sobota 11. ledna 2014

Fáďos: Potomci lidí

Dnes se mnou jedna informace zamávala jako už dlouho žádná. Jedná se o problematiku, která se skloňuje již mnoho let, ale ještě nikdy nebyla tak reálná, jako nyní - čipování lidí. Tomuto tématu se věnovalo už mnoho knih, mnoho filmů, článků a jiných textů. Část lidské populace dokonce mluví o tom, že již jsme dávno takto čipování skrze povinná očkování. To je diskutabilní, ale v našem článku nepříliš podstatné. Vezmeme to oklikou.

zdroj ZDE
Myslím, že 5. 1. 2014 vyšel na AC24.cz (důvěryhodnost AC24.cz nechme prosím stranou) článek o tom, jak se v USA vypořádávají s jedinci, kteří se otočí zády ke shonu velkoměst a usídlí se v krajině mimo rušnou civilizaci (článek ZDE). Tito lidé mají svůj vlastní pozemek, na kterém si legálně postaví svůj vlastní dům, pěstují svou vlastní zeleninu a chovají svá vlastní zvířata. Normálka. Někteří mají vše energeticky soběstačné - solární panely, el. generátory, atd. I to se občas vidí. Ale vládě USA se to nelíbí natolik, že je likvidují. Když se jim nepovede takovéto usedlíky vyhnat nesmyslnými ustanoveními, tak jim dům jednoduše zbourají se slovy "Tady nemůžete bydlet.". Přijde mi to neuvěřitelné, ale zdá se, že je to realitou. Na druhou stranu je našinec vcelku v klidu, protože se to děje na druhé půlce zeměkoule. Bohužel s článkem, který přišel 8. 1. ve středu, tvoří tento odstavec ničivou kombinaci.

zdroj ZDE
Právě 8. 1. 2014 vyšel taktéž na AC24.cz článek (ZDE) o tom, jak postupuje vývoj mikročipů pro lidi. Text se opírá konferenci All Things D11, na které vystupovala ředitelka Googlu Regina Dugan, jež tyto technologie velmi usilovně podporuje.

Společnost Motorola (kterou Google vlastní) postupuje na výrobě mikročipu v pilulce. V ruce už mají potvrzení o zdravotní nezávadnosti. Tento čip bude napájen chemickou reakci s žaludečními šťávami a udělá z vás autentifikační kartu. Má se brát každý den. Dále Motorola pracuje na elektronickém tetování, které je téměř neodstranitelné.

Výrobci produkty prezentují jako moderní věc, kterou s nadšením přivítá mnoho mladých lidí, jelikož půjde o modní doplněk. Pokud budete užívat tyto pilulky s čipem nebo budete mít elektronické tetování, můžete přestat používat hesla, karty jak platební, tak např. ty k otevření dveří, atd. Záleží jen na tom, co zvládne ten čip, který do vás dostanou.

zdroj ZDE
Nemá smysl se dohadovat, nakolik s tímto lákavým důvodem k užívání čipu uspějí - nepochybně velmi. Mnoho mladých lidí by udělalo téměř vše pro to, aby byli cool a šli s dobou. V kombinaci s omezeností myšlení některých jedinců se nad takovouto novinkou v negativním slova smyslu ani nepozastaví. A my, kteří jsme na webech typu Srdce nové energie jako doma, zase dobře víme, že důvody k užívání čipu, které jsou nám předkládány, jsou jen zástěrkou.

Pojďme spolu trošku zapolemizovat, kam to může dojít, pokud se používání těchto čipů pro lidi rozšíří:
Může se stát, že se člověku bez čipu neotevřou automatické dveře nebo výtah. 
Mohou se začít vyrábět operační systémy, do kterých se bez čipu nepřihlásíme - ostatní přestanou být podporovány. To samé u mobilů, což by znamenalo silné ochromení komunikace za předpokladu, že na čipy nepřistoupíme.
Také se může stát, že po nás zaměstnavatel bude chtít, abychom čip užívali kvůli zaznamenávání docházky do práce.
Kartičky městské hromadné dopravy také jistě nebude problém převézt do elektronické podoby a informace vložit do čipu.
Nabízí se možnost zrušení platebních karet, výběrů a vkladů do bankomatu na kartu - nahradí je čip.
Občanské průkazy, řidičáky a kartičky zdravotních pojišťoven můžeme mít vložené v elektronické podobě v těle s tím, že fyzická kartička nebude platit.
Místo klíčků od auta se možná stane, že budeme pro nastartování muset přiložit ruku s čipem.
A jistě se najde ještě celá řada možných použití i v nemateriálním světě, což je ještě děsivější. To už jsme u ovládání pocitů.

V takovéto chvíli si člověk řekne, že před tím uteče na venkov, odstřihne se od civilizace a bude si tam v klidu soběstačně žít. Ale v tom si vzpomene na druhý odstavec tohoto článku a najednou neví, kudy kam.

Pro dotvoření ideální atmosféry doporučuji shlédnout film Equilibrium, nebo nějaký jemu podobný.

40 komentářů:

  1. VĚŘME, že tomuhle, už bude dávno zabráněno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestačí než doufat, musíme taky pomoct x).

      Vymazat
    2. *Nestačí JEN doufat .... Pardon za chybku x).

      Vymazat
    3. A kto to urobí ? Hi

      Vymazat
  2. Dobrý večer. no, vidím to tak, že je tady neustálá snaha nás zotročovat a to nejen čipováním, ale je toho hodně a není nutné to opakovat. Určitě je tu spoustu lidí, kteří si to neuvědomují, čili jsou nevědomí a tak tomu podléhají a skutečně se může stát, že tomu nakonec podlehnou a v jejich realitě se to uskuteční. . . . vědět o tom , to už je jiný kafe, máme těla samoléčitelná, nemáme ani ánunk o tom, co všechno dokážeme a tam si myslím je ta zábrana, né, že bude něčím zabráněno. . :) my tomu zabranujeme, víme o tom, jsme ve střehu, informujeme se, pracujeme pro jinou realitu. Koneckonců my jsme vytvořili, všechno, co žijeme je. jen naše práce, jsme mnohem mocnější než ONI. . . . no a když jsme jejich našeptáváním a manipulací dokázali téměř zničit naši drahou zemi, tak ji taky dokážeme pomáhat a sobě navzájem taky. No a realitu, která nás čeká vytváříme přece ted:)). iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo závidím Vám ten klid a vyrovnanost, mě se to momentálně nedaří. Ale vím, že Váš přístup a názor je správný x). Všechno je to na nás x).

      Vymazat
    2. To bude asi i ten životní nadhled, který dodají zkušenosti, celý život se objevují v lidském světě "šílenosti", které nakonec stejně neprojdou. Snad to tak bude i tentokrát.

      Vymazat
    3. TAK !!! skvelé Ivo. B

      Vymazat
  3. Tak, a dost. Dost, dost, dost. Tohle je poslední přímý krok k tomu, před čím spousta filmů i knih varuje. Jestli se tohle čipování masově rozšíří, je to poslední krok k NWO, a pak už nepůjde jít zpátky. A jestli se většina lidí nechá naočkovat i tímhle svinstvem, tak nad lidstvem opravdu zlomím hůl. Budu doufat, že nastane nějaká oči-otevírající "apokalypsa" dřív, než se tohle zvěrstvo stihne zavést, protože jinak jsme prostě v prdeli. A jestli ne, tak proti tomu budu aspoň pasivně bojovat všemi prostředky, co mám. Tohle prostě NESMÍ projít. Nesmí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tééda.. Takto namíchnutého jsem Tě už dlouho nezažil, jestli vůbec x). Ale musím říct, že to se mnou cuklo úplně stejně, jak mi to docvaklo. Brzy na to jsem pocítil beznaděj, kterou jsem potlačoval ještě notnou chvíli. A pak se dostavil pocit, že to musím předat x).

