pátek 17. ledna 2014

Alexiam: Čipy do očí diabetiků

Nedávno se tu objevil Fáďosův článek o čipování lidí, kde většina z nás s přídavkem "Bohudík" mluvila o tom, že je to hudba dálné budoucnosti. Mnozí se k této vizi postavili značně negativně. 
Tak přináším zprávu, že až tak dálná budoucnost to nebude, protože Google se značně zapojuje do projektu eHealth. Tentokrát přišel se zajímavou novinkou. 
zdroj zde
Již delší dobu se vymýšlí, jak pomoci diabetikům - vyvíjíme manžety na palec, náramky, atd. Ale nikdo nezašel tak daleko jako vývojáři z Google. Jejich "dílem" je speciální kontaktní čočka s bezdrátovým čipem a senzorem, který bude hlídat hladinu cukru v krvi ze slz. Myslím si, že můžeme říci - nejen to.
A já si říkám.. Není toto až moc velká daň za "usnadnění" života?  

Podrobnější článek naleznete na tomto odkazu
Alexiam

3 komentáře:

  1. Víte, co mi připadá jako největší hnus? Že tyhle čipy se začnou zavádět pod falešnou vlajkou pomoci lidem, jo, to je skvělá strategie, jak pomalu uvařit onu příslovečnou žábu ve vodě ... pěkně pomalu ... a pak už nebude moct vyskočit. Považuju fakt za zhovadilost, že systém začne pomáhat čipama lidem od nemocí, které způsobil - kdo? - systém!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pro mě ohromná podlost.
      A včera mi F. řekl celkem zajímavou věc.. Všiml jsi si, jak se najednou objevuje víc a víc informací o něčem takovém? Jako by to chtěli dostat do povědomí lidí, udělají z toho normální věc a nakonec se nikdo nepozastaví nad tím, že už jdou tady.

      Vymazat
    2. Tomu sa hovorilo , že mažú med okolo huby.
      Treba hovoriť o tom s ľuďmi, ale človek nemá čas, lieta z práce do práce..., a maká pre systém, stále dokola. B

      Vymazat