středa 7. listopadu 2012

Onen svět

astrální světy

Kde je onen svět?


Onen svět je v tobě, ve tvojí duši. To může být těžké si představit, protože jste zvyklí uvažovat prostorově. Pokud si tedy představíš, že onen svět je za hranicemi vesmíru, je to totéž. Je sice tady a v tobě, ale v jiné dimenzi, mimo fyzické světy, tedy od 4D reality výše. Všechny světy existují paralelně v jednom a témže prostoru, nebo lépe řečeno hyperprostoru – včetně vašeho fyzického vesmíru. Tyto světy jsou z jemné hmoty a ne z fyzické, hmatatelné hmoty - to znamená, že jsou pro vás fyzickými smysly nevnímatelné. Zdejší hmota je tak jemná, že sama přijímá vaši představu a myšlenku. Pokud by ale vaše těla byla nyní ze stejně jemné hmoty jako onen svět, byl by pro vás onen svět stejně skutečný, jako tento, kdežto tento fyzický by byl pro vás sice viditelný, ale nemohli byste na něj fyzicky působit.

Také fyzická hmota má různou hustotu - máte věci těžké a tvrdé - jejich hmota má největší hustotu. Voda je pak z hmoty menší hustoty, vzduch ještě menší a elektřina nebo světlo je již z prakticky nehmatatelné hmoty, stále však ještě měřitelné. Jsou však věci, které jsou složené z hmoty ještě menší hustoty, než má elektřina nebo světlo a z této hmoty se skládá duše (astrální tělo) a onen svět. Tyto energie již nemůžete cítit, ba ani měřit nejcitlivějšími přístroji. Vědeckými postupy tedy nelze existenci onoho světa a posmrtného života dokázat ani vyvrátit. Myšlenka je již povahy nehmotné a nemá žádnou hustotu. Je to však tvůrčí síla ducha.




Jak se na nás zemřelí dívají?


Většinou jako na zaslepence a ignoranty. Oni už totiž dávno poznali, že to, co víte o světě ve skutečnosti není nic. Pochopili, že realita, kterou pokládáte za jedinou možnou, je jen nepatrný zlomek v oceánu bytí. Jsou si vědomi toho, že většina lidí nevěří, že je někteří pozorují a i když zemřeli, jsou tu stále, což je samozřejmě velmi mrzí. Na drubou stranu je to nepřekvapuje a mnozí z nich se naopak o váš svět už nezajímají - podobně jako většina lidí na Zemi se nezajímá o to, jestli nějaký onen svět zemřelých existuje a co tam je. Tak hluboká je propast a tak velká je bariera mezi vámi a námi. Pro většinu z nás jste mrtví vy - nikoliv my, i když se pokládáte za živé. Ve skutečnosti jste po smrti nyní a vaše domnělá smrt bude návratem do života. My již víme a uvědomujeme si, že život, který jsme žili na Zemi byl jen krátkou epizodou někde ve vyhnanství, kde jsme měli získat zušenosti, zatímco nyní jsme tam, kde je náš trvalý domov. Všechny vaše náboženské a vědecké předsudky stejně jako ateismus, materialismus a honbu za požitky vnímáme jako obrovskou hloupost a malichernost, které lidstvo oslepuje, zotročuje a nemá žádný význam, protože skutečná realita je úplně jinde a mimo vaše chápání. Za důležité pokládáte tolik věcí, které jsou ve skutečnosti nicotné a malicherné, zatímco ty opravdu důležité často nevidíte, přehlížíte aignorujete.

Co je to onen svět?


Člověk není jen fyzické tělo a tento viditelný fyzický svět a vesmír není jediná forma existence, která existuje. Existuje neviditelná podoba člověka a neviditelný svět, které nelze dokázat ani vyvrátit vědeckými postupy. Člověk je nesmrtelný a existuje neustále, tedy před narozením do fyzického těla i po smrti po jeho opuštění. Onen svět, druhý břeh, či svět mezi nebem a zemí, jak se někdy říká, to jsou všechny světy, které nejsou fyzicky hmotné, ale nejsou ani duchovní. Je to svět, odkud člověk přichází, než se narodí a kam také odchází, když umírá. Je to vlastně trvalý a přirozený domov člověka - zatímco v tomto fyzickém světě tráví jen nepatrný zlomek svého času. Existenci onoho neviditelného světa, stejně jako duše, nelze exaktně dokázat vědeckými postupy, protože je nelze vůbec nijak měřit.

