sobota 1. prosince 2012

Antonín Baudyš: 2012 - Popis procesu

A máme tu prosinec - a já jsem, jak vidíte, narazil snad na nejlepší text o současné době z pera Antonína Baudyše mladšího...:-)


Moji milí, nemusím vám popisovat, co prožíváte. Víte to sami nejlépe. Každý z nás tuší či ví, proč to prožívá. Je zde navíc i něco společného. Právě to, že tyto stavy, toto umírání starého, tento přerod, prožíváme všichni. Píši níže názory, které jsem převzal od učenců, kterým důvěřuji. Ale i tak se informace v článku odvíjejí od mého systému přesvědčení. Pokud vás tento úvod neodradil, pojďme se podívat blíže na to, co s námi všemi hýbe. Beztak něco jiného, než jsou naše subjektivita – či chcete-li vnitřní vedení - nemáme k dispozici. A pak asi ještě názory lidí, kterým důvěřujeme.
URYCHLOVÁNÍ A ZPOMALOVÁNÍ
Na subjektivní úrovni, se děje proces urychlování veškrých vnitřních procesů. Procesů souvisejících s poznáváním a prožíváním. Je to nádherné, místy euforické. A zároveň probíhá také děj protisměrný. Proces zpomalování až zastavování vnitřního času. Urychlení i zpomalení se týkají každé něčeho trochu jiného. Urychlují se veškeré procesy, jak bylo řečeno, vnitřní i vnější. Avšak zpomaluje se náš vnitřní čas, nakolik dáváme pozornost sami sobě. Narůstající vědomí přináší větší citlivost. Větší citlivost zvyšuje naši schopnost prožívat situace a rozumět jim. A ve finále si uvědomovat sami sebe. Je to jednoduché, čím více toho sami se sebou prožijeme, čím více procesů proběhne v naší duši, tím více se rozšiřuje a tím i zpomaluje náš vnitřní svět. Prožíváme boha. A bůh v nás prožívá sebe.

