čtvrtek 27. prosince 2012

K deziluzím ohledně 21.12.2012 a moudří pánové o tom, jak dál po "konci světa"

Nuže zítra to bude týden a tak se chci ještě v této souvislosti pustit do další takové bilance (edit 17.1.2013 - BILANCE BILANCÍ 2012 ZDE):

Některé "2012" zdroje absolutně zmlkly (zajímavé je nevyjadřování se Alušky), některé si čím dál více protiřečí a snaží se si s prominutím okecávat, proč jsme ještě v tomhle "ošklivém" světě: "zítra či za týden už se skok do 5D určitě podaří"... Nechci někomu vyloženě bořit iluze (nejzazší mezní datum je nakonec aktuálně 31.3.2013), ale myslíte, že v dimenzi, kde již není dualita, můžeme plnit své karmické úkoly? A ještě, že se tam chystá 90% lidstva? Podívejte se na to trošku střízlivěji - je před námi veliký kus práce právě v této dimenzi! Výzvou je prosvětlit Zemi po její snad nejtemnější dějinné fázi, ne hromadně se vypařit. A energie nám opravdu přejí, jen to chtít vidět!  

(Nejen) podle George Kavassilase měla být 3D Země již skoro týden prázdná a někteří z nás měli být evakuováni ve vesmírných lodí. Měl prý 100% zaručené informace od svých mimozemských přátel. Je to podobné jako s chanellingy. Málokdo si připouští, že tyto zdroje mohou pocházet z vlastního nevědomí příjemce a nelze je tak považovat za objektivní realitu (pomíjím zde ony zcela vymyšlené chanellingové zprávy). Efekt těchto guruů a falešných proroků byl každopádně ten, že mnozí po 21.12. rezignovali na spirituální podstatu naší existence vůbec - můžete si například počíst v komentářích ZDE

Cituji konkrétně jen tento, který je obzvlášť na místě:


(Éveillé23. 12. 2012 21:42)(Éveillé, 23. 12. 2012 21:42)
Na Orgonetu to je v poslední době jako v blázinci, jedna informace často popírá druhou, jsem zvyklá na hodně, ale toto je už šílenství. Každý si však může vybrat, co chce. Orgonet (prý je to žena) a Aluška ovšem cenzurují a pustí jen příspěvky, které je příliš nekritizují a které nepoukazují na jejich nekorektnost. Nevím, co si myslet o Orgonetu, už více lidí se domnívá, že od dlouhé pauzy letos v létě, stránky spravuje úplně někdo jiný a já dodávám, evidentně si dělá z lidí srandu. Vezměte si např. chanellingy od duše zemřelého Mathewa, to je jasný podvrh, to píše jeho matka ze své hlavy, jsou tam jen reálie týkající se USA a jejich zájmů. Nevím, zda je paní Ward jen nešťastná a tímto se udržuje v naději, nebo je to další z manipulátorů davů zoufalých lidí, kteří se k 21. prosinci upnuli jako k své poslední naději. Ti, co toto rozpoutali, mají nyní odpovědnost za všechny, kteří své zklamání neunesou. Dalšími "výtečníky" jsou také (a u některých mě to velmi mrzí): Kiesha Crowther, Luisa Murattori, George Kavassilass, Inelia Benz, Drunvalo Melchizedek, kontaktéři, kteří přijímalo sdělení od údajného Salusy ze Siria, Kryona, Archanděla Michaela, Alaje z Plejád, možná k nim patří též David Icke, Rauni Kilde či princezna Kaoru Nakamaru. Z našich zdrojů jsem už jmenovala Alušku a Orgoneta, dále Féwu a Živé světlo, Petra Chobota, Richarda Vošického, Jiřiho Maška (Osud), i když ten už dříve přehodil výhybku, dále Petra Orteka (také ten pozměnil svou prezentaci), Jaroslava Chvátala, prostě jedna velká deziluze. A co dál? Po pravdě řečeno nevím, cítím jen velké zklamání a žádnou naději pro náš všechny.
Co dál? Mějte srdce na tom pravém místě, ale zároveň rozum v hrsti jako třeba tito moudří pánové (děkuji tímto Anonymu z komentářů k vánočním postřehům za připomenutí toho 1. videa)!:



Aktualizace 28.12.2012: Orgo-net se polepšil - doporučuji ZDE!

