sobota 3. listopadu 2012

Můj názor na některé názory ohledně konce roku 2012

Jsem člověk poměrně dost orientovaný na vědění, v čemž mi pomáhá a zároveň brání intelekt a neustálé breptání mysli. Na druhou stranu, učíme-li se ono breptání sem tam ztišit, slyšíme zřetelněji intuici, která je pravděpodobně součtem veškerého poznání z minulých životů. Čtenářům SNE je však asi zbytečné podkládat tuto teorii výzkumy psychologů a psychoterapeutů (Stanislav Grof, Marta Foučková atp.), ale – což je pro tuto dobu podstatné – v moderní vědě již zkrátka dávno tyto věčné pravdy našly svou platformu.

Už ani nevím, kdy jsem poprvé rozumově uchopil a pochopil na základě určitých informačních indicií (ale i niterných pocitů, které přece jen odmala mám), že se nyní děje na naší planetě něco velkého a zároveň, že se pochopitelně děje i něco velkého na úrovni lidského vědomí (tyto dvě entity jsou propojené už např. magneticky, viz Gregg Braden). S těmito informacemi se doslova roztrhl pytel před několika lety a mezi duchovně založenými lidmi se s blížícím se koncem stávajícího roku takové teorie množí (že velká masa ateistů žije podvědomě ve strachu z konce (moderního) světa, ponechávám stranou).

Póza „Jsem JEN pozitivní člověk“
Existují ovšem duchovně založení lidé a „duchovně založení lidé“, jejichž postoj se dá shrnout slovy: „musím být velmi čistý a co se týče negací, dělám, že nic“, a tak se snaží i ve světě (ba v celém vesmíru) veškeré minusové projevy ignorovat a tím zatlačovat, čímž je vlastně nevědomě posilují (dávají jim samostatnost, nepřijímají je). Přitom již mnohé tzv. primitivní kultury dávno přišly na to, že „démon“ ztrácí svou „samostatnou“ sílu, jakmile jej správně pojmenujeme; jakmile přijmeme tento svůj vlastní stín. Tím nenabádám k vyhledávání negací, ale ke změně náhledu na ně, neboť cesta nevede skrze ignoraci, ale skrze integraci (propojení/smíření obou pólů v nás). Ron Van Dyke v jednom ze svých videí řekl: „jediné negativní emoce jsou ty potlačené/nepřiznané“, což jde v ruku v ruce s tím, co jsem se snažil z jungiánské psychologie vytáhnout v rámci seriálu o snech (ZDE).

Zpracování svého stínu (na příkladu hrdiny filmu Čaroděj Zeměmoří)
Dovolte mi ještě v této souvislosti upozornit na film Čaroděj Zeměmoří, ve kterém hlavní hrdina, adept na mága, vyprovokuje svým mladistvým egoismem vlastní Stín, který je „děsivý“ a pronásleduje ho (ve filmu ztvárněn jako ponurá postava, ale nám je symbolika jasná). Aby ho hrdina vrátil zase tam, kam patří, musí přijít na jeho jméno! Zajímavé bylo hrdinovo rozhodnutí přestat před ním utíkat – Stín se najednou začal poměrně přátelsky bavit a přestal v pronásledování; vysvětlil, že chce, aby se s ním hrdina (Vyšší Já) spojil, jenže vlastně ve prospěch tohoto Stínu. Když už hrdina nedoufal, „něco“ ho osvítilo a řekl Stínu ono jméno, které bylo stejné jako jméno hrdiny! V tu chvíli se opravdu spojili, ale ne ve prospěch Stínu, ale Vyššího Já! Tak vznikla celistvá bytost, úplný člověk, arcimág (viz brzy individuace v Psychologii snu 5). Přesto, že jsem vám mnohé s odpuštěním vyzradil, doporučuji tento film určitě shlédnout. Myslím, že zde naznačený proces je právě onen klíčový v těchto letech a níže vysvětlím proč. 

Past „pozitivních“ proroků
U mnoha „duchovních lidí“ a falešných proroků, kteří nám říkají, jak musíme být do toho a toho data čistí a připravení a kteří třeba i prý čerpají ze svých tzv. chanellových kontaktů, jsem si všiml „osvědčeného“ přístupu, který spočívá v tom, že nepřipouští existenci minusového pólu, tedy popírají dualitu stvoření (a nebo pojímají i dualitu příliš jednostranně). Tím pádem v podstatě nežijí doopravdy na tomto světě (což by bylo v některých případech v pořádku, ale většinou jde o pózu, nikoli o výsledek sjednocujícího procesu – ti, co mají opravdové vedení, dokážou být nohama na zemi a zároveň srdcem nahoře).

