úterý 24. prosince 2013

Štědrý den nastal...

...načapal jsem se, že sedím ještě navzdory plánu u počítače, sem tam odepíšu na nějaký ten mail, ale jinak jsem předešlé dny strávil docela v reálném životě. Když už tu tedy jsem, nevidím důvod nenapsat něco veřejně i sem na SNE. Přeju Vám milí čtenáři, ať se Vám daří si uvědomovat výjimečnost nejen dnů vánočních, ale i všech dnů nastávajících, neboť Vánoce k tomu mohou být docela dobrou příležitostí...zastavme se nejen nad sklonkem roku, ale i nad sklonkem cyklu, kolem něhož se poslední roky neustále motáme. A jak píše Gregg Braden, změna věků je spíše procesem než událostí. 

A máme tu ještě tematicky kromě ISONu vánoční kometu LoveJoy, tedy hmatatelný symbol změny - nejsou to obyčejné komety právě proto, že o nich máme vědět; jsou vidět:


Zdroj ZDE
 Patrik

13 komentářů:

  1. Zas sedím u PC, ale :O popriali sme si s ľuďmi, deckami, ich deckami, poplakala som si, ˇšťastím samozrejme, zavolal aj prvý manžel, zápasila som s metlou, handrou, konármi ihličnanov, ajajaj, -)), už mi šibká z vianočných piesní lež taký fajn deň. A bonbónik či salónka od Vás zo SNE navyše.
    Dík moc Patriku za vrúcne slová.
    B

    Želám si aby sme sa mohli

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, a je to tady:) Ježíšek, zase mě dostal:) po dvou letech máme stromeček, rozbitou vázu, kočka Minda okamžitě pocuchala výzdobu, no klasika:) DÍKY ZA FOTO , škoda, že je listopadové počasí a zataženo, tak nic není vidět. Před pár dny, ale můj muž viděl kometku, nebo spíš úlomek padat k zemi. . . . tak pěkný večer všem iva:))))

    OdpovědětVymazat
  3. My už máme všechno za sebou. Hezké odpoledne x).
    Přeju krásné svátky všem x).

    OdpovědětVymazat
  4. Ivo, já děkuju za kometář - paradoxně mimo vánočních zážitků především za sdílení toho, co Tvůj muž viděl. Ale to považuju taky za do jisté míry vánoční zážitek. :-)

    Jak naznačuje Bed, Vánoce umí být i melancholickým časem...u štědrovečerní tabule (či při jiné příležitosti) bychom měli vzpomenout ty, kteří jsme znali a jsou už na druhém břehu...v tomto směru mám ze včerejška vyloženě duchařský zážitek.

    Hezký Boží hod a Štěpána všem,
    Patrik

    OdpovědětVymazat
  5. To, že tu pribudli komentáre i dnes 25. decembra o niečom svedčí. Pre mňa je to znakom spriaznenosti, porozumenia návštevníkov a domácich.
    Patriku, prosím ak vieš nejaký info online kanál o kométe, lebo my máme zatiahnuté, aj tak zle vidím, prosto čo je s ňou ?
    Dnes mám deň kedy Vidím. Vidím inak, je priezračno. Že by cez noc dajaké svetielko ???
    :-) Majte sa pekne. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,

      podle jiných zdrojů (Iv z EuP) budou mít úlomečky ISONu zpoždění, které se může projevit až o novoroční noci. Každopádně zkus prozkoumat http://www.kommet.cz/ nebo http://www.energytalisman.eu/cz/kometa-lovejoy-2013-encke-ison.html . :-)

      Srdečně
      Patrik

      Vymazat
    2. Nuž nakukla som, ale ticho po pěšine od spiritualistov :-)) , bolo toho veľa a teraz skoro nič.
      End ? B

      Vymazat
  6. Dobrý den všem, :) Patriku, duchařský zážitek, hm, tak, to jsem dlouho neměla, poslední roky už jsem dlouho neviděla babičku, občas mě navštěvovala ve snech, myslím, že už tam není, asi už je zase zpět. Po pravdě řečeno, tak poslední rok, jak se ta minulost a ty šuplíky v mojí mysli čistí, tak moc nevzpomínám, jak na něco vzpomenu, tak se kolem toho tématu něco děje, je to prostě mumraj. Naposledy Vánoce, jako takové. . . . . nevím, jak to popsat, ale letos po tolika letech je začínám mít ráda, včerejší noc a dnešní den mi rozkrývají důvody, nebo nějaké věci , které neumím popsat. . . . začalo to tím, že jsem se letos , jako už po 3 roky chystala Vánoce ignorovat. Děti bydlí ve svých bytech, mají své plány. MAMINKA OVŠEM NAVAŘÍ, NAPEČE A DODÁ:) v noci z 20. na 21. 12 . se zdál manželovi sen, že je v nějakém prostoru, nějakém jako metrixu, kde se cítil dobře a slyšel hlas, který mluví naprosto zřetelně přímo k němu. . . . víš, ONI používají různé rituály, magii, energetický stahovače, všechno možný, kostely. . . no a ty propásneš den, který je krásný pro lidi, kde se můžou zastavit, projevit si lásku, podarovat se a odpočinout si. . . vzpomen si, od té doby, co nemáte ani ten stromeček, tak jsi stále nemocný, bolavý, obchody jdou hůře, není ti to divný. Udělejte si Štědrý večer . . . . no a pak se probudil. . . no, já jsem se ráno smála a říkám, to kecáš:) CHCEŠ STROMEČEK A DÁREČEK, JAKO MALEJ:)))) . . . no, vše to vzalo rychlý spád. Vezla jsem dcerce naloženého kapra, salát, no a takovéto věci a mezi dveřmi mi dala obrovskou tašku zabalených dárků. . . že, to jídlo je pro ní hodně a je ráda, tak že máme zase od ní dárečky. no, taková podpásovka:). . . tak jsem nakonec tajně ozdobila v ložnici stromeček, dala dárky, vyrobila sváteční tabuli a bylo to moc krásný, klidný a už se těším na příští rok. . . . konečně se mi ulevilo. Už ten pocit znám. Letos je to už po druhé. Po 20 letech jsem se usmířila se sestrou, neskutečná úleva. . . . je to FOFR, ještě před rokem bych nevěřila, že se tohle může stát:))))) zdravím iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo,

      to jsou nádherné zážitky, které mi jen potvrzují magičnost Vánoc - a je jedno, kolik temnářských věcí je na nich nalepených, když umíme vnímat. :-) Zázraky se dějí, to usmíření mě dojalo i takto na dálku. :-)

      A krásné uvědomění s tou potřebou Vánoc! :-)

      Srdečně
      Patrik

      Vymazat
  7. Včera po tom všem, když o Štědré noci rodina usnula, jsem stál na dvorku v tričku (tady v Břeclavi bylo pořád asi plus deset) a koukal na jasnou oblohu. Konečně jasnou, asi po dvou týdnech inverze. Bylo to krásný. Neskutečně tichý a dokonalý divadlo. Kometu jsem sice neviděl, ale věřím, že nám nese dobré změny. Měl jsem poté i zajímavý sen. Se mi zdálo, že se blíží nějaká válka, vojáci už byli blízko. Najednou něco v mé hlavě řeklo - můžeš tu válku zastavit, je to v tvé hlavě, v tvé moci. Je to v hlavě a v moci každého... Najednou jsem se v tom snu napojil na něco jako kolektivní vědomí lidstva, vyslali jsme tu myšlenku, že válku tedy jako né a bylo po vojácích jak po žabě :-)
    Takže ono to takhle nějak asi půjde, přátelé a kamarádi, buďme svobodní a svoji a tvořme svůj krásnej svět, svět radosti a míru, svět roku 2014! Ahoj, Váš Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře,

      to jsi zase napsal moc pěkně. :-) Ty jasné oblohy mě teď mimochodem baví...:-)

      Postřeh - hodně lidí kolem mě má teď podobné sny; o vojácích, extremistech a přidávání se na "dobrou" či "zlou" stranu.

      Srdečně
      Patrik

      Vymazat
  8. Ještě nejen k ISONu:

    http://velkakometa.info/ison-aktualne/

    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, rada, medzi prvými hviezdami zľava malého vozu spustiť zvislicu a tam by mala byť , niekde nad obzorom. Nojo, ale dajte návod ako vypnúť svetlá miest ? B

      Vymazat