Patrik

45 komentářů:

  1. A ako dopadli 150ti v US, čo sa mienili zasamovraždiť ? Samozrejme nik nevie... blufy, blufy..
    Verím, že je pohyb vo Vesmíre, verím, že môžeme cítiť také i onaké na sebe zmeny vibrácií. Vždy tak bolo. Čiže ? "Ševče drž se kopyta", ja teda nie kopyta, ale ohliadnem sa, poučím sa, idem ďalej, step by step. Nepotrebujem, aby mi niekto čistil cestičku, alebo naopak špinil cestičku...
    Ako spieval Frankie - it is a my way.
    BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou cestičkou máš recht, Bed. :-) To zvyšování vibrací člověk cítí jen když je tomu uzpůsoben - jednou jsem byl, teď to zase moc necítím, ale věřím ostatním, když říkají, že ano už na základě té své zkušenosti. Jednou jsme dole, jednou nahoře. :-)

      P.

      Vymazat
  2. Doporučuji autorovi článku zhlédnout toto video: http://www.youtube.com/watch?v=b2N5nA-6MUM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To video již delší dobu znám, ale děkuji, že jste jej dal(a) k dispozici tímto ostatním. :-)

      P.

      Vymazat
  3. Perfektní shrnutí, nemám co dodat. Vše se mění, ale ne tak, jak nám sdělovali různí guruové, kontaktéři atd., kteří ve skutečnosti hrají o naši pozornost, ze které jsou vyživováni. Těm teď skončí hody a postupně vymizí, nám však ta práce tady zůstává. Možná, že když budeme věnovat méně energie nesmyslům, zbyde nám jí více právě pro tu naši práci. Já jsem sám sebe nepovažoval za adepta rychlého přesunu do "ráje", protože vím, jakou práci tu mám. Zbavit se své vlastní zloby a nenávisti, kterou v sobě mám, a to tím, že ji pochopím, nikoli potlačím. Někdy jsem spíše blíže peklu než nějakému 5D ráji. Tak přeju nám všem hlavně spoustu dobré energie do dalšího života a nenechme si naši životní energii ničím odebírat, nechme si ji pro život. Pokud budeme žít skutečný život, vše se promění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Jirko za Tvůj upřímný komentář, ze kterého je cítit obrovská vyrovnanost, byť se to tak "pozitivním" lidem zdát nemusí. Přeji nám všem ( i těm "JEN pozitivním, dokud to nepraskne") odvahu čelit svým stínovým stránkám a přijmout je = do určité míry již tímto aktem prosvětlit / zvědomit.

      (To je velmi důležitá teze - že se tou naší pozorností taky někdo jen krmil.)

      Tvá poslední věta je geniální, není co dodat! :-)

      P.

      Vymazat
    2. Díky. Ta poslední věta je něco, co tak nějak všichni víme nebo tušíme, kroužíme okolo toho. Možná to chce udělat jen jeden jediný krok, abychom tak začali skutečně žít, ale je to krok sakra náročný.

      Vymazat
  4. Často pri prechádzaní informácií , článkov, komentov, zacítime náhle "STOP". Čosi nám tu nesedí! Je to upozornenie, že naše osobné vibrácie sa nestotožňnujú s predkladaným. Cez to, alebo i preto že sme zvedaví napokon dočítame informáciu a je nám na NIČ. Zjistíme napríklad "vím, že nic nevím " :-) ONA si nás pritiahla. Už sa s tým ale nedá robiť temer nič. Máme ju v sebe. Posilnili sme informačné pole tej informácie, svoje sme oslabili. Ak chceme byť čistší-svoji nešaľme svoju intuíciu, nežeňme sa za každou prkotinou.
    Dajme pozornosť NAŠIM pocitom. ˇObčas vypínam pri videách zvuk. Lebo odznelé slová sú myšlienkovým procesom inej osoby, práca jeho MOZGU. A mozog je len nástroj nášho ducha. Čo je pravdivejším vodítkom je reč tela. Vedomí málo hovoria a predsa im rozumieme..., ich duchovno aj tak preráža . :)
    Be


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není co dodat, výborně napsáno!¨¨

      P.

      Vymazat
    2. Ďakujem, pochvala poteší. Ale vidím , že to miestami nemusí byť zrozumiteľné, tož sa pokúsim nabudúce polepšiť :-))) Be

      Vymazat
  5. Věřím v LÁSKU a SLUNÍČKO :).T.

    OdpovědětVymazat
  6. Předem se omlouvám za dlouhý příspěvek.:)

    Nevím, proč lidi ztrácí víru po 21.12. Začínají být zklamaní, hledají útěchu v naprosto nesmyslných vzkazech od někoho, koho nikdy neviděli ani neslyšeli. Berte to prosím vás zlepší stránky. Já byla taky zprvu trochu zklamaná a cítila zmatek v sobě, ale najednou jsem pochopila něco. Pochopila jsem, že právě tohle je pro mě duchovní zkouška, jak napevno věřím sama sobě a jak jsem byla bláhová a věřila všemu, co jsem kde přečetla. Jsem strašně šťastná, že se ten den odehrál, jak se odehrál. Teď máte otevřený oči, víte, kdo vás blafoval a kdo to s vámi myslel upřímně. Tohle pochopení mi pomohlo si uvědomit, že jsme na správné cestě a že to bude jen lepší a lepší. Teď máte šanci si utřídit své názory na duchovno, utřídit si lidi, kteří vás ovlivňovali v duchovní cestě.

    Proč jste smutní, že život neskončil? Buďte rádi, že tu žijete dál a máte možnost dál vytvářet a učit se. Uvědomila jsem si, že když už si moje duše vybrala tady žít, tak chci toho využít. Je blbost se upínat na nějaký Féwy, Gabrieli a Michaeli a na nějaký transformační den. ! Samotní Mayové říkají, že v ten den nemělo nic nastat. Prý jdeme do nového věku. Nic víc, nic míň! Nějaký 3 dny temna a přílet ufounů si vymyslela západní civilizace.

    A co se týče oblbování od českých webů typu Aluška a osud.cz. Na tyhle weby mám už svůj názor a řeknu vám jedno. Těmhle lidem nevěřte všechno, co napíšou a řeknou. Slečně Alušce a panu Maškovi zjevně chybí jedna věc. Logika. Říkejte si, co chcete, ale pro mě logika je stejně důležitá a přínosná, jako duchovno a cítění. Kdyby lidé měli logiku a duchovno v rovnováze...To by byl ráj. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ledo, v mnohém s Tebou souhlasím a moc děkuju za komentář. :-)

      Jen k druhému odstavci - mnoho lidí ani nečekalo konec života na Zemi, ale JAKOUKOLI změnu, která by už byla vnímatelná pro VŠECHNY (západní civilizace si navíc přidala obraz fyzické destrukce planety). To ale není vázáno na žádné datum, jak říkáš. Myslím si, že Vyšší inteligence nás mohla dávno vyhladit, ale její záměr je nás tu fyzicky, jak se zdá, dál zachovávat. Hold musíme se s tou karmou (negativní i pozitivní) někam v té hmotě pohnout, je tu výborná škola. :-)

      Slečně Alušce mimo jiné chybí schopnost krotit své ego, které začalo navíc spolupracovat se svou ještě nebezpečnější formou, a sice egem duchovním (viz http://www.youtube.com/watch?v=MjF3pRIT7wI). Logika je důležitá a já přidávám ještě kapku POKORY!

      :-)

      P.

      Vymazat
    2. Děkuji za hezkou odpověď a co se týče videa, myslím, že to nepotřebuje ani komentář. :D Tenhle rok jsem se o Alue dočetla tolik kritiky a informací, že se divím, že to s tím blogem ještě nesekla. Tolik odolnějšího, tvrdohlavého a nekompromisního blogéra tady v ČR jen tak nenajdeme.

      Vymazat
    3. :-D

      Všichni jsme ambivalentní - nejhorší je to pochopit, že nikdo není ani jen dobrý ani jen špatný. U Alušky je ale síla to, jak se prezentuje a jak za ní běží ovečky...

      Děkuji, že tu Ledo a vůbec všichni podobně smýšlející jste a přeji Vám hezký přelom let 2012 a 2013! :-)

      V novém roce je na co se těšit :-):

      http://www.novinky.cz/veda-skoly/288915-kolem-zeme-proleti-kometa-ktera-bude-jasnejsi-nez-mesic-v-uplnku.html

      P.

      Vymazat
  7. Ještě pro zajímavost:

    http://www.osud.biz/21-12-2012/2262/rok-2012/obavane-datum-je-zde-co-o-nem-pronesl-%E2%80%9Eklasik%E2%80%9C

    OdpovědětVymazat
  8. ... Orgonet sa polepšil ? Katastroficky sa opäť dnes strápnil prostredníctvom "vysielania" archanjelov Michaela a Gabriela. Hi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už je tam opět blivajz, chybí mu ono třídění, o které se tu snažíme my...(onen příspěvek ale opravdu doporučuju, proto jsem to nazval jednostranně polepšením).

      Není to úplně o jednotnosti, může být i mnohost, ale trošku jiná než to, co se tam za poslední týden (ne-li měsíce) předvádí.

      P.

      Vymazat
    2. Na Orgonetu se samozřejmě objeví perly, že to se divím, kde on na to chodí,:) ale aspoň nechce po čtenářích za svoje články peníze jako je to třeba na osudu.cz . Tam za ty zveřejněný kraviny chtějí povinný měsíční poplatek, což je podle mě zlodějina.

      Vymazat
    3. To je zlodějina prvního stupně. Už jen čekám, kdy to zavede Aluška (běžně sarkastický nebývám, ale nějak mě to zničehonic napadlo :-))

      P.

      Vymazat
  9. Mnoho let jsem bloudil v informačním chaosu, až jsem začal nacházet odpovědi na mé otázky. Sice jen na některé, ale bylo to jako světýlko ve tmě, které někteří z vás už určitě znají. Hledal jsem mimo jiné klíč k lepším vztahům ve společnosti, nějaká morální pravidla. Doplul jsem až k SA-védám. Možná jsou smyšlená, možná sepsaná za jistým účelem, možná jsou v nich "trojští koně", ale ten základ, ty pilíře jsou pro mě jako 1+1=2. A právě v nich je psána řada doporučení/zápovědí (nikoli zákonů), které nabádají k zdravému rozumu.
    Tedy při procházení, v článku uvedených webů, mě někdy napadá: "a tomuhle někdo věří?". Někdy se přeci jen nějaká pravdivá informace v článcích skrývá, ale bývá obalena tolika nánosy, že pro běžného čtenáře je vyloženě lživá.
    Co se týče různých chanelingů, zatím jsem toho názoru, že různí astrálové ze svých obětí mají pěknou srandu. Nebo to mají v popisu práce, dávají lidem to co chtějí slyšet a tak zastavují jejich vývoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář Petře; obzvlášť poslední Tvá věta je velmi cenná. SA-védy si musím sehnat. :-)

      P.

      Vymazat
    2. Posledná veta bingo ! Be

      Vymazat
    3. SA-védy se "špatně" shání...
      tento soubor vědění byl fyzicky pálen na hranicích a to jak v psané podobě, tak žijící podobě. Přesto se něco zachovalo, resp. to hlavní, co se zachovalo, je možnost napojení na náš rodový a informační egregor, z něhož se dá čerpat (někomu to jde dobře, někomu hůř a někomu vůbec).
      Pokud by si někdo chtěl počíst o védách, nikoli samotné védy, tak na www.vedy.sk jsou zajímavé články. Píší to ale jen lidé, se svými současnými vědomostmi. Pak je ještě zajímavé na facebooku sledovat skupinu: http://www.facebook.com/groups/Slovansko.Arijske.Vedy/ ... probíhá tam bohatá diskuze.

      Vymazat
    4. I to málo, co se nám zachovalo, může být učiněný poklad (nakonec i ta Bible, ale tam je pravděpodobně mnohem více dílčích zkreslení...).

      Za odkazy Petře moc každopádně děkuju! :-)

      P.

      Vymazat
    5. Bible není zrovna ideální zdroj informací, ikdyž pár střípků se tam taky nachází...

      Kristus pravil Izraelitům: "Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá. On byl vrah od počátku a nestál v pravdě, poněvadž v něm pravda není. Když mluví, nemůže jinak než lhát, protože je lhář a otec lži."
      (Mluvil o Jahvem, vyšší bytosti, která si vybrala židy jako svoje chovance a pomáhal jim v jejich zločinech.)

      Kristus sám nic nenapsal, alespoň není známo, že by kdy něco psal. Přišel z jediného důvodu a to aby vyvedl Izraelity z temnoty na světlo (vědění?).

      Celá bible je složena z 2/3 kroniky židů = talmud a tóra v stravitelné (a tím zkreslené a bez možnosti pochopení) podobě a 1/3 nového zákona, která je směsicí různých příběhů počínaje mithraismem a konče příběhy z dob papěžských koncilů z dob ranného středověku (cca 10-12 stol.)

      Není žádné evangelium starší tisíce let. Vše jsou jen opisy, popř. opisy opisů a končí to překlady opisů :) .. takže důvěryhodnost malá.

      Vymazat
    6. Petře, omlouvám se, že jsem se vyjádřil nepřesně - s tím SZ to je jasná věc, mám spíš na mysli jádro novozákonních sdělení, to jsou veliké duchovní pravdy. Co se ve jménu Ježíše pak dělo stovky let dělo, to už je druhá věc...

      P.

      Vymazat
  10. Kromě komet, jež jsem umístil výše, doporučuji jednoduše napsaná slova k podobnému tématu od Spiiidyho:

    http://spiiiidy.blog.cz/1212/vyjadreni-k-transformacnim-hoaxum

    Obé budu v novém roce v nějaké formě ještě publikovat a těšit se ještě můžete na ledacos, co nenajdete na ostatních podobně orientovaných serverech. :-)

    Budu se těšit zase na psanou a na čtenou a přeji Vám všem jen to, co je pro Vás nejlepší, a to nejen do nového roku 2013, ale i do nového galaktického cyklu, do potenciálního věku Vodnáře atd. atd. :-))

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Souhvězdí na obloze jsou totiž čistě výtvorem lidské fantazie. Kdyby astronomové namísto souhvězdí Berana jinak pospojovali hvězdy a vytvořili třeba souhvězdí Borovice, bylo by to v pořádku. Ve vesmíru by se nic nezměnilo. Obloze je šumafuk, jak si astronomové určili souhvězdí. Příroda nám nedává žádné vodítko, kde by měla souhvězdí začínat, příroda se lidsky zvolenými souhvězdími na obloze neřídí. Tím pádem je stanovení doby, kdy astrologická znamení a souhvězdí na obloze se kryla, neseriózní."
      citace z článku: http://ponkrac.net/co-znamena-vek-vodnare

      Takže dělení na věky je?

