sobota 4. ledna 2014

Diskuzní otázka týdne (Patrik): Jak jste prožívali tentokrát tzv. čas sváteční?

Ještě jednou všechny pěkně zdravím v tom novém roce. :-)

Ne, že by se nám nenabízely ožehavější otázky k diskuzi (viz např. MichalB ZDE), mám však nutkání se Vás zeptat, dokud je to čerstvé: jak jste prožívali letos vánoční čas a přelom roků? Prožívali jste to? Uteklo to příliš rychle? Bilancovali jste rok 2013? V čem byl jiný než roky předchozí? Hodláte něco letos udělat jinak? Otázek se nabízí v tomto směru nakonec spoustu, tak se třebas vzájemně obohatíme. :-)

Patrik

5 komentářů:

  1. Odpovědi podle pořadí tvých otazníků:
    - jako vždycky
    - ne
    - nevím, nevěnoval jsem tomu pozornost
    - ne
    - každý rok je jiný než ten předcházející
    - ano, hodlám tomu konečně přijít na kloub :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Řekl jsem si, že všudypřítomný stres a spěch vyhodím oknem, ať si ho seberou ti, kteří si v něm libujou :P Takže byl celé svátky klid, pohoda a tak. Silvestra a Nový rok jsem strávil s přítelkyní, takže si nemůžu absolutně na nic stěžovat :) A bilancování? Proč? Vždyť tohle počítání let je úplně na nic, a jelikož to odmítám podporovat, tak ani to naprosto nepochopitelné každoroční bilancování nedělám. Taková ta ohlédnutí zpátky a zpětná pochopení provádím vždycky po nějaké významné události v životě.

    OdpovědětVymazat
  3. Užil jsem si to, užívám si to a chci si to užívat dál. Život je od slova žít ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer:) no, já si raději nic neužívám, protože slovo život vychází ze slova žaludek:))) PROTOŽE VŠECHNO, CO JSEM ZAŽILA O SVÁTCÍCH JSEM SI SAMA NAPLÁNOVALA, TAK SI NA NIC NESTĚŽUJI. Říkám si, co sis holka spískala, to ted máš. . . . . chtěla jsi si odpočinout, vyspat se, srovnat si záda, věnovat se manželovi, taky trochu pohybu venku, pak i trochu práce, tak celkem v pohodě, pár věcí se mi povedlo udělat, pochopit, ale je hodně práce na světě, tak se těším, až se to pořádně zase rozjede:) příštím svátkům už se nebudu tolik bránit jako těm minulým, tak si myslím, že to bude ještě lepší:) Celkem vzato , podle mínění lidí, které jsem potkala po Novém roce se všem ulevilo, že už je po svátcích a prázdninách, které byly zbytečně rozcourané a nekonečně dlouhé. . . jaro je za pár, na zahradě sedmikrásky a kočičky, takže jsem štastná jak blecha:)))) AHOOJ VŠEM IVA

    OdpovědětVymazat
  5. Díky všem za poctivé reakce!

    Spiiidy, to jsme měli dost podobné! :-)

    Mně se právě ta kolektivněji sdílená možnost bilancování líbí - co se stalo důležitějšího pro všechny v rozmezí 1.1.-31.12., tedy během 365 posledních dní. Mnou dané důležité body/mezníky jsou sice důležité pro mě, ale pro svět je například důležitější, že se začaly probouzet sopky ani ne rok od omílaného konce mayského kalendáře. Taky se začali v médiích častěji zešměšňovat různí ufoni, Aštarové apod. To mi jen - nehodnotím zmiňované bytosti/jevy/teorie - potvrzuje, že se zvyšuje popularita těchto alternativních záležitostí, nelze je ignorovat a proto je třeba je pravidelně patřičně zesměšňovat.

    Jinak pánové (a dámo), etymologie je někdy dost nevypočitatelná, ale dám si za úkol dopátrat, jak vlastně vzniklo slovo život. Vzhledem k důležitosti tohoto slova jej asi dědíme už ze společného indoevropského prajazyka - prasanskrtu. :-)

    Ivo, na jaro se sice taky už těším, ale ještě si myslím, že je brzo (aby ty kvítky mráz ještě pěkně nespálil). Fakt, že leden a únor bývají psychicky pro mě nejdelší měsíce v roce, skýtá každopádně možnost odpočívat. V jakém počasí se tyto měsíce "odehrají", si netroufám tvrdit. Vzpomněl jsem si mimochodem, jak jsi tu vloni jaro hezky odpočítávala. :-)

    A taky jsem víceméně rád, že zítra to těmi Třemi králi definitivně končí a vracíme se tak do hezké české všednosti. :-) Při odzdobování stromku mám někdy podobně radostný pocit jako při jeho zdobení. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat