neděle 22. prosince 2013

Petr Hynek: Nechejme očkovat poslance

Vzpomínáte si ještě na ten humbuk kolem ptačí a posléze prasečí chřipky? Jak nás všechna média strašila smrtí a jako samospasitelský lék nabízela vakcíny? Proč asi? A kolik neočkovaných lidí nakonec na tuto "pandemickou" nemoc zemřelo? Určitě ne víc než těch očkovaných a rozhodně mnohem, mnohem méně, než na obyčejnou chřipku. Jednalo se spíše o ojedinělé případy. Nicméně výrobce vakcín se napakoval. Víte, stačí mít pod palcem média, vytroubit do světa nějakou hrůzostrašnou novinu - lidi se rádi bojí - nabídnout lék a máte postaráno o dobrý kšeft.

Světová zdravotnická organizace (WHO) teď vyšetřuje zprávy z 12 zemí, které prohlašují, že očkování proti prasečí chřipce (H1N1) je odpovědné za způsobení narkolepsie - poruchy zahrnující extrémní chronickou únavu a tendenci usnout náhle a bez varování. Jedna zpráva z Finska například zjistila, že u dětí, které obdržely vakcínu proti prasečí chřipce, byla o 900 % větší pravděpodobnost vzniku narkolepsie než u neočkovaných dětí. Navrhuji, aby se nevyužité vakcíny použily pro očkování našich poslanců. Polovina z nich stejně v Parlamentu i Senátu pospává a pro druhou polovinu bude také lepší, když bude raději spát...

Nenechejme se strašit médii. Nevěřte všemu, co se píše. Chtějí jen vydělat na našem strachu. Nedejme jim šanci!


Dovolím si připojit odkaz na dokument na youtube o viru prasečí chřípky, na který jsem narazila nedávno. Poměrně zajímavý náhled do celé problematiky, protože v něm mluví poměrně otevřeně i lidé "zevnitř".
ZDE
                                                                                                  Alexiam

4 komentáře:

  1. Skvelý návrh - dožičme im. :-D B

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, No, Petře super, možná by nebylo od věci je vzít taky na Pražský hrad a každýmui prubnout svatováclavskou korunu, pak se ukáže kdo je statečný a čestný , hoden důvěry českého lidu:) IVA

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ještě třeba poslal nějakého lékaře zkusit chemoterapii, majitele velké automobilky týden dýchat výfukové plyny, vysokému manažerovi Coca coly bych proléval pár dní hrdlem Colu Zero, výrobce zubní pasty bych nechal 5x denně po dobu jednoho roku čistit si zuby tou nejlevnější pastou a výrobce mobilů bych tak na 14 dní posadil do Faradayovy klece s deseti zapnutými mobily. To by panečku byly tresty, to by se hned ukázala pravda ohledně toho, jestli je tohle všechno neškodné :))))

    OdpovědětVymazat