      Vymazat
    2. na prd. DerDIeDas

      Vymazat
    3. Pánové, já jsem si toho moc dobře vědom, ale ta kolektivní VÍRA může činit zázraky ;-)

      Patrik

      Vymazat
    4. Ovšem nejde vlastně jen o to podporovat VÍRU, že přichází Zlatý věk (a ta má potažmo potenciál hmotné realizace). Chtěl jsem ještě napsat, že pro nás viditelné fyzické stvoření má prokazatelně cyklický charakter (jasně, je to v zásadě iluze atd., ale to nakonec PC hra taky) - je opravdu jedno, jaký jazyk použijeme; zda nazveme Berana Borovicí atp., ale astrologie NĚJAK funguje (každému podle jeho vlastního settingu). Co mi připadá ovšem v souvislosti s dnešní dobou důležitější je vliv záření z galaktického středu. Kde máme důkaz, že to tak je? Vlastně i důkazy můžou být FAKE. Vysvětluju si tak ale docela uspokojivě zrychlování klimatických změn a spirituální probouzení "vyvolených" bytostí. TO my máme pocit, že přibývá tzv. probuzených lidí, ale samozřejmě je tu stále i banda bytostí, které bohužel zatím nenapadlo přehodnotit svá myšlenková schémata a zatím to asi ani nemají ve svém vývojovém plánu.

      Takže Vodnář ne-Vodnář (přesné datum stejně určit nelze), něco se mění a je už jedno, jaký cyklus si pro to jako dodatečné odůvodněí najdeme. :-)

      Patrik

      Vymazat
    5. Ještě malá poznámka: definice souhvězdí atd. není dílem astronomů, nýbrž nám po všech stránkách hodně vzdálených předků (viz třeba Haich, Elizabeth: Zasvěcení)

      Vymazat
  11. V souladu se zdravou a demokraticky vyspělou diskuzí, si při vší úctě k Vám, dovolím nesouhlasit s Vámi ohledně Alue. Ukažte mi jedinou větu z její příspěvků o 21.12.2012, kde říká, že informace, které publikovala, se skutečně vyplní, že se skutečně stanou. Nenajdete je, protože důvodem Alue k uveřejnění těch článků, bylo to, že existovala jistá pravděpodobná možnost, že se to stát může a nikoliv, že se to stane! Vždy hovořila jen v duchu pravděpodobnosti, na základě informací a dávných proroctví, které se k ní dostaly. Jednoduše chtěla být jen připravená na všechny možné eventuality, které mohou nastat a zároveň si tyto informace nechtěla nechávat jen sama pro sebe a stejnou možnost připravit se, předala i svým čtenářům. Já na tom nevidím vůbec nic špatného. Nevidím důvod na to, aby ji lidé nyní očerňovali. Už mnoho let mi vadí, že se navzájem posuzujeme a bohužel, dělám to občas i já, ale myslím si, že bychom to neměli dělat, jednak proto, že do člověka nevidíme a neznáme jeho celou fyzicko-duševno-duchovní anamnézu a nedokonalá slova často pochopíme zcela jinak, než byla zamýšlena. Proto, říkat o někom, že je takový nebo makový, nám opravdu nepřísluší. Jedná se jen o náš subjektivní náhled na daného člověka. Jen málo lidí si uvědomuje, jakým zakořeněným nešvarem je posuzování jiných lidí. Mně osobně to hodně vadí, protože já sám to často zažívám, či v reálném životě, nebo v tom virtuálním a také vím, jak velmi to dokáže zdiskreditovat a ublížit danému člověku.

    S úctou a přáním všeho dobrého celé redakci přeje malé srdce.

