středa 1. ledna 2014

Tak nějak zhruba 2014

zdroj ZDE
Tak jsem měl zase jednou možnost sledovat to šílenství kolem příchodu nového roku. A představte si, stačilo mi na to prvních dvacet minut. Všechno to odpočítávání na vteřiny, napomínání, že ještě pár minut chybí a není co slavit, všechna ta přání do nového roku z opilých úst, všechna ta předsevzetí porušovaná už první den, ...
Jako by si nikdo neuvědomoval, že naše Země zažila podstatně více sezón, než jen 2013. Jako by si nikdo nebyl vědom toho, že to přírodní hodiny jsou ty nepřesnější a naše počítání času se v porovnání s ní může jít zahrabat. Jako by nikomu nedošlo, že nemá smysl odpočítávat vteřiny, když náš čas tak nějak "plave v časoprostoru" a není vázán na žádný přesný periodický časový jev (jelikož žádný takový měřitelný na vteřiny neexistuje).
Proto Vám všem přeji jen a pouze příjemné prožití další sezóny. To si dovolit mohu, jelikož každému začíná další rok právě ve chvíli, kdy si sám ukončí ten starý x).

P.S.: Opomeňme tedy na chvíli, že čas není lineární ;).

Za redakci SNE 
Fáďos

13 komentářů:

  1. Stačí už jen to, že mnoho kultur slaví Nový rok v rozdílných dobách.
    Další věcí je, že... Vlastně není žádných 2014, jen my jsme si určili, že rokem 0, bude rok narození Ježíše, takže je vlastně mnohem více.
    Alexiam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co celé by se to dalo jakš takš pochopit, kdyby oslavovali narození Ježíše, ale to se těžko děje x).

      Vymazat
    2. Al a Fáďo,

      existují však určité vesmírné cykly a zrovna náš letopočet hezky spadá do zhruba 2 160 let vlády Ryb, věku rozdělování, podle jiných kultur prostě věku temna, jenž má přerůst ve věk naprosto jiného charakteru, což se snad během poslední dekády viditelněji děje, jen se rozdělování Ryb v přechodu tluče s holismem Vodnáře. Někdo s tím samozřejmě nemusí souhlasit, lze však hledat a dohledat. :-)

      Takže výhodu našeho letopočítání vidím v tom, že relativně přesně ohraničuje jeden menší vesmírný cyklus, pro chápání lidských dějin poměrně důležitý.

      Patrik

      Vymazat
    3. V tom máš Patriku pravdu. V tomto krátkém článečku jsem chtěl poukázat pouze na to, že mnozí lidí vzhlížejí k našemu počítání času jako k něčemu dokonalému, základnímu a neomylnému, přitom to už dávno na desetiny vteřiny nepasuje.
      Přírodních cyklů jsme si tady všichni vědomi ;), ale nečekám u odpočítávání na monitoru, kdy se do toho kterého cyklu naše Země přehoupne, protože je to blbost. Cílem bylo poukázat na to, že mnoho lidí by takto u hodin čekalo a věřilo tomu, že záleží jen na tom, kdy se ta vteřinovka přehoupne x).

      Vymazat
  2. Bré ránko, dobrý deň, i just .....
    http://www.youtube.com/watch?v=QwOU3bnuU0k
    B, jj máte pravdu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pobavila jsi mě tou písničkou Bed xD.
      Hezké odpoledne ;).

      Vymazat
    2. Dík - si nemysli, že to len pre Teba :-DD

      Vymazat
  3. Do Nového roku si přeju, aby se přestaly roky počítat :D a taky dny, hodiny, minuty a tak. Bylo by tu líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak cítím. Třeba se dočkáme x).

      Vymazat
    2. :-)), no ale zatiaľ ste udelali líp, že ste dali nad články deň, kedy sa uverejnili. Až teraz som si všimla. B

      Vymazat
    3. To bylo i nějak předtím, ne? :-)

      Jen to možná nebylo tak přehledné. :-)

      Jinak k problematice novoročních oslav - člověk se může od toho chaosu většiny vydělit a prožít přelom roků spirituálněji, někde dál od civilizace, blíž k lesům apod. Jen mi to v něčem letos - podobně jako Vánoce - přišlo příliš rychlé, těžko uvědomovatelné. Ani příroda už nevykazuje typické počasí pro tuto dobu. Místo toho v některých částech naší země začaly zmateně kvést stromy...

      Souhlasím ale samozřejmě s relativitou našeho letopočtu, druhá věc však je - a navzdory mému rozumování vždy nakonec empiricky uznávám, že funguje - numerologie. Mimochodem si myslím, že ta čísla fungují právě proto, že jsou kolektivním vědomím sdílená.

      Mimo jiné se mi na číslici 14 oproti minulým létům velmi dobře a rychle zvyká. Jak to máte Vy? :-)

      Srdečně zdravím a přeju všem zde v novém roce mnoho úspěchů, úsměvů a radosti z krůčků či skoků v sebepoznání,

      Patrik

      Vymazat
  4. ;Vidiaci mudrci vravia, že tento rok bude lepší. Dodávam - každý dostane o čo sa zaslúžil . Mne akosi ani nepríde, že sme v inom roku...
    Moju zvedavosť naplnila moja tarotová karta - ESO POHÁROV.
    Takže, eso je eso a pohár pohár, bude plný pohár - žoho , Toho čo som si zaslúžila :- Som zmierená, čo neznamená, že nebudem makať a budem aj prostestovať, ak nebude po MOJOM :-DDD
    B

    OdpovědětVymazat
  5. Jistě si mnozí zdejší vzpomenou alespoň na informaci o cílené meditaci pro odstranění kriminality, jíž se zůčastnilo velmi mnoho jedinců. Výsledky byly překvapivé už proto, že se to odehrálo v poměrně krátkém časovém úseku. S tím začátkem novýho roku, vánocema a vůbec svátky a také velkou moderní modlou - televizí je to podobné. Skupina lidí se zaměří ve stejnou dobu stejným směrem a už to jede. Jiné akce takového typu mají zase za úkol různá zaměření roztříštit, nejhorší je asi válka a různé krize, neuro-látky zabraňující (zne)užívání těchto sil, výroba chaotické masy a jejího chaotického informačního pole. A světlo září pro toho kdo jej hledá.

    OdpovědětVymazat