pátek 31. ledna 2014

Diskuzní otázka týdne (Patrik): Kam vždy zmizí řeči falešných proroků?

Ahoj všem,

tentokrát možná sice trochu drsněji, ale věřím, že na tomto portálu se nekamenuje. :-)

Zdroj ZDE
Není to tak dávno, možná si ještě vzpomínáte. Léta předcházející roku 2012, obzvlášť ty poslední měsíce, nás krmili všelijakými hypotézami a teoriemi, které vycházely z "empirických" či otevřeně neempirických, resp. normálním člověkem neověřitelných zdrojů. Pak se ty "zaručené" události neudály. Zůstaly nám maximálně jen osobně prožívané vnitřní procesy někde pod tím, pokračující pochopitelně do dnes. Na ty nikdo příliš neupozorňoval a možná nás jen ty různé blbosti právě v této souvislosti měly pěkně rozptylovat. 

Kam se pak poděly ty záležitosti falešných proroků? Kde jsou 3 dny tmy v onom roce a podobné věci? Sice třeba poté takoví proroci přišli o půlku své "fanouškovské" základny, ale fungují dodnes dál, jako by se nic nestalo...v této souvislosti doznávám, že i ti, co nás upozorňovali nedávno na větší fantasknost jevů kolem komet, nyní utichávají a najdou si vždy po podobných utichnutích v blízké budoucnosti nový moment, na který se těšit a jímž případně strašit. 

Zdroj ZDE
Samozřejmě tímto nevyvracím, že se za poslední měsíce (a roky, desetiletí) dějí zvláštní věci, ale zase – trošku jinak, než nám některé zdroje vnucují. Klidně nadhazujte, jaká jména se Vám vyjevují jako první...jde mi o takové, po kterých se buď slehla zem a nebo dělají, že nic.  

Abych to shrnul: Jaký falešný prorok Vás nejvíce zklamal a proč?

P.S.: Chce to zase rozum...a zároveň i intuici. 

Patrik

13 komentářů:

  1. LOL -nik ma nesklamal. Žiadneho proroka nevnímam. Sú to obyčajní ľudia. Vidia v určitom okamihu potenciálny sled udalostí, dávajú na pľac. Viem, že moja budúca realita sa odvíja od prítomnej. - Verím BOHU-Prapodstate a šlus. Neverím "úradníkom" /sprostredkovateľom.
    Načo to potrebujem ?, No na NIČ..
    Raz som sledovala v USA kanál, ktorý od rána do rána bol zásobovaný vystúpeniami všakovakých pátrov, hlásateľov, kazateľov, roznych cirkví, sekt a zoskupení. Šaškovali ! Raz v striebornom oblečku, raz v tradičnom odeve, raz revali a tancovali, strašili, raz sa kmásali v nejakom rytme a všetci museli byť ticho. SHOW: Môj Boh toto nevyžaduje, hovorím s ním i na záchode. Opakujem sa ale - to čo hovorí druhý je hlavne o ňom, jeho videní, poňatí . Je to seccondhand.
    "Ten kto nemá silu počuť seba - počúva druhých !" Teraz mi bliklo ...
    B

    OdpovědětVymazat
  2. Vezmu to trošku z druhé strany.

    Na tyhle události a jevy, v mainstreamu opomínané, působí tak neuvěřitelné množství různých vlivů, že pokoušet se o jakousi předpověď je vždycky sázka do loterie a je to prostě lidově řečeno o hubu. Takže, i ty tři dny temna, ohňostroj z ISONu a podobné věci se stát klidně mohly, ale my ze svého dost omezeného pohledu třeba už nevidíme, co nebo kdo tomu zabránil, popřípadě čím nebo kým byla ta která událost ovlivněna. Ne všichni, komu nevyjdou předpovědi, musí být nutně falešní proroci, na to pozor. Neříkám, že tu falešní proroci nejsou. Jsou, a je jich hodně, jen porsím neházejme všechny, komu něco nevyjde, do jednoho pytle. Nevíme ještě o světě a vesmíru zdaleka tolik, abychom je mohli šmahem odsoudit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spiiiidz, díky za tento komentář, chtěl jsem napsat v podstatě něco podobného, takže už nemám potřebu :-)

      Vymazat
    2. Ano, proroctví vybírají tu potencialitu z nekonečna, která je vzhledem k aktuálnímu stavu nejpravděpodobnější, takže ti proroci to skutečně mohli vidět a cítit. Já mám od určité doby takovou teorii: Když vezmeme jazyk jako symbolický nástroj a budeme věřit, že vše je energií, jen my ne vše dokážeme vnímat, pak se docela valná část předpovědí skutečně udála, jen na jiných rovinách, než se očekávalo. Realita Země není jen o tom, co vidíme očima a slyšíme ušima. To, co dokáže třetí oko a vyšší vědomí vnímat na úrovni kolektivního vědomí se těžko dává do slov, když jde spíše o přelívání se, slučování a proměny energií, které se projevují právě v různých rovinách existence, kde se taky nacházíme, jen o tom nevíme, vědomě (a dát ty výrazy do slov možná znamená vytvořit příběhy o temnu a ohňostroji).

      Vymazat
    3. Jo, vidím to stejně, díky za doplnění. Tyhle výklady je asi nutné brát symbolicky a metaforicky.

      Vymazat
  3. Nebylo žádného zklamání, poněvadž nebylo nikoho komu bych zcela uvěřil. Největší důvěru i zklamání jsem zažil v sobě vůči sobě. Dnes pluji na vlnách přicházejících od lidí i z kosmu a řídím svoji loďku tam, kde jsem zahlédl světlo které hledám. Falešní proroci jsou mi ku pomoci už tím, že mě utužují ve vlastních přesvědčeních a nakonec těm všem ještě mohu poděkovat alespoň za ukázání různých směrů jakými se lidská bytost může ubírat.

    OdpovědětVymazat
  4. Pravda je taká že neexistujú falošný proroci. Existujú len proroci ktorý si idú svojou cestou. To či ktokoľvek z nás im uverí či neuverí tj. riadi sa či neriadi ich cestu je bez výnimky len na poznaní tohoktorého jedinca... . Hunter

    OdpovědětVymazat
  5. "Zůstaly nám maximálně jen osobně prožívané vnitřní procesy..." . To je předce to nejcennější. Vnitřní procesy určují náš život, náš posun a vývoj. Zrání naši duše, bez ohledu na to, co probíha v "běžné realitě"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ten pocit, možná jsou ty osobně prožívané vnitřní procesy všechno, co se "mělo" stát a děje se ;)

      Mates

      Vymazat
  6. ...VSETCI "SME" Z JEDNEHO ZDROJA, CI ?¿ JEDNODUCHO IDE ZREJME LEN O TO, Z AKEHO UHLU POHLADU SA NA TO POZERAME ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ešte mi napadlo - že každý čítame takých prorokov "vyznania", s akými zdielame vibrácie. Ja verím tomu, ty neveríš tomu ale inému, atď...
    Vrana k vrane sadá. - A načo sú nám proroctvá ?
    B

    OdpovědětVymazat
  8. Díky opožděně všem za reakce. :-)

    Není v mých silách nyní na vše reagovat, padlo toho tu docela dost, a to jak kvantitativně, tak kvalitativně. S mnohým souhlasím, s mnohým nesouhlasím. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat