úterý 6. listopadu 2012

Táňa Fischerová nakonec získala přes 70 000 podpisů!!!

Tak a je to oficiální! Když jsem poprvé v létě slyšel o tom, že by mohla Táňa Fischerová kandidovat na prezidentku, vycítil jsem velkou příležitost a zároveň se obával, že tato příležitost bude přehlédnuta v onom informačním chaosu dneška. Tak jsem Vás celý říjen vyzýval k podpisům petice, protože jsem věřil a stále věřím, že s Táňou Fischerovou rezonuje drtivá většina hledajících lidí se selským rozumem. Ještě nedávno jsem si říkal, že budeme rádi, když se dohromady získá jen tak tak 50 000 podpisů a dnes několik serverů potvrdilo, že se jich v závěru nasbíralo mnohem více!

Konkrétně z portálu novinky.cz: " "Kandidaturu Taťany Fischerové na prezidentku podpořilo svými podpisy pod petici celkem 72 610 občanů z celé České republiky. Jejich zapojení se obešlo bez brigádníků a placené mediální kampaně," uvedla Strana zelených, která si tak rýpla do Vladimíra Dlouhého, jenž brigádníky, kteří sháněli podpisy, platil. "

Pozitivní výsledek přičítám samozřejmě hlavně tomu, že kandidátka ztělesňuje hodnoty, které prostě v "české reprezentaci" chybí a prahneme po nich delší dobu (někdo vědomě, někdo nevědomě). V neposlední řadě ale muselo zabodovat už samotné vyzařování a charisma kandidátky. K tomu všemu se dostat ovšem pro mnohé nebylo lehké - nejprve byla totiž třeba obrovská iniciativa lidí, ono obdivuhodné spojení, které u nás nemá od listopadu 1989 obdoby a které tentokrát umožnil internet a konkrétně třeba Facebook. Skrze ten teprve mohli někteří do té doby neobeznámení lidé vidět a slyšet, kdo že to ta Táňa Fischerová vlastně je. Celá tato akce tak ukázala, že internetové vymoženosti nejsou vůbec "zlé", jak s oblibou tvrdí někteří "kazatelé". Záleží přece, jak jsou tyto vymoženosti používány! A tady šlo jednoznačně o dobrou věc - nakonec se můžete sami podívat na 10 zbylých kandidátů a posoudit sami, zda se někdo paní Fischerové vyrovná například už co se týče její přirozené mravnosti (kterou politici zpravidla buď postupně ztrácí a nebo ji neměli už před vstupem do politiky): ZDE.

A ani politika jako taková není "špatná" věc, které bychom se měli jen stranit. V dohledné době půjde jen o to ji zreformovat a myslím si, že všichni společně jsme již teď učinili první důležitý krok, a sice - umožnili paní Táně Fischerové kandidovat na prezidentku. Teď teprve budou jednotlivé kandidáty totiž média více prezentovat a paní Fischerová tak více vstoupí do obecného povědomí. Mnozí se k ní tak třeba přikloní až v této fázi pro její schopnost nazývat věci pravými jmény a motivovat lidi k nápravě, ekologickému smýšlení, šťastnému "tady a teď" a k sdílení vize krásné budoucnosti našich dětí. Samozřejmě lze ale počítat i s cíleným zkreslováním obrázku jednotlivých kandidátů ze strany těch samých médií. 

Ale ať už samotná volba 11.-13. 1. 2013 dopadne jakkoli, nespojili jsme se nyní v žádném případě marně! Nechci, aby to znělo nadneseně, ale ona malá skupinka bytostí, kterým se teď říká "český národ/my" se právě díky paní Fischerové spojuje čím dál více a o to možná právě jde!

P.S.: Osobně si myslím, že se stane na přelomu let něco radikálnějšího (a rozhodně nestraším kataklyzmatem); něco "zázračnějšího", co paní Fischerové třeba nějak napomůže. :-) Už teď je však důvod k oslavám! 

Text: Patrik
Foto: www.ceskatelevize.cz ,  www.zeleni.cz

6 komentářů:

  1. Gratulujem susedia :-)
    Spojili ste sa za účelom, teraz už by som vynechala třeba, možná... vedomým pôjde to :-)
    Be

    OdpovědětVymazat
  2. Mám také radost,že tahle mimořádná žena dostala šanci kandidovat na post prezidentky.Ovšem jak je uvedeno v dodatku nastanou koncem roku 2012 opravdu radikální změny, bude šance a možnost budovat a tvořit nový svět na zcela nových základech a tak je možné že tato žena sehraje ještě velice důležitou roli,poněvadž pokud by k zásadní transformci nedošlo tak i sebevětší mravní a duchovní člověk nic nezmění a bude pohlcen tou globální mašinérií.

    OdpovědětVymazat
  3. Huráááá!!!! :).T.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, huráááá! :-)

    OdpovědětVymazat