pátek 28. prosince 2012

Pokračování onoho "co dál" na rovině role duše s názvem "občan ČR"

Rád bych navázal dnes poněkud úžeji na kocovinu z toho, že se nestalo před týdnem nic jasně VNÍMATELNÉHO pro VŠECHNY, jak jsme mnozí mysleli/doufali/věřili a některým to tak dokonce podkopalo vnitřní základy! Na to pozor, to byl možná něčí skrytý záměr. Moc děkuji za všechny komentáře (článek o "2012 deziluzích"), protože si vážím toho, že se tu shromažďují lidé, kteří jsou důkazem, že spirituálně založený člověk může být velmi střízlivého myšlení - nic není jen tak a zadarmo (v tom jsem za jedno s panem Iv). My, co v rámci svých stávajících rolí máme někde rovinu "občan ČR", bychom neměli obzvlášť teď usínat na vavřínech. Sice by naší prioritou měla zůstat práce na sobě, ale někdy je třeba i nějaký ten formální čin společenský (alespoň pro klid svědomí) - za 2 týdny už tu máme prezidentské volby. Abych byl alespoň zdánlivě nestranný, tak přehled kandidátů a jejich názorů najdete ZDE.  :-)

Nemusím asi podotýkat, že to uteče tak říkajíc jako voda. Nemusím rovněž opakovat, že jako nejideálnější kandidátka (ano, žena!) se mi jeví Táňa Fischerová. Abych o tom ale stále nepsal jen já, tady dva krátké vysvětlující příspěvky od dvou odlišných autorů (z blog.respekt.cz, na kterém najdete mimo jiné i Antonína Baudyše): Martin Holub a Jiří Čeček

Velmi symbolické je, že co se týče známek za kampaně, vede počínaje 20.12.2012 Fischer a Fischerová (ZDE) !

Tady citát z facebookovské stránky TF (adminují dobrovolníci):

"Konec světa zatím nenastal, ale konec starého myšlení ANO. 

Zvolíme společně Táňu Fischerovou první prezidentkou ČR?
"Nemožné!" řekla pýcha.
"Riskantní!" řekla zkušenost.
"Nesmysl!" řekl rozum.
A tam vzadu něco volalo "Zkus to, tak to zkus!"
... a to bylo srdce ..

Přestaňme neustále kalkulovat a analyzovat. Začněme vizualizovat a řídit se tím, co cítíme. Jak by to asi vypadalo, kdy prezidentkou byla silná a moudrá žena?"


Samozřejmě je realistické počítat i s tím, že to vyhraje Fischer, Zeman či Franz, ale zároveň je to past, do které nás média lákají - zkrátka se po nás chce, abychom uvěřili, že je to víceméně dané a nemá cenu volit někoho, kdo má "menší šance". Ale!:



Vše je to o nás, obyčejných lidech. Nejprve to vypadalo marně, leckdo se i smál představě, že seženeme potřebných 50 000 podpisů ke kandidatuře a ono jich nakonec bylo takřka 80 000! Nyní je tu ještě zajímavější a ještě důležitější akce - veřejnost už o TF ví, ale je třeba ve zkratce vysvětlovat, proč je lepší právě ona než ti druzí. Z iniciativy našich (a mnohdy velmi mladých) spoluobčanů vznikly materiály (žádné billboardy), které si můžete nechat ZDARMA zaslat v libovolném nákladu až domů (klikejte ZDE, i kdyby "jen" pro 5 letáčků, co někde necháte ležet ve Vašem okolí!).

Patrik

2 komentáře:

  1. Ano, samozřejmě, pro mne je rozhodnuto už několik týdnů.
    Táňa Fišerová!
    Alfa

    OdpovědětVymazat
  2. "Zkus to, tak to zkus", šepká srdce.
    Doteraz ste všetci volili rozumom, že ?
    CHce to zmenu, chce to ŽENU !!!! Be

    OdpovědětVymazat