolučním vývojem, na jehož konci je člověk. Bible říká v podstatě totéž, co věda. Je ale nesmysl snažit se vědecky vysvětlit vše, jen proto, že vědec věří, že fyzikální a chemické zákony v nějaké formě platí vždy a všude. Totéž délka života stovky let u patriarchů. Mnozí si myslí, že je to nesmysl nebo nějaký obraz jen proto, že vychází z předpokladu, že tehdejší fyzikální zákony měly stejnou platnost jako dnes. Vaše věda je velice omezená a strnulá, vychází se určitých šablon a konstant, které pokládá za dané, protože nemůže fyzicky dokázat skutečnosti, které nemůže svými nástroji změřit. Změřit může ovšem jen velmi malou část spektra. Podobné je to například i s faktem, kterým vědci předpokládají, že život ve vesmíru může existovat jen tam, kde je vzduch a voda. To je podobné jako věřit tomu, že to, co nemohu vnímat, slyšet a vidět nebo změřit přístroji, tak nemůže existovat.

Existují chyby v evoluci?

Dévové, kteří řídí materiální evoluci nejsou dokonalé a neomylné bytosti. Ne každý dév je anděl, stejně jako ne každý člověk je Božím Synem, jako Kristus. Někdy probíhá i způsobem pokus-omyl. Také Satan se snaží do procesu tvoření neustále zasahovat a přizpůsobovat ho ke svému obrazu. Pokud se ukáže, že je nějaký druh slepou a dále neživotaschopnou linií, vyhyne nebo je vyhuben. Každý hmotný svět má zcela jiné, specifické podmínky a těm je třeba vše podřídit, aby tu život mohl vzniknout a existovat. Tak byl vyhuben i ichtiosaurus nebo dinosauři, kteří byli výsledkem dost nešťastných genetických manipulací, až zmutovaly. Nakonec tedy zvítězila na Zemi evoluce savců, na které byla založena evoluce člověka. Ale ani ta nezůstala ušetřena snah Satana a jeho padlých andělů, jak se o tom zmiňuje i Bible v Genesis. Genetické pokusy pokračovaly i na savcích, až vznikali nové mutanti a kříženci člověka, padlých andělů a zvířat. Tento starý svět sice již dávno zanikl, ale pozemský člověk dodnes nese stopy těchto manipulací a nemůže své tělo používat na 100%. Ve skutečnosti je mrzákem.

Takto se život tvoří jen na fyzických úrovních?

Ne, na všech. Život tvoří myšlenka, myšlenka je život. Pouze ho realizuje. Na všech úrovních. Podle úrovně tomu odpovídá i způsob realizace. Nejtěžší je vytvářet životní formy na hmotných úrovních.


Zdroj: http://paralelni-svety.bluefile.cz/darwinova_teorie.php
Vystavil: Patrik

Žádné komentáře:

Okomentovat