    Do nového roku 2013 Vám přeji mnoho štěstí a úspěchů ve všem co děláte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kým sa nezbavíš svojho parazita "neposudzovať" - neuvidíš ! DeDiDa

      Vymazat
    2. Srdečně Vás zdravím malé srdce a už úvodem chci moc poděkovat za komentář a přání! Přiznám se zároveň, že pojem štěstí ve smyslu "šťastné náhody" či tak něco moc nemusím (nevěřím na takové náhodné štěstí, možná jakýsi druh boží Milosti, dárku, ale i ten může být třeba něčím kdysi dávno zasloužený), ale význam "být šťastný", tedy štěstí jakožto synonymum radosti - to už je jiná! :-)

      Přeji Vám každopádně rovněž mnoho dobrého do právě začnuvšího nového roku 2013 - ať je pro Vás úspěšný i úsměvný! :-)

      Měl bych spíše udělat nějakou serioznější analýzu Aluščiných textů než jen vynášet jednostranné soudy, to přiznávám. Vím, že jste s ní dělal kdysi pěkný rozhovor a můžete se tak nacházet na straně jejích příznivců (což nemusí být ovšem pravda). Každopádně tón jejich "2012" příspěvků gradoval, v jednom už sebrala vše možné včetně prohlášení japonské princezny a neříkala, že se to vše stane, ale implicitně tam už bylo, že se to podle Alušky na 99% stane! Vrcholem bylo to, že nechala své čtenáře (kteří jsou mnohdy na ne moc dobré úrovni samostatného myšlení!) někdy 19.12. s tím, že odjíždí se zásobami do ústraní, což mohlo být pro mnoho lidí skutečně destruktivní (postoje typu "co mám dělat já, když ONA utíká pryč?")! Rozumím tomu, že se snažila využít své pozice ("nejznámější esoterický blog ĆR" atd.) a informovat tak o potencionalitách , ale dle mého soudu ne moc šťastně. Také jsem věřil lecčemu, ale snažil jsem se negenerovat strach. Vůbec by jsem tohle vše kolem Alušky nezmiňoval, ale připadá mi teď od ní nedůstojné, že ani nenapíše "Ahoj, jsem na příjmu a nic hrozného se nestalo! Tedy tak, jak jsme to chtěli - měli jsme klidné Vánoce a o internet jsme nepřišli!". Jakékoliv vyjádření by bylo na místě, ne to, že dělá mrtvého brouka a pokračuje v zodpovídání dotazů čtenářů (pokud možno co nejvíce obecných) + někdy vtípky pro odlehčení.

      S nesouzením souhlasím, ale stejně svého vnitřního soudce potřebujeme, alespoň v určité životní fázi a já se nacházím v takové, ve které může být rozpor mezi východním nesouzením a západním odsuzováním. Jsem třiadvacetiletý student a to, že jsem si jednu dobu hrál na nějakého dokonalého mnicha, mě dost poučilo.

      Mám ale v okolí nejednoho člověka, který se už po vstupu na Aluščin web necítí dobře. Pro hodně lidí na vyšší úrovni v komunitě hledajících není vůbec kacířské třeba přímo říct, že Aluška nezvládá své ego. A je to soud.

      Mně zkrátka přijde nešťastný způsob, jakým někteří lidé zacházejí se spiritualitou, s informacemi a s mocnými informačními pozicemi.

      Tolik na vysvětlenou,

      s úctou, díky a úsměvem Patrik :-)

      Vymazat
    3. Ahoj Patriku,

      co se týká toho přání štěstí, měl jsem opravdu na mysli ono štěstí vyvěrající z duchovního srdce, které se nám připomíná jako radost, nebo i blaženost. Tedy ne štěstí, jako ve smyslu šťastné náhody.

      Nepopírám, že jsem jejím příznivcem a z toho důvodu je možné, že na určité věci týkající se její textů či jí samotné, nahlížím ne zcela objektivně.

      Nicméně nemám problém si přiznat, že mnoho její textů mi nekoresponduje s mým vnitřním přesvědčením, ale to je úplně přirozené. Vždyť všichni jsme na některé úrovni momentálního uvědomění a prožívání. To, čemu jsme věřili včera, dnes již neplatí. Vyvíjíme se, poznáváme... Nejsme konstantní.

      Alue je ještě mladá a bude rovněž růst a poznávat, jako každý z nás. Je to nesmírně silná vnitřní osobnost, ačkoliv si mnoho lidí neprávem o ní myslí, že má nabubřelé ego. My všichni máme ego, jinak bychom tu, v tomto hmotném světě nemohli ani žít. Ego, je naším hnacím motorem, díky kterému máme možnost jednat. Myslím si, že pokud by se někomu podařilo ego, pokud je inkarnovaný na tuto planetu, rozpustit; nemohl by dál zůstávat v těle a opustil by svou smrtelnou schránku. Proto nevěřím, že mezi lidmi najdu jednoho jediného člověka bez určité hladiny ega.

      Co se týká převzatých textů, na tému 21.12.2012, které Alue publikovala, platí to, co jsem napsal v předchozím komentáři. Samozřejmě každý můžeme dané texty vnímat odlišně. Na mě právě od samého začátku zapůsobily tak, že jde jen o indície z různých pramenů. Mnoho z oněch pramenů a dávných proroctví jsem znal mnoho let i já a sám jsem byl zvědavý, či se něco z toho skutečně stane. Věřím, že proroctví týkající se tří dnů temna se vyplní. Jen jsem si nebyl jistý tím datumem, protože když jsem pročítával dávná proroctví, většinou nikdo neudával přesný datum. A proto jsem se já osobně nad 21.12.2012 vůbec nevzrušoval a 21.12 jsem šel úplně v pohodě do práce, takže jsem úplně normálně fungoval, jako v běžný den.

      Co vím se 100% jistotou, je to, že Aluška, ty texty publikovala v dobré víře, podělit se s nimi se všemi čtenáři. Opravdu ( a to nemůžeš přeci Patriku popřít) v žádném tom článku o 21.12.2012 Alue nehovoří, že se daná skutečnost skutečně stane. Jak jsem už psal výše, hovoří jen o pravděpodobnosti. Alue chtěla být jen připravená na všechny možné eventuality. Vždyť v jednom textu dokonce ona sama píše:

      "Raději budu naivní blázen, který utratí pár korun navíc a v osudný den se schová, než abych se pak strašně divila... Stokrát raději se potom plesknu do čela a sbalím vlnu kritiky."

      Já Patriku opravdu nevidím vůbec nic špatného na tom, že to tak udělala. Právěže se mi to zdá být z její strany prozíravé a zodpovědné vůči sebe samé. A stejnou možnost připravit se na všechny možné eventuality chtěla dát i svým čtenářům. Ani na tom nevidím nic špatného.

      Příklad: Budu disponovat s jistými informacemi, že v té a té budově je zřejmě ukrytá bomba, ale bude to jen pravděpodobná možnost, že ta bomba tam skutečně je. A jak tedy naložím s danou informací? Mohu mlčet a riskovat, že ta bomba tam skutečně je a exploduje; anebo to řeknu kompetentním lidem, kteří zajistí, že budova bude evakuována a tak budu mít aspoň čisté svědomí. A přesně to udělala i Alue. Informovala o tom na svém blogu, protože si nechtěla tyto informace nechávat sama pro sebe. Chtěla mít čisté svědomí. Nic jiného v tom, Patriku, nehledej..... omlouvám se, ale systém mi nechce dovolit delší komentář a tak budu pokračovat v dalším komentáři...

      Vymazat
    4. ...pokračování mého komentáře Patrikovi...


      A nyní k tomu, proč se Alue neozývá. Jsou dvě možnosti:

      1. Prodloužila si svátky a vrátí se okolo 7.1.2012 a potom se vyjádří.

      Ale je tu i jiná možnost.

      2. Aluška se už domů vrátila a doma jí zřejmě čekala v mailech obrovská vlna kritiky a tak ztratila jednoduše chuť a radost cokoliv říkat. Já moc dobře vím, jací dokážou lidé být hnusní a možná ji to i zranilo a nestála tu vlnu kritiky a potřebuje delší čas k tomu, aby se z těch nenávistných reakcí, trochu otřepala a v tom případě je to zcela pochopitelné.

      Opět opakuji, z určitých důvodů mám k Alue velmi blízko, mně osobně Alue jednou velmi pomohla, a proto mám pro ni ve svém srdci vyhrazené jedno místečko. Mám ji opravdu rád a vážím si ji jako člověka. Ale také si samozřejmě uvědomuji, že ne každý bude s ní na jedné vlnové délce. I to je přeci přirozené, stejně tak, jako já sám nejsem na jedné vlnové délce třeba s BED.

      Patriku, ještě jednou Ti děkuji za Tvou obsáhlou reakci. Vidím, že jsi přímý a férový chlap. A právě proto navštěvuji tento Váš společný blog, že jste otevření a upřímní lidé a za to Vám opravdu děkuji.

      S pozdravem a přáním všeho dobrého
      malé srdce

      Vymazat
    5. Malé srdce či Zdeňku, - pokud můžu -, vlastně ani nevím, jestli máme zavedené vykání či tykání (i v souvislosti s našimi staršími diskuzemi), ale pokud můžu, cítím to na to tykání. :-)