Jsou složeny z protoplasmy - hmoty, které je ještě jemnější, než vzduch, světlo nebo elektřina a je mnohem tvárnější (její formu lze měnit pouhou myšlenkou). Nemohou ji proto zachytit ani nejcitlivější přístroje. Říkáme jí astrální hmota a těmto světům astrální, antihmotové nebo také paralelní světy. Pak jsou samozřejmě i světy, které jsou zcela nehmotné, které nejsou složeny z hmoty, antihmoty, ani žádného jiného typu hmoty. Říkáme jim duchovní. Duchovní a astrální světy nemají žádné rozměry, tedy ani prostor, ani čas. Ty jsou zde spíše imaginární veličinou, tj. deformují se na základě naší představy. Časoprostor vytváří pouze hmota našeho typu, jinak též nazývána jako gravitační. Tyto světy gravitační hmoty mohou mít různé rozměry - náš vesmír je trojrozměrný (prostor, čas, pohyb).

Zdroj a celý článek najdete zde: http://paralelni-svety.bluefile.cz
Vystavil: Michal

25 komentářů:

  1. Hezký den,to je naprosto jasný,že jsou tady s námi,pokaždé když si vzpomeneme.Jasně poznám,že babička přišla,mám pak takový "pocit" a hned si začneme povídat.Dokonce mám i zkušenost,že mne nevlastní táta,po náhlém a nečekaném úmrtí,schodil ze žebříku na půdu,když jsem odnášela "jeho" věci...No snad nebudu za úplnýho blázna :).T.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký večer T.,

    tady by Tě snad ani nikdo nemohl považovat za blázna. :-) A i kdyby, tak co? :-) Děkuji za sdílení; myslím, že mnoho z nás si vzpomene na obdobné zážitky a je to dobře. O snech se zemřelými a setkávání s nimi se do konce měsíce rozepíšu v Psychologii snu 5. :-)

    Srdečně zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Patriku,těším se na počteníčko:).Včera večer,před spaním,mi říkala dcera "mami,víš všichni lidi si umí povídat se zvířátkama,jen si musí připustit,že to jde a pak jim začnou rozumět".Já si myslím,že tak je to úplně se všema našima schopnostma.Tereza

      Vymazat
    2. .. ako som raz spomenula, dostali sme dárečky pre radosť, sebe, druhým. :-)
      Be

      Vymazat
    3. Ty děti jsou v tomhle úplně úžasné! :-)

      Vymazat
  3. Ach deti :-))),srdiečka čisté.
    Mám vnučku Bianku, raz bola dlhšie na prázdninách a moc sa jej cnelo za rodičmi v Španielsku. Už som nevedela ako jej pomôcť, nuž som schmatla fotografiu kde sú rodinka, traja s hviezdami na hlavách.
    Vravím, Biani, keď sa budeš chcieť s nimi rozprávať, zober a dívaj sa trošku dlhšie na nich.
    Až som sa zľakla jej divokosti, po pár minutách pribehla celá rozjasaná a kričí : "Babí,babí, funguje Toooo !"
    Bed :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babí,babí,funguje tooooooooooooooooooo!!!!T.

      Vymazat
  4. Astrální tělo není nesmrtelné. Pokud existuje fyzické tělo, je astrální téměř nezničitelné, při potížích se vrátíte vědomím zpět do fyzického těla. Ale při úmrtí fyzického těla, vědomí se přesouvá do astrálního a to se za několik dní rozpadne. Pokud má někdo (asi většina lidí) vyvinuté ještě alespoň jedno mentální tělo, vědomí se přesune na tuto úroveň... celý tento proces je výborně popsán v knize Poslední apel lidstvu od Nikolaje Levašova. Doporučuji přečíst.

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, bola som presvedčená že mama je tam na druhej strane. Ale nebola. Po 40tich rokoch som ju vlani odprevádzala za pomoci skúseného človeka. Nerozumiem, prečo tak bolo ?
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stává se, spíše se dřív stávalo, že věřící v Jahveho (židokřesťanský bůh) před smrtí byli svázáni knězem s jejich egregorem. Je spousta rituálů na prohloubení vazby, počínaje křtem, přes kanibalistické pojídání a pití kristovy krve a masa (symbolicky víno a oplatek) a konče posldním sbohem a vyzpovídáním (otevřením čaker) knězi, který utáhne smyčky. Jo hold jistota je jistota.
      Pak nastávají někdy situace, kdy člověk (už jen mentální tělo) se sváže s nějakou hmotou či nějakou jinou energií a není schopen se sám z ní osvobodit. Příkladem byli jacísi rytíři, kteří byli uvězněni po staletí v hrobkách pod kostelem a teprve zrušením bloků (asi svázáni nějakými rituály) mohli konečně odejít do příslušných vyšších sfér.
      Co blokovalo vaši mámu to ví nejspíš jen ten, co ji dokázal vyvést.