      Vymazat
    2. Chalani, informácia je jedno, je vždy, vždy nadnesená!!!
      Nech idú do kelu, budú sa už rodiť sa takým ovladačom v sebe, tí čo to teraz plánujú. Chcú ovládať ? Budú ovládaní Prosím čítajte linky hore čo som dala.... u Hynkoveho geniálneho zamyslenia. Ďakujem, B

      Vymazat
    3. neboj, naše tělíčka seštotovala už tolika svinstva, že čipy v nás to nemůžou vydržet, vem rozum a srdce do hrsti, likvidujou nás už tolik let,možná tisíce a furt se jim množíme, jsme chytří, vždycky si na nás vymyslej nejaký svinstvo a nakonec se jim to z druhý strany vrátí. Podívej se na internet, to je taky čipovačka a sledovačka a taky hypnéza a co jim je to platný, nakonec se díky netu všechno prolákne a lidi si nakonec zase najdou pravdu, navíc navážou přátelství a spojí je to . . . ahoooj iva

      Vymazat
    4. Nejhorší bude, jestli se toho chytnou davy, jestli to bude prostě IN...

      Vymazat
  4. Tohle čipování je totiž naprosto otevřená degradace lidské bytosti na pouhou baterku, očíslovaný zdroj energie pro Matrix se sériovým číslem a bez jakéhokoliv náznaku svobody. Jestli má Vesmír aspoň trochu rozum, tak to do takového stádia nenechá dojít (metaforicky řečeno). ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si trošku ironicky přisadím a přidám jeden námět na "film" - abychom jednou nedopadli tak, že nás budou čipovat už v porodnici a dětem na stehýnko místo čísla či příjmení budou psát rovnou ID nebo kreslit čárový kód ;).
      A Teď vážně... Podsouvají nám to už delší dobu, jak je čipování skvělé a výhodné, vždyť kolik lidí to už udělalo svým domácím mazlíčkům. A to o nich tvrdí, že jsou to jejich přátelé...

      Vymazat
  5. Nedávno jsem měl sen, který do zdejšího tématu myslím pěkně zapadá.

    Měl jsem sen, v němž jsem zjistil, že mám ve svém domě obrovské množství malých štěnic-odposlechů. Byly to takové špendlíky s hlavičkou, která vypadala jako malinkatý krystálek nebo nějaká bižuterie. Tyto špendlíky byly zapíchané nenápadně všude do zdí. Celý sen jsem je hledal a vytahoval ze zdí a nábytku a nemělo to konce. Byly tuším dva nebo tři druhy těchto odposlechů a lišily se hlavně ve velikosti. Stále byl ve snu v mé přítomnosti nějaký můj šéf. (Výraz šéf ale nevystihuje podstatu té osoby. Tu jsem bral jako svého rádce-ochránce) Tohoto rádce-ochránce si mozek ztvárnil jako jednu postavu z televizního seriálu. Na něho jsem se mohl plně spolehnout a také jsem tak činil. Pomáhal mi a chránil mě od nějakých agentů (typičtí "muži v černém"), kteří se objevili chvíli na to, co jsem začal ty špendlíky-štěnice vytahovat a likvidovat. Ještě jsem tam tuším vnímal další dvě postavy, které mi pomáhaly. Jen jsem spíše vnímal jejich přítomnost, než je "fyzicky" viděl, ale byly v mé blízkosti.

    Po probuzení mě napadlo, zda to nebylo nějaké echo, že jsem plný nějakých morgelonů nebo nanoimplantátů a učinil jsem proti tomu opatření. Ale nevím jistě, co si o snu vlastně myslet. Zda šlo o seznámení se s Průvodci a s tím, že moje tělo je plné věcí např. tzv. morgelonů či nanoimplantátů nebo jiných technologií, které v těle (to mohl představovat dům) nemají co pohledávat, které podávají informace nebo i klidně něco horšího někomu dalšímu či šlo o výplod mozku, který se prostě ve spánku jen nudil a konspiroval. :-) Každopádně tento článek mi onen sen zase připomněl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice zajímavý sen.. Ale hlavně mě fascinuje, jak dobře ho dokážeš popsat x). Jeho význam je jako vždy těžce přeložitelný x).

      Vymazat
    2. Jo, to je klidně možný, asi už tu nebude moc lidí, kteří to v sobě nemají vůbec, při současné úrovni zamoření. Pěkná metafora. Ale takové jemné EMPčko nevydrží, tedy aspoň doufám.

      Vymazat
    3. Jé, vy budete asi z podobnýho vesmíru, sny takového typu mám od dětství :) Mimochodem ve snu jsem si vyndavala čip ze zátylku předevčírem. Jsme samoléčitelé, pokud v sobě tyhle věci máme (a že máme), tak pokud uděláme něco v jedné úrovni (tedy lucidním snu), pak se to děje časem i tady. Mimochodem objekt podlouhlého tvaru a velikosti na fotce se mi asi v osmi letech objevil pod kůží, byl jako velká zarostlá tříska (to bylo také vysvětlení rodičů, ale myslím, že bych si všimla, kdybych do sebe vrazila takovej kus dřeva), bylo to tvrdé, jako kov, putovalo to paží nahoru a po mnoha dnech to zmizelo. Zapomněla jsem na to, vzpomněla jsem si až v souvislosti s jinými vzpomínkami, co připomínaly film Čtvrtý druh a začalo to dávat smysl... Ale takové věci přeci neexistují, že :) Stačí postižené jedince dostatečně izolovat a oni ze strachu z potupy nepromluví... Každá duše sem přišla něco zažít, někdo klid a mír v domečku u jezera a někdo prostě sci-fi dobrodružství, tu na zemi je hodně realit, je jen na nás, do jaké se zařadíme. Sci-fi mě baví, ale občas samovolně přejdu k těm jezerům :D Přestal ze mě být fatalista a dost se mi ulevilo... je to jenom dobro-družství...

      Vymazat
  6. Čomu venuješ pozornosť - to sa ti udeje. B
    Preto vám vravím, hlavne mladým - žite - vyhoďte filmy, knihy, démonov, PC hry, obľubu konšpirovania a pod. svinstvá, inak sa nezbavíte tohto zbytočného balastu a vaše duše budú zasračkované. To vám vravím z pozície staršej osoby. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed... Já osobně si duši raději "zasračkuju" tímto balastem, než aby mě sežrala dnešní společnost...

      Vymazat
    2. Jen duše "zasračkovaná" bude poté společností "sežratelná". Přitažlivost podobného tomu napomůže. Pokud ovšem chcete, vězte, že duše sama je "nesežratelná" a jen prochází trávicím traktem společnosti až do jejího konečníku.

      Vymazat
  7. Proc vubec vznikl tenhle clanek? 2/3 clanku jsem rychle proletl, protoze ctu pravidelne AC24. A ten pripojeny nazor? Vsak tahle uvaha/polemika reaguje uplne na neco jineho nez clanek s reditelkou Google, reaguje na RFID cipy.

    Je to silne hypoteticke, to co uvaze dle me ubira na dulezitosti je ze se jedna o razantni kroky. Pokud budou zmeny probihat postupne tak je tu hrozba [vzpomente si na ACTA - obrovska zmena, obrovske ohlasy a hlavne obrovska nevole]

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne každý odsud čte pravidelně AC24, jelikož jsou tu především harmoničtěji založení lidé, pro které je AC24 poměrně bulvární. Proto tak obsáhlé nastínění situace.
      Úvaha je založená na předpokladu, že každý čip v těle může být nebezpečný, jelikož sami nemáme šanci zjistit, co umí. V takovém případě je poměrně jedno o jakém čipu konkrétně mluvím.
      Razantní kroky to jsou, ale pokud jste si všiml, u každého kroku je spojení jako "může dojít k tomu, že...". Tudíž představují možnosti skryté v očipování lidí a to v NESPECIFIKOVANÉM časovém horizontu, tudíž tyto kroky mohou přijít klidně postupně. Navíc k mnoha z nich vskutku dojít nemusí - proto je to úvaha.
      Článek vznikl, aby čtenářům předložil negativní možnosti (!), které se za tímto mohou skrývat.
      A ACTA? Taky dobrá prasárna x).

      Vymazat
  8. Vážení,
    už od začátku se tímhle článkem poměrně nezvykle bavím...

    Hned na úvod mě překvapilo, že Fáďos díky téhle "informaci" podlehl, řekl bych snad až snadno a rychle, strachu a hluboké skepsi, která na mne ze článku a následující debaty studeně vydechla. Z kolika jiných zdrojů jsi ty informace ověřil?

    Třeba o AC24 jsem neměl ani potuchy, stačilo však shlédnout pár článků, aby přišlo zjištění, že se jedná o alternativně-konspirační verzi BLESKu par excellence. K dokreslení zjištění jakou energii tento web posílá do světa je také velmi přínosné nahlédnout do diskuzí pod články, kde se to mimo slušné příspěvky hemží i debatami typu: "ty debile..., ty hovado..., jsi propagandistický čurák...".

    Promiňte mi to, ale kdo kdy napsal takovouto věc v diskuzi na SNE, Novém Bohatství a podobných webech? Jde o to, že AC24 vysílá "energetické signály" podporující rozbroje, nepochopení a agresi slovem a tím si přitahuje ty "své" lidi, kteří na tohle ve svém stavu zatemněného vědomí slyší a reagují.

    Dle pravidla: "kam směřuje tvá pozornost, tam také směřuje tvá energie" je na každém z nás, čemu budeme věnovat pozornost, zda (dost možná také zavádějící, nepřesné, či dokonce lživé) informaci a v reakci na to se necháme unášet vlnami skepse a strachu (navíc strachu z toho, co by hypoteticky mohlo nastat za X (desítek) let), či (v rámci úrovně svého momentálního poznání) vědomé konstruktivní tvorbě své přítomnosti a tím i budoucna.
    Ivo, právě vy jste to napsala krásně, lépe to snad ani nelze...

    Spiiiidy, je to prostě přesně o tom starém přísloví: "Kdo chce kam, pomožme mu tam", pokud se tedy lidské bytí nestane vědomým a NWO/Matrix/podobná jiná hypotéza se naplní, je tady ještě vědomí vyšší, které již v minulosti dovedlo znovunastolit jistý řád. Podívejme se na to kolik vysoce vyspělých civilizací již zaniklo. Je možné, že přes veškerou svou vyspělost nedošli k uvědomění celku a byli smeteni, čímž mohla být nastolena šance začít vývoj nanovo. Pokud nám možnost napravit své lidské chyby opět uteče, Matka Země si se svými zlobivými dětmi vždy bude vědět rady.
    Krásně a také nadějěplně si s touto myšlenkou hraje Jaroslav Dušek v tomto videu:
    http://vimeo.com/78526170

    A rozhodně se přestaňme vymlouvat na "systém", na "ty nahoře", na "oni nás očipují" a na podobné nesmysly. Jak totiž trefně poznamenal v jednom ze svých příspěvků Petr Václavek, co že je to vlastně

    OdpovědětVymazat
  9. ten systém: "Jsme to my. Ty a já. My tvoříme náš svět, stanovujeme pravidla, přitakáváme jim ... Jsme to my, ty a já."
    http://www.novebohatstvi.cz/2013/12/mimo-system.html
    Politici, prezidenti, ředitelé korporací... Lidské bytosti, jako my, já a ty, které dost možná taky momentálně trpí zatemněním vědomí celku a je na nás všech toto vědomí celku posilovat. Přestaňme se rozdělovat na my a oni, jsme JEN my.

    Alexiam, vždyť přeci existuje víc možností volby než jen "buď a nebo". To je přeci rétorika používaná mocenskými strukturami, aby nevědomým nakreslili jasnou tlustou čáru mezi zabijákem-ochráncem míru a společnosti a mezi zabijákem-zákeřným špinavým teroristou. Ale pokud si doopravdy přeješ "zasračkovat duši balastem, před sežráním dnešní společností" a nevidíš jiné východiska, Bůh ti pomáhej a nám všem okolo potom též, ať se nám pak vyhne balastní čtení na SNE! :)
    (Doufám, že jsi to mínila nadneseně, také jsem raději pro náznak nadsázky připojil smajlíka).

    Na změnu ve smýšlení skupiny o 1000-ci lidech údajně stačí 3 jedinci!! To je druhá odmocnina jednoho procenta z celkového počtu osob ve skupině. Pojďme upřít raději svou pozornost/energii TÍMTO směrem. Směrem, který nám POSKYTUJE naději namísto beznaděje. Směrem, kde můžeme vědomě SPOLUpracovat na tom, aby každý byl svobodný, respektován a v hojnosti, které je dostatek pro všechny.

    Pokud jste dočetli až sem, děkuju čarokrásně za pozornost a moc mne prosím za to, že jsem se poprvé odvážil zde nějak se projevit, nekamenujte :)
    A nebo kamenujte, volba je JEN na vás...


    Martin Vlající Střapec


    PS: spíše než Equilibrium doporučuju několikrát v řadě shlédnout La Belle Verte a velmi pozorně sledujte model společnosti na jejich planetě. TAKHLE to totiž lidičkové moji milí bude! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovím asi pouze na tu část, která směřovala k mé osobě.
      Mám ve zvyku, pokud chci uvést nějaký příklad, vybrat si právě extrém, ke kterému ve velké části případů vůbec nedojde, tak tomu bylo i tentokráte. Samozřejmě, že jsem chtěla říci, že se raději budu pohybovat ve světě konspiračních teorií, takovýchto diskuzí a budu číst knihy, než abych se zabývala tím, jakou si vybrat barvu laku na nehty či zda se oná kabelka hodí k té sukni, co si chci obléci, což často řeší dívky/ženy mého věku. Pro mě je to takový doplněk.. K životu, který žiju. (Opět jsem zašla trochu do extrému, nutno s tím počítat prosím..)
      Nemám pocit, že bych zde na SNE publikovala nějaké to balastní čtení, ale to je věcí názoru x).
      K Tvému PS - La belle verte znám velice dobře, ostatně asi jako většina zde příchozích a musím říci, že doufám, že toto jednou přijde i k nám...

      Vymazat
    2. Upřímně děkuji za konstruktivní kritiku.
      Zřejmě Vám také neuniklo, že je celý článek veden formou úvahy a osobního postoje a je založený PRÁVĚ na článcích z AC24 (ne neúmyslně jsem informace neověřoval.). Úvaha vychází z informací uvedených v těch článcích, na těch stojí. Věc, zda jsou stoprocentně pravdivé, nebo nejsou pravdivé vůbec, jsem nechal stranou (proto poznámka 'důvěryhodnost AC24 nechme prosím stranou'). To vcelku celistvě zdůvodňuje to, jaký článek je.

      K Vašim dalším odstavcům mohu jen poznamenat, že to vše vím. Na rozdíl od některých lidí jsem vždy potěšen, pokud chybuji, protože nic jiného mě dál dost dobře posunout nemůže; a nestydím se za to.

      Nevím jak dlouho tento web navštěvujete, ale film La Belle Verte znám již řadu let a mezi našimi články jej naleznete už více než rok a půl... Pro úplnost - viděl jsem jej asi 5x a nikdy mě nepřestane fascinovat ta průzračnost s jakou je nám v něm vše předáváno x).
      P.S.: Ani nevíte, jak bych si přál, abych byl tam mezi nimi. No nezbývá než to samé vytvořit i na naší planetě.

      Vymazat
    3. No tak, Alexiam... Tvé články jsou báječné! To s balastním čtením je nadsázka, pouhý vtip... :)

      Fáďosi, ohledně AC24 spekuluju především o energii, na které je to celé postaveno a kterou šíří, důvěryhodnost tady také raději nechávám stranou :) Nicméně každé zboží má svého kupce, takže jejich nabídka je zřejmě zcela na místě...

      Ten příspěvek vnímám spíše jako doplnění toho co zaznělo v dikuzi, nežli jako kritiku.

      Jsem si vědom, že jste si zcela jistě vědomi toho, co jsem napsal, jen mne z některých slov a vyjádření docela zamrazilo...

      Jsem si docela dobře vědom síly slov a emocí za nimi stojících, jelikož mi bylo dáno stát se účastníkem dost názorného příkladu:

      Stalo se jednoho dne, že přítelkyně mého bratrance, k němu v jisté debatě pronesla: "...no to tak, ty mi jednou umřeš, a co já bez tebe budu dělat?" Tyhle slova mi byly v tu chvíli tak protivné, že se mi naprosto přesně, jedno za druhým uložily do paměti... A tenhleten kluk, stejně starý jako já, síly jak býk elánu za několik, se asi za rok utopil! Bylo mu 29 let.
      Chci teď velice důrazně rozporovat to, že by ta jeho přítelkyně byla nějakou slovní vražedkyní. Spíše její duše nacítila potenciál události a ona to ve svém sladkém nevědomí tehdy prostě jen tak plácla.

      Tohle mi dalo na vlastní kůži pocítil sílu slov...

      A tak pokaždé, když někoho slyším, nebo čtu (například ve stylu "zasračkování duše" - omlouvám se Alexiam, že si tě zas beru na mušku) jaká slova volí při svém vyjadřování, tají se mi dech.

      Proto jsem také raději popíchnul s Nádhernou zelenou, pochybuji že by zde byl někdo, koho ten film minul :)

      Každopádně jsem zde s vděčností ze srdce za to všechno co na SNE tvoříte a jsem vaším pravidelným čtenářem již nějaký ten "pátek" :)

      Martin Vlající Střapec

      PS: setkali jsme se v NJ na vaší besedě o Caminu a ještě jednou díky za seznam.

      Vymazat
    4. Roky se pohybuju po nejrůznějších konspiro-ezo-alterno webech. Divila jsem se, strachovala, váhala, rozčilovala, mudrovala, pak zkoušela,...
      Dnes už mi po brouzdání v článcích a následných diskuzích pravidelně vytanou na mysli slova rodáka od nás: "Kéž by se nám to vlastenčení z huby do rukou vraziti ráčilo..."
      Takže - co s tím dnes, zítra, pozítří KONKRÉTNĚ uděláme?

      Vymazat
    5. Martine to s významem a energií slov je velmi silné. Ale pravdou je, že jsi trefil na něco, co se mi moc nedaří dodržovat xD. Nicméně to samé platí i pro nevyslovené myšlenky, neméně silně. Ale to taky není nic nového.

      Co se seznamu týká, vyřadili jsme položky, které se vázaly ke stanu, páč stanovat na Caminu byl fakt zážitek, tak s tím počítej ;).

      Vymazat
    6. Vla Bi konkrétně s tím uděláme to, že jsem dnes nešel do práce a Alexiam pomáhám s obsáhlým rozhovorem s jedním fyzikem a badatelem, který bude přímo pro SNE. Můžete se tu na něj snad brzy těšit x).

