pátek 10. ledna 2014

Revoluční kulaté solární panely od Rawlemonu - generátory schopné získávat energii i z měsíčního světla

zdroj ZDE
Konstruktéři solárních panelů ze společnosti Rawlemon vytvořili skleněnou kouli, jež sama vyhledává zdroje sluneční energie a dokáže zkoncentrovat sluneční světlo až 10 000 krát.
Společnost tvrdí, že její ß-torický systém je o celých 35% účinnější než tradiční dvouosé fotovoltaické modely. Navíc je prý jejich plně otočná a počasí-vzdorná koule schopná získávat energii z měsíčního záření.
ß-torický systém vynalezl německý architekt žijící v Barceloně, André Broessel.
Snažil se vytvořit solární panel, který je možné zasadit do zdí budov, aby mohli fungovat zároveň jako okna i jako generátory energie. Pozoruhodné na jeho projektu není jenom efektivita, ale i schopnost získávat energii z lunárního záření.
zdroj ZDE
zdroj ZDE
Tyto kulaté generátory jsou schopné zkoncentrovat rozptýlené měsíční světlo ve stálý zdroj energie. Futuristický ß-torický systém se těší značné pozornosti díky svému čistému a krásnému designu (navzdory obrovskému potenciálu solární energie jsme ještě neviděli mnoho krásných technologií na získávání solární energie).
zdroj ZDE
zdroj ZDE
zdroj ZDE
Těšíme se, jak architekti zapojí tyto kulaté generátory do programů alternativních energií a budoucích designů svých staveb.

Překlad: Jan Petrák
Převzato z: ac24.cz
Vystavil: Fáďos

7 komentářů:

  1. No tak to je hodně hustý, chci jich tak deset domů a na chalupu. A ještě se z toho dá určitě věštit ... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. xDD Hezky Spiiiidy xD. Náhodou vypadá to fakt zajímavě. Jsou už sestrojeny energeticky daleko zajímavější věci, což tady všichni víme, ale mě hlavně zaujal ten nápad, že se to dá použít jako okno xD.

      Vymazat
    2. Mě by se to taky líbilo domů, ale trošku by mi vadilo, že to zabírá i prostor zevnitř - obzvlášť v našem 1+1 o 35^2m xD.

      Vymazat
    3. Bohyňu, ešte by som dačo také skúsila, som za každú blbosť :- D Chcela som pred 25 rokmi stavať veternú elektráreň, keď sme kúpili dom pod Tatrami, lenže tam u nás moc vietor nefúkal... a zrušili dotácie, prdlajz, máme elektriku a platíme ako mourovatí. B

      Vymazat
  2. ¨Nojo, ve Španělsku, to se to chytá:) jinak, teda koule jsou to obrovské, nevím, co na to ptáci a bude to házet asi prasátka, oslnovat a podobně a na baráku bych to nechtěla. Určitě by se to hodilo do Neználkova:) jinak vynález super, každý takový nápad je zase kousek od té energetické bídy, která zotročuje svět a ničí planetu. iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdou je, že vše neobyčejné rozšiřuje naše materialismem zaprasené obzory x).

      Vymazat
  3. Akorát ty obzory řádně umejt a pročistit aby se neobyčejně nezprasilo to neobyčejné a prasárny tak nebyly spíše rozšířené.

    OdpovědětVymazat