CALLEMAN
O procesu urychlování píše nejlépe Carl Johan Calleman, švédský biolog. O zpomalování píše nepřímo, ale přece, Eckhart Tolle, ve svém Moci přítomného okamžiku. Souvisí proces urychlování s mayským kalendářem? Ano. Souvisí zpomalování času také s mayským kalendářem? Také ano. Mayská periodizace dějin pracuje se stále kratšími časovými úseky. Výsledkem má být tzv. konec času. Který si umisťujeme do letošního prosince. Asi nejsem jediný, kdo je zvědavý, jak tento proces projevíme sami na sobě, na své vnitřní úrovni. Konec času může znamenat nikoliv, že vyhodíme hodinky. Ale že minulost i budoucnost pro nás ztratí jakýkoliv smysl. Ostatně už nyní se pokoušíme zapomenout to, co jsme se pracně učili. Vidíme, že už to nepotřebujeme a že nám to překáží. Asi to ještě nevidíme všichni, ale to na věci nic nemění. Odpoutáváme se od očekávání, protože ta očekávání se neplní, vycházejí zcela jinak. a pro nás se Do vnější úrovně procesy doběhnou časem také. Calleman popisuje dále proces, kdy autorita a vliv přecházejí postupně ale přece z rukou mužů do rukou žen. Moc a síla přecházejí ze západního světa na Východ. (Světovou rezervní měnou se dříve nebo později stane čínský jüan. A může nás těšit, žestřední Evropa leží na pomezí obou světů, východního i západního.) Tyto procesy se pro naše bližší stanou viditelné teprve až dosáhnou na úroveň důsledků.
ASTROLOGICKÝ KOMENTÁŘ
Na úrovni objektivní je velmi málo toho, čeho bychom se astrologicky (i neastrologicky :-) stran roku 2012 a procesu transformace mohli takzvaně chytit. Ony probíhající děje, které máme na mysli, s astrologií souvisejí příliš málo, protože astrologie je založená primárně na dění uvnitř slounešní soustavy. Dejme tomu, že dva těžké kalibry sluneční soustavy, Uran a Pluto, se přemístily do zásadních a produktivních sektorů, do Berana (2010-2018) a do Kozoroha (2008-2024). Jsou to mocné konstelace, naznačující dobu novou, výkonnou a tvrdou. Ale v žádném případě se těmito konstelacemi nedá vysvětlit onen růst vědomí. Tyto vstupy Uranu a Pluta, stejně jako jejich devadesáti stupňová vzdájemná vzdálenost (2012-2015), ukazují na možnost války. Ale válka se přitom nekoná a asi ani konat nebude. Různé signály ukazují, že nositelé moci by válkou o zbývající zbytky moci definitivně přišli. Víte, ono nemusí všechno probíhat podle precedensů minulosti. Naše planeta, naše vlastní Země, přebírá vládu nad situací.
TO PODSTATNÉ JE JINDE
To podstatné se odehrává o jeden stupeň nad úrovní sluneční soustavy. Zvěsti o tzv. nulovém pásmu, které létaly po mailech v uplynulých měsících, jsou jen znásilněným názvoslovím, popisujícím průchod naší sluneční soustavy přes tzv. galaktický rovník. Naše Slunce a spol. jsem součástí galaxie, galaxie má svůj střed nejenom ve formě galaktického středu, má svůj střed také ve formě horizontálního průřezu. A tímto horizontálním průřezem, zvaný galaktický rovník jsme však už prošli. (Apropos, který kretén vymyslel ten pojem „nulový bod“, vzbuzující v lidech zbytečně strach?) Háček však spočívá v tom, že podle vyjádření astronomů z US Navy a Královské astronomické společnosti, přešla naše sluneční soustava přes galaktický rovník již v roce 1998. Říká to nepokrytě i hlavní propagátor 2012 tématiky, John Major Jenkins, odvolává se nna belgického astronoma Jeana Meeuse, který tuto událost spojuje s květnem 1998.
TADY TO JE: FOTONY
A tady se nejspíš skrývá skutečná pointa celého vyprávění. Přechod přes galaktický rovník, který sluneční soustava absolvuje jednou za 26 tisíc let, se sebou nese vystavení vyšší úrovni radiace, které se říká fotonového záření. Proud fotonů tryská a září ze středu naší galaxie. Pokud naše galaxie obsahuje minimálně sto milionů Sluncí, může jich být klidně dvacet procent soustředěno v blízkosti galaktického středu. (Upřesněte mne případně, prosím.) A průlet galaktickým rovníkem pak znamená pro naši sluneční soustavu a ergo i naší planetu ozáření, které má na naši sluneční soustavu i každého z nás pravděpodobný vývojový účinek, pro nás nedomyslitelných parametrů. Pásmem galaktického rovníku jsme tedy již prošli, a měřeno letošním rokem, procházíme tímto pásmem posledních 28 let. (Vstup 1984 - střed 1998 - výstup 2012.) Nemusíte této zprávě věřit, z Kalifornie jsou však hlášeny první pozorování, na které jsme s touhou čekali. Děti, které mají ve svých řetězcích DNA přítomné ještě třetí vlákno. Jsou z letošního roku podána i svědectví o dětech, které dokáží pohybovat s předměty bez doteku, tedy silou své mysli. Také je možné, že se tato zpráva ukáže být neplatná, na jakékoliv závěry je proto určitě brzo. Naše mysl však nezná hranic, kromě těch, které sami uznáváme. A naše mysl je spolehlivě tvůrčí. Jsme bohové a vždycky jsme jimi byli. Jak říká Jeshua ben Joseph. Pouze si to po bůhvíjak dlouhé době dovolujeme přiznat.
TRES DÍAS DE LA OSCURIDAD
Domnívám se, že hoaxové informace o konci světa, o třech dnech temnoty, výpadcích elektřiny a podobné zvěsti pouze testují náš strach. Strach je něco, co s námi už nemá putovat dále. Strach odkládáme na zápraží nového věku, jako to, co si nezaslouží být neseno dále do budoucnosti. Pokud na strachové informace reagujeme, ba co víc, už to, že je čteme, může být známkou toho, že strach je v nás usazen a chce se projevit. Stát se vědomým, jako jedna z prozatimních částí sebe sama. Aby mohl být uchopen, pojmenován a transformován ve svůj opak: důvěru v život a pocit bezpečí. Vyplývající z jednoty s přírodou, vesmírem a bohem. Lidé, kteří informace obsahující strach šíří - a možná k nim nevědomě patřím i já - prokazují společnosti důležitou službu: někudy se strach vyprovokovat a ukázat musí. Stejnou službu nám poskytují i složky tzv. Nového světového pořádku (loutkáři a jejich média), které v nás záměrně živí představy strachu a destrukce. (Zapněte si telku, pokud netušíte, o čem mluvím.) A pro úplnost: tři dny temnoty sice nemají žádné opodstatnění na úrovni nám známé fyziky. Z druhé strany přiznávám, že naše fyzika různé aspekty chování hmoty teprve objeví a různé procesy ve sluneční soustavě zatím jen vystrkují růžky. Vědí to eskymáci, nevědí to akademici. To nevadí.

ŠPATNÉ SVĚDOMÍ
Tři dny temnoty jsou představou, která vyplavuje na povrch naši nevědomou potřebu trestu. Špatné svědomí společnosti za naše chování se k planetě, k přírodě a v posledku i k nám samým. (Ale ruku na srdce: skutečně se chcete potrestat? Vaše duše touží po trestu? To stěží.) Popřípadě se tato představa zakusuje do našich individuálních svědomí. A v této souvislosti si řekněme, že nic takového jako čisté svědomí neexistuje. Idea viny je od začátku koncipována tak, aby svědomí čisté být nemohlo. A dokud existuje koncept viny, tedy dokud jsme lapeni v představách původních náboženství, iluze viny a zhmotňování špatného svědomí nás jen tak neopustí.
PŘEROD
Domnívám se, že z hlediska vědomí stojíme na vrcholu určité dosavadní vývojové fáze. Po které však může následovat cosi, jako rychlý přerod do následující diametrálně odlišné úrovně uspořádání všeho. Věda, technika, medicína, školství, uspořádání politického systému, to všechno se nachází před proměnou tak zásadní, že si ji nikdo z nás v této chvíli ještě neumí představit. Zda-li je to proveditelné s naší společností jako celkem, nevím. Možnost rozdělení lidstva a existence do energetických hladin je jistě mnohem ostřejší představa, než nějaké tři dny tmy, ale sám pro sebe tuto možnost pokládám jako možnou.
OHLEDUPLNÝ VZTAH K SOBĚ A PLANETĚ
Vážení, nepotřebujeme už, dokonce ani pro náš vývoj, žádné pohromy, žádné kataklyzma, žádné války. Dost na tom, že nás jakožto celé lidstvo stále více kosí rakovina, která se stala novodobým morem. Spojená s kolosálním byznisem nefunkční chemoterapeutické a radioteraputické léčby. Vůle růst za každou cenu na hmotné úrovni, nespokojení se se sebou, nepřijetí situace, která je, to samo o sobě pravděpodobně stačí k jejímu počátku. K rakovině však pravděpodobně stačí i to, co jíme, dlouhodobé překyselení organismu. Způsobované i tím, že ovoce a zelenina neobsahují vitamíny, co obsahovaly dříve. Překyselení organismu je jedna z podmínek, která zakládá vážná rizika. Stravujme se proto důsledněji zásaditými potravinami. Ale proč o tom píšu. Protože ustát energetický přerod, který se děje v nás a kolem nás, od nás vyžaduje, abychom každý u sebe sama energeticky napomáhal svému tělu, adaptovat se na nové, vyšší frekvence. Méně jídla, více pohybu, když to zjednoduším. Méně přemýšlení o tom, co s námi vůbec nesouvisí. A více uvnitřňování, které nám jediné dovoluje nacházet sebe sama. Včetně takových kroků, jako je zbavování se starých předmětů, starého oblečení a nábytku. Smýšlení o druhých v dobrém. Opouštění toho, co je spjaté s naší minulostí a upravení svého prostředí na naši současnou energetickou úroveň. Která tolik souvisí s láskou a pravdou, řečeno slovy jednoho z bývalých náčelníků našeho kmene.
SHRNUTÍ
Moji milí, když to shrnu, rok 2012 se zdá být vrcholem určitého přerodu. Tento přerod je pro naše hlavičky spojen s velkou náročností a nejistotou, co je před námi. Rok 2012 vytahuje na povrch téma strachu ze smrti a z konce civilizace. A tím se nám chce zvědomit i naše nesmrtelnost, důvěra v bytí a v trvání, důvěra ve vesmír a boží řád, důvěra v motiv existence, jímž je láska k živému. Na úrovni našich profesí a vztahů čelíme všemu, co se přežilo a nedává nám smysl. Mnozí z nás trpíme pocitem, že umíráme. Kvůli našim emocím, kvůli našim vztahům, kvůli tomu, že nové situace nevydýcháváme. Ve skutečnosti v nás umírají staré formy vědomí, zahnízděné však i v našem těle. V naší opuštěnosti poznáváme opravdovou lásku. Učíme se dávát skoro všemu nový smysl, vodítkem je nám však již pouze intuice a láska k sobě, coby součásti boha. Všechny staré programy se rozpouštějí. Vítejte. Milovaní.


Autor: Antonín Baudyš
Zdroj: Blog Antonína Baudyše jr.
Vystavil: Patrik

20 komentářů:

  1. Hezký večer,dnes bylo krásně.Musím se vám ted přiznat,že bych si s vámi moc ráda povídala,ale nezlobte se já jsem ted absolutně upřímná.Já to číst nebudu,už nemůžu,jsem už z těch vnějších informací všelijakých popletená,nemám kam a ty jeleni jsou nějaký vyjevený.Řeknu vám dnešní transformační přerod mojí mami(72),ale je to trošku neslušné.Volám jí a říkám,žiješ a ona povídala"tak jsem si řekla,že jestli chcípnu nebo převibruju,tak ne na hnoji" a už dva dni stěhuje skřínky :).No a já si upřímně myslela "to je dobře,aspon bába nebude prudit,minulý týden mne nazvala zcela vážně bláznem :).Tak vidíte,jak nám ta energie pomáhá a léčí nás.Akorát nás trošku víc přechází husina a občas něco brní a nebo nás šálí zrak :).Tak jsem se vykecala a je mi líp.A co vy?

    OdpovědětVymazat
  2. Odporúčam dať si Kit-Kat....
    BED

    OdpovědětVymazat
  3. Možná to bude znít praštěně,ale pokud se podíváte na seriál Malý princ(je to ten francouzsko-německý z roku 2010),tak tam je přesně vyobrazeno,co a jak se děje.Včera jsem valila bulvy,když na to holka koukala,závěrečná trnsformace se vším všudy,rozpuštění temnoty,lidé odchází do světla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezo, vůbec to nebylo neslušné. :-) A nedivím se Ti, že už se Ti nic nechce číst, taky mám všeho dost, ale bohužel (bohudík? - ukáže čas) někdy vyhrává ta moje informačně nenasytná část. Trošku se v tomhle směru srovnávám a hlavně si v tyto dny uvědomuju, že je třeba opravdu užít advent. :-)

      To s tím seriálem je geniální, rád by jsem to viděl - symbolika je ve filmech/seriálech/hudbě často podvědomá a proudí většinou podle toho, jaký autor je sám o sobě. Mimochodem slyším ze všech stran jen pozitivní ohlasy na Atlas mraků. Už jste viděli někdo? :-)

      Patrik

      Vymazat
    2. Ahoj Patri,představ si,co se včera stalo,přišla Al.(dcera) a říkala,mami,oni zase dávají Malýho prince od začátku,oni chtějí ty nahoře(a ukazovala prstem do stropu),aby to všechny děti věděly.No to je něco,já mám strašnou výhodu,že můžu jen poslouchat,co to dítě říká a ty informace luštit.Není tohle až moc velká náhoda,náhodou?Samozřejmě se s ní vůbec nebavím o tom co kde píšou,ale ona sama říká plno věcí,který jsou velice důležitý.Všechny děti to vědí,jen my dospělí je moc neberem.Ten seriál běží na minimaxu od půl osmé večer,myslím každý den.Koukám na to,myslím,že jsou tam jasný poselství,který jsem schopná chápat až nyní.Ten film zatím vůbec neznám.

      Vymazat
    3. Ahoj Terezo, jedním slovem: SÍLA!!! :-)

      Vymazat
    4. Terezo, ještě dodatek na dřívější koment: Myslím, že mohu za všechny říct, že nás moc těší, že se Ti na Srdíčku líbí! :-) Jedna z klíčových myšlenek je pro nás poskytnout útočiště podobně sladěným lidem, jako se to daří např. panu Iv na EuP, se kterým kamarádíme. :-))

      Patrik

      Vymazat
    5. Ano i tam je moc hezky,je to ve stejném duchu jako tady.Jste všichni moc hodní,že se tolik snažíte pomáhat :).T.

      Vymazat
    6. Srovnávat SNE s EuP je veliký kompliment, díky! :-) Pomáháme my všichni, už tím, že tu JSME. :-)

      P.

      Vymazat
    7. Dobré zboží se chválí samo :).Tereza

      Vymazat
    8. Tak jsem to samozřejmě nemyslel; myslel jsem to tak, jako že nezáleží, jestli jsme zrovna pisatelé nebo čtenáři (stejně se v těchto rolích každý z nás v rámci komentářů střídá :-)). Důležití JSME VŠICHNI jakožto lidské bytosti, nejlépe sebereflektující se - ty v otroctví jsou jakoby k ničemu a jak řekl Morpheus v Matrixu: dokud se nechtějí probudit, jsou to pro nás potenciální nepřátelé, protože mohou být systémem snadno zneužíváni. Nechci teď dělit na dobré/špatné apod., ale to, jestli držíme opratě svého koně, je možná v této době důležitější než jindy. (Stejně si myslím, že po 21.12. se nám uleví, ať se stane cokoli, protože už přestaneme řešit tu budoucnost v tomhle směru. Spíše se zaměříme asi na praktické věci typu: jak teď mohu být pro Zemi/ostatní lidi užitečný? :-) )

      P.

      Vymazat
    9. Myslela jsem to tak,že každý uvidí,že jsou tady důležité informace.Pro Zemi mohu být užitečný tím,že mám rád všechno na co se kouknu,zní to divně,pokud mám rád sám sebe,jsem v klidu.Když jsem v klidu,můžu mít rád všechno kolem sebe,neruším frekvenci,nehodnotím,pozoruju jenom koukám co se děje,nebo tak něco :).Tereza

      Vymazat
    10. To určitě ano, ale některé životní fáze nepřeskočíme - ono zázračné nehodnocení může být pro mladého/nezralého člověka ještě dost velký oříšek, takže jsem z tohoto nároku slevil, jinak bych se topil ve výčitkách. Ale onen klid je důležitý. :-)

      P.

      Vymazat
    11. Ano Patriku,řeknu Ti,že když jsem byla v tvém věku,tak jsem ani zdaleka na tom nabyla jako ty a jsem moc ráda,že mladí lidé jsou tak daleko(teda jen někteří,no).Alespon takhle nějak to cítím.T.

      Vymazat
  4. Halo halo,transformace v plném proudu,včera jsme byly s mami na výletě v muzeu a pak něco nakoupit,mami si nevzala ani "egelitku",narvala si nákup do kapuce a ještě se tomu smála,taky se smějete a ani nevíte vlastně čemu?T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že ty bezdůvodné návaly smíchu neznám, ale zase když mám důvod, je to intenzivnější než dřív :-D.

      Vymazat
    2. Patriku,na mne to hoplo celkem nedávno(BED ta už to zná trošku dřív :)).Představ si,že za tebou přišel Kalousek a zrovna není nalitý,tak tě nebude fackovat,ale začne Ti vysvětlovat,proč se zvýší DPH,tak posloucháš,hm,hm a když skončí,tak se jen usmíváš a nemůžeš mu na to nic říci,protože to je jeho svět,ne tvůj,tebe se to netýká,jeho volba.Asi je to dost pomatený co píšu,ale takhle nějak to cítím,no.Tereza

      Vymazat
    3. Ne, naprosto rozumím! :-) Mimochodem děkuju za ukázkový příklad. :-) Ale složitější je to u těch bližních, kteří jakoby věří, ale stále myslí ve starých souřadnicích: "co se mnou bude?" apod. To mě pak trošku do svého světa vtahují, protože je i součástí mně samého, sám jsem zvědav, jak to vše dopadne a na druhou stranu jsem v klidu.

      Vymazat
    4. Jojo,taky mám bližní,ale mám takový dojem,že všichni "nejistí" povalí za tím nejsilnějším,co si stojí na svém :).Pouta v rodině se nedají zpřetrhat,to se neděje.T.

      Vymazat