      Vymazat
    2. Ono to bol pred rokom šok dozvedieť sa, že je stále tu. Lebo v 1999 som sa s ňou "stretla" a dostala odkaz, "už je všetko v poriadku", usmievala sa, ale pritom voči mne postavila dlane, a ma nepustila k sebe ju objať. Prosto som nemala prekročiť .Bola v čiernom. Žila som ďalších veľa rokov v tom, že sa má už dobre.
      Ten, s ktorým som ju vyprevádzala si myslím nerieši prečo. Napokon načo by to aj bolo dobré teraz.
      Vrtá mi ešte hlavou informácia, viete ako to je ?
      osoba, ktorú vidíte vo vízii alebo sne ak je v čiernom, alebo hodne tmavom "oblečení" je neprejdená ? Je v tzv. očistci/astrálnom svete, dolnej vrstve alebo ako ....

      Bed

      Vymazat
    3. Zatím nejsem tak daleko, abych to mohl posoudit z vlastní zkušenosti. V dostupné literatůře jsem se s výkladem barev oblečení, či celé ladění člověka moc nesetkal a když ano, tak to nedávalo moc smysl. Černá obecně pohlcuje světlo, no a to, že je stále mezi námi nemusí ještě znamenat, že je nepřejdená. Záleží v které sféře byla, jestli astrální nebo některé z mentálních. Pokud by byla blokovaná zbytečně v nižší, znamená to, že je "nepřejdená".

      Vymazat
    4. Zatím nejsem tak daleko, abych to mohl posoudit z vlastní zkušenosti. V dostupné literatůře jsem se s výkladem barev oblečení, či celé ladění člověka moc nesetkal a když ano, tak to nedávalo moc smysl. Černá obecně pohlcuje světlo, no a to, že je stále mezi námi nemusí ještě znamenat, že je nepřejdená. Záleží v které sféře byla, jestli astrální nebo některé z mentálních. Pokud by byla blokovaná zbytečně v nižší, znamená to, že je "nepřejdená".

      Vymazat
    5. Ďakujem Peter H. ale nerozumiem výrazu "blokovaná zbytečne v nižší"..:-??
      A ešte mám otázku - vy ste PeterH sesteslunce ?
      Bed

      Vymazat
    6. Petr Hynek ze Šestého slunce je někdo jiný Bed x).

      Vymazat
    7. Jen k mému jménu Petr H. Jsem ten, co píše na blog astralnisvet.blogspot.cz. O šestým slunci nic nevím, zkusím si doplnit znalosti :).

      Jinak na tento blog (srdcenoveenergie) chodím teprve krátce, dozvěděl jsem se o něm až nedávno, při hledání nových zdrojů informací. A že jich je...

      Vymazat
    8. Sranda , vy neviete o menovci, a možno on tiež nie o Vás. Ale SME tu predsa na to aby sme sa stretávali.
      "...iba tí sa stretnú, ktorí o to stoja". :-))
      Be

      Vymazat
    9. Petře výše zmiňovaný Petr H. je s naším webem úzce propojen. Petr Hynek je publicista, novinář a spisovatel. Své myšlenky sepisuje do krátkých článků a fejetonů na jeho webu http://www.seste-slunce.cz/
      Jeho osobnost s námi byla propojená již před vznikem webu a to si dobře pamatuje jistě i Bed x). Petr Hynek u nás má svůj "koutek" pod názvem "Myšlenka od Hynka", kde je jednou týdně jeho vybraný článek publikován. Vystupuje zde většinou pod nickem Petr H. Ale myslím, že tou ikonkou jste se odlišil dostatečně x).
      Tolik pro vysvětlenou x).