      Vymazat
    7. Fajn, těším se!
      Jen pánovi prosím připomeňte, že tu jsou i fyzikou naprosto nepoznamenané starší dámy, které by třeba hrozně moc chtěly rozumět, ale pojmy jako volt a watt jim zkrátka splývají. :-))

      Vymazat
    8. S klidem, také jsem žena, takže je to pro mě jedno a to samé - jednotka xD.
      Rozhovor navíc nebude moc zacházet do odborných témat, zaměřuji se spíše na názory x).

      Vymazat
    9. Bych taky chtěla rozumět elektrice, fyzice, astrofyzice, ale mě se k budíkům, vrtačce a motorové pile nepustí:( :))))IVA

      Vymazat
    10. Stručně, představte si jak rukama napínám péra (posilovací pomůcka k posílení ramen a zad). Čím větší silou je napnu, tím větší je napětí (volty). Když jednu ruku uvolním a péro mě praští do druhé byl to proud (ampéry). A síla kterou jsem k tomuto výkonu spotřeboval je prostě výkon (watty). A protože proudu (péru) při uvolňování síly se nekladlo kromě vzduchu nic na odpor (ohmy) došlo ke zkratu a mám pak modřinu na ruce (spálené pojistky). ;)

      Vymazat
    11. Krásná didaktická metafora!
      A tím pádem je mi to už úplně jasné: vůči fyzice jsem měla odjakživa ohmy, a protože kvůli tomu byly doma často volty, byla jsem nucená zvýšit watty v jiném oboru.
      A tak se nezlobte... i po tomto vysvětlení vidím hlavně ty lesknoucí se namakané bicepsy... :-)))

      Vymazat
    12. to je bomba, kdyby mě učil ve škole někdo takový, tak bych byla štastná jak blecha. Na fyziku jsme měli zaujatého učitele, který nesnášel holky, protože jsme blbé a nic nechápeme, tak to bylo u nás zařízené tak, že která chtěla pěknou známku, musela být při hodinách perfektně potichu, nesměla chtím si taky hrát s těma pěknejma zásuvkama, drátama atd, co jsme měli v učebně fyziky a chemie a jednou za čtvrt roku se dala vyzkoušet na předem určené téma. . . . takže já měla trojku, protože jsem to nedvydržela, šáhla, kratas, pojistky, poznámka, koule . . . . . a ještě vyrušovala. . . ahoj iva

      Vymazat
    13. My měli na střední něco podobného - chodila jsem na zdravku, takže babinec, na 25 holek 4 kluci a učitel fyziky k nám chodil z vedlejší školy, kde byli zase hlavně kluci - vždycky si jim tam stěžoval a pak se mi ti kluci, se kterýma jsem se bavila, smáli, protože jsme byli jediná třída, kterou ze zdrávky učil, takže přesně věděli o kom je řeč.
      A ten nám vždycky říkal, že on to chápe, protože on má taky dceru a my holky prostě nemáme to myšlení, ať jsme sebe inteligentnější. Nikdy nezapomenu písemku, kde jsem měla dobře jeden výsledek z 15 a stejně jsem dostala 2-, protože jsem napsala správě aspoň vzorečky xD. A nakonec jsem s ním maturovala...

      Vymazat
  10. Jak nás na učňáku učila učitelka zjednodušenou průpovídkou: "S cívkou je to jako s dívkou, nejřív se napne a pak teče." To byla ve třídě hned pozoronost i jistá úcta patřící paní učitelce, to se to všechno krásně pamatovalo a zapadalo dohromady. No a velký vynálezce pan Tesla ve své době jen těžko vysvětloval, že síla je schopna urazit dlouhé vzdálenosti skrze překážky od jednoho pólu ke druhému za doprovodu překrásného jiskření, jakýmsi prostorem Jinudy. Fyzika se prolíná i s jinými obory a její studium tyto posiluje v ucelenosti chápání i praxi. Nezlobte se, že jakési jiskření mi dává tu drzost psáti o ucelené fantastické vizi jsoucna.

    OdpovědětVymazat