Takže cítím potřebu napsat to, co se mnoho lidí možná napsat bojí, byť si to myslí: že mnoho „osvícených“ informací typu „čeká Tě krásná transformace a postup, pokud se srovnáš do 21.12.2012“ vyvolává naprosto stejný strach jako informace typu „svět je zlý, a proto skončí“. Oni „pozitivní“ proroci vyvolávají u hledajících lidí pocit, že nestíhají a to doprovází vyčítání si všech dosavadních a stávajících negací (místo trpělivosti s jejich překlenutím). Nedokážu odpovědět, či je to ze strany těchto samozvaných duchovních vůdců skrytý záměr a nebo určitá forma sebestřednosti – když někdo věří, že má vše zpracované a je „čistý“, tak se těší na cokoli, ale obyčejný člověk se přece stáhne strachem při představě, že má být za pár měsíců již vyčištěný, dokonalý a někde v jiné dimenzi a pokud ne, tak běda. Eckhart Tolle by nepochybně řekl, že chybou je už to, že se člověk soustřeďuje na budoucnost a nežije přítomností – to je také ta past! Je jedno, jestli těmto „pozitivním“ lidem říkáme „stoupenci new age“ a nebo prostě „snílci“. Vyvolávají ale svými teoriemi v praxi opravdu stejnou bezmoc jako negativní předpovědi ohledně „konce světa“. Duchovní poznání a hlavní mise roku 2012 (ale i 2013, 2014 atp.) spočívá především v poznání sebe sama a pokud při tom shledáme, že máme ještě práci na x pozemských životů, o co jde? Vesmírná inteligence nás doposud přece vždy postavila tam, kam potřebujeme právě my a vždy si pro to tu správnou dimenzi najde.

Myslím tedy, že teď je naopak doba, kdy nemáme ve výčitkách a strachu to „minusové“ v nás potlačovat – teď už to nejde naopak déle držet v šuplíku! Celý transformační proces nám dává především možnost si přiznat, že v sobě máme hodně „odpadu“ a teď jde lépe než jindy tento „odpad“ s pokorou a bez výčitek vyhazovat na světlo, tedy zvědomovat ho (paralelně s tím může probíhat i fyzická detoxikace). Než budeme naplňovat své schrány tím novým, to staré (záměrně neříkám „zlé“), skladované mnohdy tisíciletí, musí prostě na světlo, ne se zadržovat. Samozvaní duchovní rádci mají možná ten úkol nás takto prozkoušet. Naším vnitřním úkolem každopádně dle (nejen) mého názoru je sjednotit sebe sama jako ten arcimág v onom filmu (a nemusí to být opravdu do 21.12.2012; nenechte se svazovat strachem).

Konec školního roku?
Snažím se mimo jiné říct, že jsem pochopil, že jak Země, tak lidstvo se nachází na konci školního roku (několik uzavírajících se vesmírných cyklů v této době apod.). Jenže, jak všichni víme, konec školního roku vypadá JINAK pro maturanta, pro páťáka základní školy a pro někoho, kdo vychází ze školky. Páťák se prostě nemusí bát, že by si měl projíždět maturitní otázky (byť nadanějšímu pomůže si to cvičně vyzkoušet, ale ještě není jeho čas). Každý je v bezpečí tam, kde je a nemusí se starat o to, co nižší či vyšší ročníky, byť i takové kolem sebe ve škole prostě máme. Připadá mi, že v současnosti maturanti (a nebo spíš hrdí druháci střední školy považující se za vysokoškoláky?) straší a machrují na ty mladší: „honem, honem, pak už nebude šance úspěšně zakončit tvůj ročník a nedostaneš se tam, kde jsme my“. Ročník ukončí NĚJAK každý a případné reparáty nejsou nic jiného než dobrý úmysl ze strany Universa/nevědomí/Boha (učitele) – musíme zvládnout celý stávající ročník, abychom mohli v bezpečí do dalšího. A když nám v dalším ročníku něco nepůjde, nemusíme se za to stydět, protože jsme z toho dostali v rámci tohoto ročníku třeba horší známku než z jiných předmětů a je to přirozené. Opravdu nebudeme na konci tohoto roku jen tak zázrakem všichni dokonalí a nebo naopak všichni odsouzení – každý jsme správně tam, kde jsme a v žádném případě není na místě strach, byť to může být v kritických chvílích samozřejmě těžké.

Za poslední léta tak jako tak pozorujeme mnoho změn (za některými stojí vnější vesmírné energie, za některými ryze lidské). I když některé vypadají nepříjemně, jsou nevyhnutelné pro náš další vývoj - test ze složitějšího předmětu – byť nám třeba šel - byl taky vždy pro každého z nás nejprve stres. Často se také nabízí metafora porodu, který nebývá příjemný, ale výsledek přesto přece stojí za to: dítě. Když ne v prosinci, tak v příštích měsících roku 2013 (třeba i 2014) lze počítat s tím, že se narodí. Občas mám pocit, že nechce být nedonošené. Vřele proto ještě doporučuji shlédnout čtyřicetiminutové video Kvantové probuzení.

