pondělí 12. listopadu 2012

Gregg Braden: důležitý rozhovor (2012, galaktický střed, objev Atlantidy, srdce...)


Greg BradenPřed nějakou dobou se zjistilo, že centrální oblast galaxie je mocným zdrojem magnetické energie. Ze středu galaxie vystupuje nekonečné množství jakýchsi magnetických vláken, která se rozbíhají všemi směry ve vnitřním galaktickém prostoru. Tato vlákna tedy pochopitelně zasahují i do těch oblastí, kterými prochází naše Sluneční soustava. Prostřednictvím těchto vláken je vše živé, tedy nejen Slunce, naše planeta, ale i lidská bytost spojená s centrálním energetickým zdrojem, jež se v projekci nachází někde za souhvězdím Střelce. Osobně jsem přesvědčen o tom, že někdy na konci roku 2012 se prostřednictvím těchto magnetických vláken propojíme na něco nevídaného v centrální oblasti našeho galaktického domova.

Redakci internetového magazínu Matrix-2001 se podařilo pro své čtenáře zabezpečit český překlad rozhovoru, který byl uskutečněn na začátku měsíce dubna ve Venezuele, se známým autoremGreggem Bradenem. Rozhovor vedla publicistka Laurie Nadel, která se na své cestě po Venezuele s nejprodávanějším autorem New York Times setkala. Sama píše, že byla velmi překvapená, jak je v prostředí jihoamerického kontinentu problematika „2012“ i široké veřejnosti velmi dobře známá. Mnohá média věnují tomuto tématu opakovaně dostatek prostoru. Následující rozhovor by měl být pro naše čtenáře rozhodně zdrojem bohaté inspirace i poučení.

Jaroslav Chvátal
---------------------------------------------


Laurie Nadel: Říkáte, že „2012“ nemá vůbec nic společného s termínem „konec světa“. Jde tedy o konec jedné éry, resp. cyklu, který je dlouhý 5125 let? 

Gregg Braden: Někteří lidé slyší o roku 2012 prakticky každý den, jiní nemají ani tušení o co jde a ptají se: „Co je na tomto roce tak zvláštního?“


Laurie Nadel: Možná si myslí, že půjde o podobný fenomén, jakým byl „Y2K“ v souvislosti s rokem 2000?

Gregg Braden: Přesně tak! Když jsem se poprvé dozvěděl o informacích týkajících se roku 2012, bylo to v roce 1980 a já jsem jako inženýr pracoval pro obranný průmysl. Někteří lidé doslova říkali:„Půjde o konec světa“. Jiní zase pravili: „Půjde o začátek tisíce let v míru.“ Prakticky každý člověk, kterého jsem se zeptal, měl na tento fenomén jiný názor.

Jako výzkumnému pracovníkovi mi bylo po určité době jasné, že abych pochopil význam této problematiky, budu muset porozumět lidem, kteří vytvořili kalendářní systémy, kde rok „2012“ figuruje jako bod „alfa – omega“. A bude to zřejmě také jediný způsob, jak porozumět velkým časovým cyklům.


Laurie Nadel: Co máš na mysli, když hovoříš o „časových cyklech“?
Greg Braden: 
I naše současná věda nám říká, že naše planeta i naše životy podléhají velkým časovým cyklům. Lze říci, že jsme pod vlivem velkých časových cyklů, uvnitř cyklů v rámci dalších cyklů. Některé z těchto cyklů mají rytmus 24 hodin, jiné mají charakteristiku 28 dní (ženy, Měsíc).

Ovšem existují také cykly, které zahrnují obrovské a pro nás více méně těžko představitelné časové období, které v mnoha případech přesahují i reinkarnační modely velkých civilizací. Jeden z takových velkých, ale zdaleka ne nejdelších, časových cyklů je dlouhý 5125 let, přičemž jeho počátek je sám o sobě spojen s významnou astronomickou událostí v době 3114 let př.n.l.


Laurie Nadel: Pro neinformovaného člověka může být termín „3114 let př.n.l.“ hodně neuchopitelný.
Gregg Braden: A tento cyklus končí 21. prosince 2012 n.l. o zimním slunovratu.


Laurie Nadel: V tuto dobu se naše slunce dostane do harmonie s rovníkem Mléčné dráhy.
Gregg Braden: 
Musíme být velmi opatrní na definování toho, co se stane. Předpokládám, že nikdo z nás není schopen říci, co se stane a zda se vůbec něco stane. Každopádně ústředním faktorem celého procesu je střed naší galaxie, čili Mléčné dráhy.

