neděle 23. prosince 2012

Svět patří dětem

"Nebudete-li jako děti, nevejdete do nebeského království."

Svět dospělých her pomalu končí. Intriky, přetvářky, korupce, lži, pomluvy, nevěry, nenávist, války... Moc, peníze a sláva, takový je dnešní svět dospělých, který ale jednou skončí a já pevně věřím, že to nebude dlouho trvat. Svět zítřka patří dětem. Čistým, upřímným, pravdomluvným a nezištným hravým dětem.

Dnes se všichni snaží hned od narození děti vést, poučovat, nabádat, zakazovat, přikazovat, kazit, nutit atd. Jsme to ale my, kdy by se měl od dětí učit. Jsem si jistý, že přesně o tom je výše uvedený citát z Bible. Svět zítřka patří dětem...

Autor: Petr Hynek

7 komentářů:

  1. Ty děti jednou vyrostou a někteří z nich budou jistě pokračovat ve šlépějích dospělých, nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jistě ano, ale podle vaší reakce usuzuji, že jste ten článek nepochopil x).
      Fáďos

      Vymazat
    2. Myslím, že ano, nicméně asi nejsem takovým optimistou jako vy. Dnešní nemocná společnost ani nemůže být globálně schopna vychovat děti, o kterých je řeč. Věřím, že jednou však dojde k úplnému převratu lidských hodnot. Ale myslím si, že pokud ano, bude to za opravdu dlouhou dobu. Pokud za konec "světa dospělých" považujete příznaky ekonomické krize, z historického hlediska má obchodní krize svoje opodstatnění, neb ústí ve válečné konflikty, jež jsou jakýmsi hnacím motorem či refresherem finančních systémů a zpomalují duchovní rozvoj člověka. Avšak jistě to má svůj účel na naší cestě.

      Vymazat
    3. Rozumím Vám.
      Z rozumového hlediska máte určitě správnou vizi, avšak pokud člověk nevěří v něco "nemožného", jak jinak by se to mohlo stát?
      Uvidíme, třeba nás lidé překvapí a změna hodnot přijde dříve, než bychom to čekali x).
      S ekonomickou krizí si něco takového nespojuji, nebo alespoň ne nějak výrazněji, než s většinou okolních událostí.

      Vymazat
    4. Musím se zastat toho "optimistického" pohledu na věc.. Zrovna včera jsem četla v Meduňce, kde je rozhovor s K. a A. Trobe: "Když jsou lidé vědomější, mají mnohem větší šanci počít a vychovat vědomé zdravé děti. ... Lidé si velmi často pořizují děti, aniž by rozuměli sobě samým. A to pak končívá katastrofou.", to, že jsme "dospělí", neznamená přeci, že musíme být dospělí a chovat se jako oni..x) Al.

      Vymazat
  2. "Nejsou žáci a nejsou učitelé."
    Najviac milujem také novorodeniatka, huhá ako sa smejká :-DDDDA viete ako vonia ? mliečkom a čistotou.
    Môj ex keď ma ešte miloval mi vravel - "voniaš ako bábätko". :-)

    Be

    OdpovědětVymazat
  3. Tie deti čo prichádzajú sem chcú, majú tu s nami prácu...
    a sú pripravené meniť ku lepšiemu.
    Be

    OdpovědětVymazat