Po napsání tohoto článku se mi stala zajímavá synchronicita: narazil jsem na serveru http://hledani.gnosis9.net u článku Smrť hmoty! Pripravme sa!na komentář jistého Míly, který vlastně krásně shrnuje to, co se pokouším sdělit:

„(…) jak lze učinit z "hříšného člověka" láskyplnou bytost na povel. Všechno chce svůj čas, vývoj, zkušenosti. Pokud na někoho uhodíte s tím, že pokud se nestane v určitém časovém limitu dostatečně láskyplným, čeká ho zhouba či rozklad (a pokud vám to dotyčný uvěří), může se maximálně pokusit měnit své vnější chování (ze strachu), ale těžko změní ( a ještě pod hrozbou nedostatku času) sám sebe a své nitro. A to ještě hrozí, že z něj uděláte pokrytce. Chci tím říci, že ke skutečným niterným změnám dochází na základě vývoje, zkušeností. Hrozby, časové limity a vyprávění o láskyplnosti mohou těžko skutečně někoho změnit.

Pokud se lidem v těchto dnech nedávají zrovna časové limity, díky kterým se stáhnou strachem, tak se řeší, co udělá průlet naší sluneční soustavy tzv. galaktickým nulovým pásmem/fotonovým pásem apod., ke kterému se máme blížit. NIKDO neví přesně, co to s námi udělá a co se PŘESNĚ stane, protože půjde pravděpodobně o premiéru (byť už v lecčem naši předci zažili něco podobného a vzpomínají na to pozitivně - viz Mayové, Hopiové atp.). Pro zajímavost jsme zveřejnili, co můžou s naší psychikou udělat ony 3 dny předpokládaného temna (ZDE), ale podle mě jsou to vše jen snahy vidět přesně budoucnost (což je vlastnost ryze lidská pochopitelně). Přesto nabádám: kašleme na to, buďme plně v přítomnosti! Teorií je hodně a budou ještě přibývat... 

Text: Patrik
Foto: Jitka D.

7 komentářů:

  1. Souhlasím s většinou toho, co bylo napsáno, díky za článek. Přijmout svou vlastní negativitu, neschovávat se před ní, ale pochopit, integrovat. Nevěřit samozvaným prorokům, kteří věští katastrofy nebo naopak ráj na zemi stiskem jednoho tlačítka. Nenechat se zastrašit tím, že něco nestihnu. Nejde o závody s časem, ale o propojení se svým středem, který je zároveň středem všeho a všech - s nulovým bodem veškeré existence. Není to bod v čase, není třeba nic honit a stíhat. Propojit se se středem můžeme kdykoli. V této době se zdá, že podmínky pro naše naladění na vlnu změny jsou velmi příhodné, změna visí ve vzduchu. Stále více z nás to cítí, a tím vlastně i umožňuje, aby se změna uskutečnila. Takto se vzájemně propojujeme, zatím spíše neviditelně, kdesi "na pozadí" vnímané reality. Vytváříme společně agregované pole energie změny. Možná, že až toto pole dosáhne určité úrovně, přeskočí tato jiskra změny i na všechny ostatní, dojde k onomu kvantovému skoku. Prostě až ta stá opice pochopí,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aj ja suhlasim skoro všetkym ale načo by Boh tu zas nechal ludi čo škodili zeme ubližovali negativne energie pominu nezvladnu to ni ti čo ovladali čiernu magiu a služili Diablovi lebo sa mu podarilo vela ludi zviest z Božej cesty a išli nespravnym smerom k zahube Diabol vie ,ma malo času tak niči všetko čo mu vojde do cesty na zemi azvaluje to na našho laskaveho spravodliveho Boha 21.12.2012 si vydychneme už bude po Apoklaypse prežiju veriaci ludia čo maju Boha v srdci aslužili mu aj ti to zvladnu deti všetky to zvadnu a dobre očistene duše čo maju krasnu farbu okolo aury anie je tam negativita Pohodvy večer JASNOVIDKA IVETKA S Michaelom anielmi s mojimi duchmi očistujem e ludi od preiklati avšetkych kliatb vyhaname zlo aj zlych duchov Pohodu a pokoj v duši prajem

      Vymazat
  2. Jirko, moc Ti děkuju za tenhle úžasnej komentář. :-) Lépe bych to nenapsal.

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tento článek. Opravdu výstižné.
    Karel

    OdpovědětVymazat
  4. Vyborny clanok. Uz dlho patram, citala som stovky teorii a som len viac a viac zmatena. Toto mi naozaj pomohlo. Dakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice opožděně, ale přece - moc mě těší, že to někomu pomohlo! Teď po nějaké době se to opět čistí...:-)

      Patrik

      Vymazat