Před nějakou dobou se zjistilo, že centrální oblast galaxie je mocným zdrojem magnetické energie. Ze středu galaxie vystupuje nekonečné množství jakýchsi magnetických vláken, která se rozbíhají všemi směry ve vnitřním galaktickém prostoru. Tato vlákna tedy pochopitelně zasahují i do těch oblastí, kterými prochází naše Sluneční soustava. Prostřednictvím těchto vláken je vše živé, tedy nejen Slunce, naše planeta, ale i lidská bytost spojená s centrálním energetickým zdrojem, jež se v projekci nachází někde za souhvězdím Střelce. Osobně jsem přesvědčen o tom, že někdy na konci roku 2012 se prostřednictvím těchto magnetických vláken propojíme na něco nevídaného v centrální oblasti našeho galaktického domova.


Laurie Nadel: To znamená, že dojde k přepólování Země a k jevu, který je označen jako „tři dny temnoty“?

Gregg Braden: To si rozhodně nemyslím. Na podporu těchto spekulací neexistuje žádný relevantní důkaz.


Laurie Nadel: Tak to tedy skutečně ráda slyším…..

Gregg Braden: Na tato spekulativní témata se hodně diskutuje a zbytečně se tím laická veřejnost straší. Nikomu to neprospívá. Jako bývalý geolog mohu zodpovědně prohlásit, že za dobu 4,5 miliardy let prokazatelně evidujeme celkem 14 přepólování naší planety. 

Pokaždé před tím, než k tomuto jevu došlo, existovalo poměrně dlouhé období (několika desítek tisíců let), kdy byly oba dva magnetické póly výrazně oslabené. Pravdou je, že za posledních 100 letevidujeme určitý pokles potence magnetických pólů, ale to není zdaleka průkazný faktor. Myslím, že bychom se měli věnovat jiným faktorům, které by nás měly znepokojovat.


Laurie Nadel: Existují nějaké nové poznatky o tom, že můžeme uvažovat o čase, jako o esenci, která se skládá ze stejných rytmů a cyklů, jenž řídí vše od částic až po galaxie ve Vesmíru?

Gregg Braden: Jedním z důležitých faktorů chápání času je představa, že čas je ve skutečnosti vlna, která se šíří v jednom směru. Právě nyní se pohybuje od přítomnosti do budoucnosti. Takže veškeré události, které se dějí nyní, jsou semeny událostí, jež jsou posazené do budoucnosti.

Pokud se umíte dostatečně dobře naladit na rezonanci minulosti, dostanete poměrně přesnou představu o tom, co můžete očekávat v současnosti nebo blízké budoucnosti. Časové vlny jsou součástí přírodních rytmů a cyklů. To znamená, že s dostatečnou vědomostní a psychickou průpravou jsme schopni vidět pravděpodobnostní průběhy „klíčení semen“ v souladu se zákonem kauzality.

Prakticky to znamená, že se můžeme věnovat „roku 2012“ a retrográdním postupem bychom měli být schopni s využitím zákonitosti přírodních rytmů zjistit, kdy a za jakých okolností bylo vysázeno osivo vzkvétající právě v roce 2012. Jinými slovy, můžeme jít do historie a zde vidět ty nejpravděpodobnější průběhy naší budoucnosti. Někomu to může přijít hodně komplikované a náročné na pochopení, ale ve skutečnosti jde o velmi prosté procesy.


Laurie Nadel: Pověděl jste nám o existenci mayského data ukončujícího současný cyklus trvající přesně 5125 let. To znamená, že se něco podobného již stalo v minulosti?

Gregg Braden: Samozřejmě a mnohokrát!!


Laurie Nadel: Co můžeme učinit pro to, abychom se co nejlépe připravili na rok 2012?

Gregg Braden: Možná to, co řeknu, vyzní velmi paradoxně, ale snad to bude dobře pochopeno. Takže co můžeme udělat? Prozkoumat a pochopit svou minulost. Nemám tím pochopitelně na mysli pouze tento současný život.


Laurie Nadel: Nedávno jste v jednom rozhovoru zmínil časově rezonanční vztah mezi Pearl Harbor a rokem 2001, kdy v obou dvou případech byly Spojené Státy napadeny, ale za vydatného přispění zevnitř. Máte k dispozici ještě nějaké další klíčové události, které by například mohly přímo souviset s rokem 2012?
Gregg Braden: Ano. Jak víte, tak ledová pokrývka Arktidy a Antarktidy rok od roku klesá. Ve velmi blízké budoucnosti bude pozornost zaměřena právě do těchto regionů a to především z důvodů využití zde doposud nedotčeného nerostného bohatství.

Přitom dojde k sérii velmi kritických objevů celé řady umělých prehistorických fragmentů včetně rozsáhlých sídlišť. S těmito objevy přijdou i definitivní odpovědi na mnohá dodnes velmi sporná a kontroverzní témata, která jsou předmětem různorodých dohadů.

Laurie Nadel: Neustále se hovoří o změnách v souvislosti s rokem 2012?

Gregg Braden: Tak a to je další důležitý faktor. Hovoří se o transformaci, hovoří se o různých změnách, ale nikdo pořádně neví, jak by takové změny měly vypadat. Takže jsme v současné době součástí těchto změn? Nebo jsme již přešli na druhou stranu? S trochou nadsázky lze říci, že se neustále něco děje.

Takže jsem přesvědčen o tom, že onen avízovaný proces změn je dlouhodobé povahy. Souvisí se vztahem pozice naší planety, resp. sluneční soustavy ke galaktickému centru a toto je rozhodně dlouhodobá záležitost. Jinak lze říci, že začínáme být svědky velkých a častých zemětřesení, rozsáhlých lesních požárů, jsme svědky obrovských konfliktů uvnitř lidské rasy.

Ale popravdě řečeno, obávám se, že nám nikdo nebude schopen říci, zda toto skutečně souvisí s problematikou „2012“ či nikoliv. Pro mne ale takový druh uvažování není typický. Snažím se věci vidět spíše ve větších souvislostech. Nemám potřebu je analyzovat.


Laurie Nadel: Dobře, ale přesto můžete být trochu konkrétnější?
Gregg Braden: Dobře. Osobně velmi výrazným způsobem cítím, že začíná docházet k silným geologickým změnám. Tento druh procesů začíná být velmi intenzivní. Přitom jde o jev poměrně krátkodobé povahy. Navíc archeologické záznamy ukazují, že starověké civilizace, které se nacházely v podobné fázi cyklu, učinily velké chyby, které bychom dnes neměli opakovat.


Laurie Nadel: Jaké to byly chyby?

Gregg Braden: Když se svět začal měnit, zdaleka ne všechny předcházející civilizace tyto změny správně pochopily. Začaly mezi sebou bojovat o energetické zdroje. V této násilné hře ale nakonec ztratili všichni. Nikdo nevyhrál. Civilizace se zhroutily. Například XX. dynastie Starého Egypta se ve své době absolutně zablokovala a trvalo bezmála tisíc let, než se energie uvnitř této společnosti stabilizovaly. V současné době se naše soudobá civilizace nachází v podobném bodu zkušeností. A tak říkám znovu. Neměli bychom opakovat chyby našich předků.


Laurie Nadel: Mnoho lidí dobrého srdce se cítí v současné době bez ochrany a zranitelných. Často, když slyšíte historky o civilizacích, které dramatickým způsobem zažívaly pro nás jen těžko představitelné kolapsy, přepadá lidi strach a obavy.

Velká většina těchto jedinců nemá takové poznatky a vědomosti jako vy. Pro ně je již traumatická představa zažit na vlastní kůži takové jevy jako tsunami nebo hurikán Katrina. Jak se tedy tito lidé mohou naplnit nadějí? 



Gregg Braden: Tito lidé často nejsou v dostatečném kontaktu sami se sebou, resp. se svou planetou. Na toto téma platí jisté pravidlo. Čím větší izolaci jedinec zažívá, čím více se energeticky uzavírá do sebe, tím je náchylnější k takovým energiím, jako je strach, obava, pesimismus atp. Myslím, že při troše dobré vůle lze najít celou řadu praktických a účinných postupů, jak se napojit na zdroj svého vlastního srdce nebo planety.


Laurie Nadel: Jak vypadá život založený na energiích srdce?

Gregg Braden: Před několika lety dosáhla naše věda radikálního a revolučního objevu, který mění vše, co jsme si doposud mysleli sami o sobě a o světě, který nás obklopuje. Zjistilo se, že v oblasti srdečního svalu dochází k vytváření vysoce pozitivních druhů emocí, jako je vděčnost, uznání, soucítění nebo láska. Tyto emoce dokážou emitovat velmi specifické magnetické pole v rámci lidských orgánů, které je spojité povahy s magnetickým polem naší planety.

Magnetické pole Země ovlivňuje prakticky všechno od klimatu, ledových příkrovů či pohybu mořské hladiny. Toto zvláštní pole spojuje veškerý život na Zemi od stébla trávy, mravence, křečka až po lidskou bytost. Pakliže se více lidí naladí na výše uvedené typy pozitivních emocí, dojde ke vzniku velmi specifických vibrací, které se nazývají „soudržnost“.

Tato zvláštní frekvence může být dokonce i změřená. Dosahuje přesně 0,10 Hz. V našem lidském těle panuje nepřetržitě po celou dobu našeho života mezi srdcem a mozkem. Přesně tyto frekvence byly zachyceny několik hodin před katastrofou dne 11. září 2001 na mnoha místech celého světa. Souběžně s tím byly zachyceny významné změny v magnetickém poli Země. Tenkrát si nikdo nedokázal vysvětlit, proč se tak stalo.

Na základě výše uvedených zkušeností vznikl globální projekt, který se jmenuje „Globální iniciativa pro soudržnost“. Tento projekt si klade za cíl naučit lidského jedince produkovat takové emoce, které by evokovaly maximální soulad mezi jejich vědomím a projevem každodenního života. Na toto téma by se dalo hovořit ještě velmi dlouho.


Laurie Nadel: Takže jde o určitý trénink nebo druh bio-energetické vazby?

Gregg Braden: Pakliže bude prostřednictvím svého srdce člověk schopen vytvořit energetické pole „soudržnosti“ a prostřednictvím svého vědomí se naladí na jeho rezonanci, dojde k vyvolání pozitivních změn na biochemické úrovni takové povahy, že až o 1400% překonají standardní tvůrčí biochemické procesy. A to je pouze začátek. Právě toto je jeden z efektů, který vnímám v souvislosti s problematikou roku 2012.


Laurie Nadel: Děkuji vám za tento rozhovor.

Gregg Braden: Není zač.

(c)2010 Gregg Braden
(c)2010 Laurie Nadel
(c)2010 Translation: Alhambra
Vystavil: Patrik
Poznámka: Rozhovor byl vystaven před více než 2 lety, což znamená, že můžeme z dnešního pohledu posoudit, jak se co vyplnilo. 

9 komentářů:

  1. Díky moc za krásný rozhovor. Zvláště mě zaujaly odpovědi kolem energie srdce. Při této příležitosti mě napadl ještě tip na knížku: Zákon rezonance - autor Pierre Franckh, která v podstatě toto dále rozebírá. Díky M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, měl jsem potřebu ho sem dát. :-) Díky za odkaz na knihu! :-)

      Vymazat
  2. Děkujeme M.
    K tématice, která Vás zaujala, u nás můžete najít například ještě tyto články:
    http://goo.gl/WGw1p
    http://goo.gl/9dxmc

    OdpovědětVymazat
  3. To je hodně zajímavý chlapík. Právě mám od něj rozečtenu knihu Matrix - božský zdroj, velmi doporučuji. Je jedním z těch, kteří nám ukazují, že současná věda je mnohem zajímavější a pokročilejší v hledání pravdy, než si obvykle myslíme, a že se v mnohém přibližuje poznání obsaženému ve starých spirituálních tradicích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas. Kromě obrovského přínosu do toho, čemu říkám "nová věda", je to právě hodně velký sympaťák - neboli má silné vyzařování. :-) Knížku taky doporučuji; je vlastně lehce popularizační a většina současné vědy by ji zavrhla, což nic neznamená,...naopak to jen potvrzuje její výjimečnost. Gregg představuje reálné výzkumy, které vlastně "legalizují" zázraky a tak pokud chcete kvantovou fyziku v souvislosti se spiritualitou v kostce, je to text k nezaplacení. :-)

      Vymazat
    2. Přesně tak. A tipoval bych podle vzhledu, že měl možná nějaké indiánské předky.

      Vymazat
    3. Zajímavý postřeh! A nebo je to otisk jedné z jeho minulých inkarnací. :-)

      Vymazat
  4. Zdravím všechny Spirituály :-), netuší někdo co Globální iniciativa soudružnosti ? Už ten název mne fascinuje

    OdpovědětVymazat
  5. .. Greg je predsa bratranec of Chuck Noris :-) , žejo ?
    :-) B

    OdpovědětVymazat