sobota 14. prosince 2013

Vla Bi: Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

Děkujeme Vla Bi a Michalovi!


Přišlo mailem:
V roce 1931 německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883 - 1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. Už v roce 1923 zjistil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.
Dnes se o tom prakticky neví, protože tato pravda je před veřejností skrývána.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem. Kyselost z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé prostředí. MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“.Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.
„Odeberete-li zdravé buňce 35 % jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg. „Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky“. Tkáně s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité.
Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky). Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. Přežít mohou jenom s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku. Proto nádor není nic jiného než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Kyselost a zásaditost organizmu je výsledkem stravy. Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu) podmínky pro kyselost či zásaditost v těle. Jednodušeji řečeno - zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme.
Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše buňky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.
U zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45. Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Avšak některé potraviny ji okyselují a znečišťují organizmus.

Kyselinotvorné potraviny:
- rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé);
- maso (všechny druhy);
- výrobky živočišného původu (mléko, sýry, smetana, jogurty atd.);
- rafinovaná sůl;
- rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.;
- chleba, pečivo;
- margaríny;
- kofein;
- alkohol;
- tabák;
- veškeré průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a aromata, stabilizátory atd.;
- antibiotika a obecně všechny léky;

Zásadotvorné potraviny:
- veškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou;
- ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí);
- mandle. Jsou velmi zásadité;
- celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou sice lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené;
- med má velmi vysokou zásaditost;
- chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velice zásaditý;
- voda - je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den;
- cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém těle. Sedavý způsob ničí život.

Chemoterapie neléčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu, protože nejenže brutálně ničí imunitu, ale okyseluje tělo do té míry, že to musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme drastické změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. 
Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak jen je to možné.

Správná míra pH
Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60 % zásadotvorné stravy a vyhýbejte se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou např. sycené nápoje, sladkosti a produkty rychlého stravování. Nepřehánějte to se solí a používejte ji co možná nejméně. Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80 %.
Máte-li už nádor, snažte se vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním chlorofylu.

A na závěr názory odborníků
„Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.

„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost, nebo zemři” (“Alcalize or Die”).

„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a toxické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.

Poznámka (MichalB - pozn. Patrik): Rakovina - stejně jako kterékoliv jiné onemocnění - má samozřejmě podobně závažné příčiny také v rovině psychické duchovní. Ale to už je zase na další povídání...
Vlabi
aktualizace: lidé se často ptají, jak je to s kyselostí a zásaditostí jednotlivých položek v jejich jídelním lístku. Nabízím tedy rámcové přehledy z knihy Zázračné pH R. a S. Youngových.









Autor: Vla Bi
Zdroj: MichalB
Vystavil: Patrik

18 komentářů:

  1. Heledte neni to nakej clen iluminatske rodiny Warburgu? To by skoro sedelo ze by nekdo od nich definoval rakovinu...

    OdpovědětVymazat
  2. Tento článek už jsem četla u Michala... Velmi mne zaujal a jsem ráda, že tu přibyly ty tabulky. Jen mne maličko mrzí, že tak trochu nesedí některé potraviny z toho článku s těmi tabulkami, ale to je drobnost. Každý, kdo se tímto bude chtít řídit vyhledá více zdrojů a z toho vytvoří určitou střední hodnotu.
    Je velice smutné, co se v dnešním světě děje.. Osobně si myslím, že dnes by takový člověk NP ani nedostal, aby to náhodou neprosáklo a někdo se tím nezačal zabývat. Velké farma společnosti atd. by ho natolik zkompromitovali, že už by si ani neškrtl.
    Alexiam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexiam,
      máte úplnou pravdu, že mnohé údaje, které nám vědci předkládají k věření, si vzájemně odporuji. A kdo hledá informace v oblasti výživy, na to naráží snad víc než kde jinde. V tomto případě bych to přičetla dvěma příčinám. Jednak mezi údaji doktora Warburga a manželů Youngových úplynulo 70 let a za tu dobu se ve vědě velmi změnily technické možnosti měření, a zadruhé potraviny v době kolem r. 1930 a v roce 2000 razantně změnily svůj obsah a tím i působení. A že to nebylo k lepšímu snad ani nemusím říkat...:-(

      Vymazat
    2. Musím souhlasit především s tím druhým, dnes je vše jinak, sama jsem se k tomu vyjadřovala. Je potřeba informace třídit a přemýšlet nad tím, co k sobě pustíme a co ne.

      Vymazat
  3. hm, tak to jsem do sebe pustila ráno 5 vanilkových rohlíčků s čajem, tak to jsem nezvládla:) Jinak zajímavý článek. O zdraví hledám furt něco, manžel má kolísavý tlak, nemůžeme přijít na to, co se děje, tak furt někde bádám. . . . iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tlak ? - hm, mne zaberá radio stanica SKY FM RELAXATION.
      B

      Vymazat
    2. Holka zlatá, tak to bychom vylétli z kůže. Relaxační hudba mě rozčiluje, vím, jsem divná. To víš, muž je muzikant a rocker. Je pravda, že se posunul jinam od dob mládí. Víš, ten tlak mu lítá, vypadá to, že se to stále točí od jeho páteře. . . poslední dobou mi něco říká, že ho moc rozmazluju:) JENŽE HO ZAS NEMŮŽU PROHNAT:), protože mu z ničeho nic vylítne tlak na 180. . . . je to neřízenáí střela, je v klidu a najednou vylítne. . . . iva

      Vymazat
    3. Holka zlatá ,ako si písala tak to platilo aj roky o mne. CHcela som vedieť meditovať, a tam kázali čosi krásne si predstaviť a znela unylá hudba. Vôbec mi to nešlo, ale keď som pustila bubny, už som sa viezla. Najlepšie mi dvíhal náladu , /aj teraz/ rokenroll :-D. Lenže, "Prišiel na psa mráz" a práve táto stanica je akási iná - podprahová ?
      - Nuž, ja by som skúsila akože nič, akože "veď spíš" , a pustila akože pre seba, atď. Ženská si dá radu vždycky.
      Pravda je to aj o viere, keby sa raz presvedčil máte vyhráno. Ešte ak môžem, tak mi fasa zabral ajurvédsky čaj na tlak, možno i na mužský prechod vhodný :-)
      B:
      ..

      Vymazat
    4. děkuji, no, zatím pije Hloh obecný, příští týden jde k svému kostilamači:) MÁ NĚJAKÉ PREPARÁTY ZE ŽLUČI TYGRA, NEBO CO, TAK TO PRUBNEM. P rášky na tlak v žádném případě, nejhorší je, že mu ten tlak lítá. . . . no nic, nebudu unavovat. Hezký večer všem. iva

      Vymazat
    5. Ivo,
      ženšen pětilistý má schopnost regululovat krevní tlak.

      Vymazat
    6. Mimochodom- "náhle" problémy s krvným tlakom môže mať na svedomí aj vzostup-rozšírenie vedomia - transformácia osobnosti. B

      Vymazat
    7. Moc děkuji Michale i Bed za radu, určitě prubnem:) Bed:) můj manžel je opravdu originál:) TO BYS MUSELA VIDĚT:) je, ale pravda, že za ním v tomhle ohledu značně pokulhávám, protože on nečte žádné informace, žádné blogy a prostě TO ví:) DOST MĚ S TÍM ŠTVE:))))) já jsem palice dubová, musím si to někde sehnat a pochopit sama:) AHOJ IVA

      Vymazat
    8. Milá Ivo,

      já pro změnu přispěju něčím jiným - tlak může být projevem nutkavé detoxikace těla, jeho "čištění" - viz http://www.prirodni-cisteni.estranky.cz/, pokud neznáš. Není od věci si zopakovat, že tělo má tři vývody a všechny musí dobře odvádět a stíhat odvádět špínu. Jinak to v těle pne, v extrému se ucpání na stará kolena projevuje takovým tím klepáním, třesavkou, už nevím, jak se to mu říká (Alzheimer nebo Parkinson). Tím nemyslím samozřejmě nic konkrétního s Tvým manželem, ale přehodnocení dosavadního stylu života není nikdy od věci, tělesné projevy jsou někdy čistá mechanika, byť si je můžeme z určitého úhlu vyložit jako duchovní zkoušky.

      Patrik

      Vymazat
    9. Ahooj Patriku, díky moc za info, něco mi už říkalo, že bude asi zanesenej z minula, pracoval 15 let s plastama. Je to jedno s druhým:) to proplachování nosu jsem už někde dřív četla a říkala jsem si, že je to výborný a jednoduchý fígl, dnes v obchodě, zase za blbku, koupila jsem fenykl, ovšem zapoměla to další:) TAKŽE ZÍTRA DALŠÍ POKUS:) jinak pro zajímavost Ti musím říct, že jsem byla na těch heřmánkových stránkách a něco mi tam nevonělo. . . prostě mě to vykoplo ven a nevím proč. . . . díky za vše iva:)

      Vymazat
    10. Ahoj Ivo, vůbec není zač - no já na to zapomněl upozornit (cítím to teď podobně), on se jakožto autor metody docela změnil, viz to PF..., ale nebudu ho tady veřejně shazovat. Cením si té metody, protože stále funguje - ta se nemění. :-) Přeslička s anýzem v poměru 3:1 (fenykl ne-e!). :-) Nosem lze z těla vyhodit spoustu s****k. :-D

      Srdečně
      P.

      Vymazat
    11. Jinak i Heřmánek staví svou metodu čištění hlavně na tom, že je třeba zvyšovat zásaditost a omezovat kyselost těla - bakterie se prostě v kyselosti a teple množí, ony za to nemůžou, že je tam svými podmínkami zveme a pak se divíme.

      P.

      Vymazat
    12. to je fakt, odkyselování je důležitý. To víš, když jsme bydleli ve městě, tak jsme chodili každý pátek na pivlo a to na Plzen, to je jediný pivo, které je zásadité, no a ted pivo nic, máme pohodlnější život, všechno u nosu, autem až před vchod, takže . . . nakonec budu muset chtě nechtě koupit psa, abychom s ním museli každý den ven:). . . . jinak nosánky budeme proplachovat, už se na to těším. .jsem blbka, koupila fenykl, no to je fakt už trága:))) . mě rozhodilo, že budu strojit po třech letech stromeček:) IVA

      Vymazat
    13. To je jasné, z toho bych byl taky rozhozenej. :-D Inu, já žil v domnění, že VEŠKERÉ pivo je zásadité a teď ze všech stran slyším, že jen Plzeň, čemuž se mi nechce věřit. :-D

      Taky ten pohyb podceňuju, to je fakt. :-) Pes je určitě taky dobrý na ten krevní tlak si myslím mimo jiné!

      Jen je třeba u toho prostřikování se nedivit, že škodliviny budou zpočátku odcházet s ne moc příjemnými projevy...

      Ivo, díky, že tady jsi!

      P.

      Vymazat