neděle 30. prosince 2012

Šťastné slunce

Kdysi mi jeden známý přál do nového roku – měj se tak, jak si zasloužíš... A měl naprostou pravdu. Každý se má tak, jak si zaslouží. I když tak často a rádi naříkáme nad nespravedlivostí tohoto světa, jsme to právě my, kdo ho tvoří anebo boří. Sami si vybíráme své přátele a „nepřátele“, sami se rozhodujeme, kudy dál. A mnohdy jsou to samé malichernosti a zbytečně přehnané nároky, jež nám brání vidět opravdovou a přímou cestu.


Začíná nový věk, který bude přát pravým hodnotám a oddělí zrno od plev. Člověk byl stvořen k vyšším cílům než k hromadění a lpění na majetku, k pomluvám, sobeckosti, svárům či lžím. Je na čase přestat řešit druhé a zabývat se svým nitrem, protože my sami nad sebou vynášíme ortel. Pokud bychom měli rádi sami sebe a zbavili se svých traumat, nebyl by důvod řešit druhé.
Přeji nám tedy do nového roku i nového věku, ať se máme tak, jak si opravdu zasloužíme. Ať se dokážeme zbavit i toho nejmenšího strachu v sobě a s láskou, radostí a vírou tvoříme svůj svět bez hranic, protože naše svobodná duše se dokáže rozlétnout pouze v takovém světě...
Přeji vám šťastné slunce do vašich světů.

Autor: Petr Hynek

1 komentář:

  1. Ďakujem za prianie .
    Slunce v mojom svete je, mám sa dobre :-) Bed

    OdpovědětVymazat