      Fáďos

      Vymazat
  6. Ještě jsem zapoměl odpověď pro Bed:
    "nepřejdená zbytečně"... tím jsem myslel to, že její duch dosáhl vyšších úrovní ve svém vývoji, ale nějaký blok ji drží na cestě k této sféře. Každý duch má svůj evoluční stupeň. Někteří po ukončení reinkarnačního vtělení mohou i opustit tento vesmír, někteří však klesnou až na úroveň nižšího astrálu (nejnižší jemnohmotná uroveň naší planety), kde se shromažďují ti, kteří mají příliš hrubé vibrace. Hodně odpovědí se dozvíte, jak jsem už psal, z knihy Nikolaje Levašova: Poslední apel lidstvu, je volně ke stažení na stránce leva-net.webnode.cz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Peter H, že mi venujete pozornosť. Asi viem, aký blok ju držal a už nedrží. Tak jasný "sen" ako som mala pred pár dňami o tejto kauze by len blbec nepochopil. Viete, nikdy som sa vedome nazaujímala o astrálny svet a nechystám sa. Pár exkurzií som mala ale tam bolo jasno a pekne, žiadne blúdenie, čiže vyšší astrál. Páči sa mi tu na Zemi a TAM u BOHA. Najlepšia cesta - priama cesta. :-))
      Bed

      Vymazat
    2. Ještě k tomu "Bohovi". Předpokládám, že máte na mysli prvotního stvořitele, nikoli židokřesťanského Boha. V SA védách je psáno (a s tím úplně souhlasím), že Ram-cha, tj. stvořitel vesmírů, je nepoznatelný a nemá žádný význam se jím zabývat (jen uchovávat povědomí o jeho existenci a s tím věci spojené). Takže to vaše spojení s bohem si já sám pro sebe vysvětluji jako spojení s vyšším světem, kde jsou bytosti s vyšším evolučním číslem, vyzařující emoce na které reagujeme velmi pozitivně. Z našeho pohledu je to šílený skok kupředu, z pohledu vesmíru to však může být jen nepatrný krůček.
      Možná se pletu, ale zatím neznám hlubší myšlenku, než právě tu z SA véd.

      Vymazat
    3. Máte pravdu Peter H. Žiadneho iného ako prvotného neuznávam. Tí moji kámoši tam hore sú z rôznej kapusty, ale oni sú len sprostredkovatelia jeho vôle. Niektorí mi boli odkrytí - iní nie. "Ram-cha" je možno pre niekoho nepopsateľný no pre mňa popsateľný, reálny a je mi s ním veľmi dobre.
      / viď MUDr. Novotný - Boh skrytý v genome je moja prijatá verzia./
      Ja sa cítim byť nezemská, takže SA Védy mi nerežú.
      No, zas som sa vyklebetila, sorry , BED

      Vymazat
    4. S těmi mezičlánky si dejte pozor... my jsme na začátku své cesty po jemnohmotných světech, troufám si nás přirovnat ke školčatům. No a ti, o kterých mluvíte, tak ty já osobně přirovnávám k např. těm z parlamentu, můžou se tvářit jako beránci, ovšem jejich pozadí může být pěkně shnilé. Ze svého pohledu nemůžeme, tedy aspoň já, všechny vyšší bytosti, které se mnou navážou kontakt, za světlé. Vzpomínám si na to, jak Levašov zbavoval jedné ženy bytosti, která se navenek tvářila jako její přítel, no ve výsledku jí šlo jen o zablokování jejího evolučního postupu a odcucnutí životní energie. Když bych to shrnul, ten kdo nic nedělá, nic nepokazí, ale ani nezíská žádné zkušenosti a postup. Takže vše je zase na těch svých správných 50/50 .. zkusit nezkusit.
      Bůh není skrytý ani v našich genech, je totiž všude, obsáhl celý kosmos (všechny vesmíry v daném kosmosu). V naší DNA je skyt velký potenciál, je tam "uzamčena" řada funkcí a schopností, které nevyužíváme. Pojednává o tom jeden pěkný článek: http://www.gewo.info/health/DNA_1.htm ..

      Vymazat
  7. Vaše slová "Kdo nic nedělá, nic nepokazí..."
    Ja som nič neskúšala - prišlo samo. Bez sprostredkovateľov. Bez kníh a linkov z webov. To je seccondhand.
    N e č í t a m kto čo kdesi zažíval, zažívam.
    Vy muži to máte zložitejšie - prosto chcete dobýjať, triumfovať. Na čo ? Často dávate do boja priveľa a dostávate málo.
    Prišli mi do života ľudia , situácie, bez tlaku na pílu.
    Čo to vravíte ? Boh nie je skrytý ani v našich genoch, je totiž všude. Veď keď je v nás je všude.

    Bed




    OdpovědětVymazat