      Úvodem Ti moc děkuji za vlídná slova a uznání, moc si toho od Tebe vážím, protože si Tě vážím jakožto někoho, kdo se spiritualitou, informacemi a svou vlivnou informační pozicí zachází podle mě ukázkově (neříkám to ze slušnosti, zapomněl jsem to napsat v minulém příspěvku :-)). Samozřejmě v samotných Tvých textech také najdu něco, co je mi proti srsti, ale to je přece normální a je to věc názorová, což je naprosto správně. A hraje v tom roli ta dynamika, život je pohyb (nejen vnější, ale možná ještě více ten vnitřní), jak vlastně píšeš. A moc děkuju za slova o egu, protože s nimi velmi souzním a chci, aby si to zde přečetlo co nejvíce lidí - měli bychom vědět, že ego potřebujeme (jakákoli jednostrannost škodí). Já si totiž iluzí, že duchovně žijící člověk musí být nějaký světec, nadělal zbytečně tak říkajíc zle, a to nejen co se týče okolí, ale hlavně vůči sobě, jenže mě to na druhou stranu nakonec posílilo, takže - mělo to tak být. :-)

      Děkuju taky za příležitost opět rozbořit a přehodnotit své dosavadní postoje. Rozhodně nevidím Alušku JEN černě, stejně tak jako třeba Bed nevidím JEN světle. Ani za jednu ale nemůžu dát ruku do ohně, to může snad každý jen sám za sebe. Nehledě na to, že člověk nemůže druhého přes internet poznat a pod slovy vidí leckdy vlastní významy.

      Každopádně nejde o absenci ega, ale o tu hladinu ega, jak říkáš. Mám u Alušky trošku obavy, že se to na ní jednoho dne vyvalí a že chtě nechtě má trošku pocit jakési vůdkyně. Je nebezpečné začít takto brzo, ta pokora mi tam chybí, když někdo napíše názor, který je byt jen trošku proti ní, hned je agresivní (to, co nepublikuje vůbec, si ani nepřečteme). S Tvými hypotézami ohledně toho nereagování naprosto souhlasím, možná má něco za lubem, možná nemá čas a možná nemá potřebu či chuť to řešit třeba už kvůli těm otravným lidem /které si ale mimochodem přitahuje právě tím, jaká momentálně je - čím víc něco odmítáme, tím víc to většinou chodí/.

      Ono to na mě trošku působí jako by se bála lidem "podívat do očí". Je přece v pořádku, že se nic nestalo, právě chyba je to vázat na data, jak tu vlastně už od Tebe padlo. Tři dny temna asi přijdou, až se Slunce začne trošku bouřit, víc už bych to taky neřešil. Paralelně s tím přijdou i symbolicky tři dny vnitřního temna, nebo to nemusí jít ruku v ruce? Kdo ví. U Alušky tam bylo ale takové to "dobře, tak vy mi jako nevěříte, ale myslíte si, že tihle všichni si dělali srandu, hm?" Ono to dost evokovalo, že to podle ní přijde a ruku na srdce - navádět lidi nepřímo ke kupování zásob nebylo úplně na místě, protože jak má být, tak bude. To je temná stránka internetu - mysl přesunutá ještě více do budoucnosti, falešné poplachy a přípravy - generování strachu a blokování vnitřního klidu a důvěry. Ono to vše stejně přijde "jako zloděj v noci". :-) Světlá stránka internetu je třeba tahle debata, co tu právě vedeme - mám z toho radost a ještě jednou Ti moc děkuji! :-)

      P.S.: U toho štěstí jsem si to přesně takhle myslel a ještě se omlouvám za zbytečnou poznámku, ale někdy takhle slovíčkařím. Ale už to o sobě alespoň vím. :-)

      Malé srdce, přeji Ti ze svého malého srdce jen to, co je pro Tebe to pravé, ale Ty už to sám vlastně poznáš! :-)

      Patrik

      Vymazat
    6. P.P.S.: Vynikající formulace s tím egem - inkarnace by bez něj nebyla ani možná, člověk pak "odlítne". Dost mi dala v tomhle Mgr. Němečková, která se na FF UK spiritualitou zabývá: naučila mě chápat, že potřebuju to ego nechat dozrát, ne ho předčasně bortit jako něco "špatného" a neduchovního. Člověk se musí někým v tom životě stát a pak až se v rámci stáří opět obracet ke Zdroji - v onom rajském stavu jsme byli v první fázi dětství. :-) Nakonec jsem to zpracoval v závěru seriálu Psychologie snu V.

      P.

      Vymazat
  12. Jeden taký hubatý na inom mieste povedal :
    "veď tí páni (je myslený I.Chaun a Baudyš) nie sú majstri !"
    Zamyslila som sa nad tým
    BED a zrazu som videla pozlátko ich diskusie. Opäť sa osoby v "kurze" objavujú na obrazovkách, webkách. AKO KEBY SME NEMALI VLASTNÚ HLAVU a najmä SRDCE.
    Posúďte sami :)))
    BED

    OdpovědětVymazat
  13. Ale veď ich nechajte žiť. Všetci sa môžeme mýliť - je to ľudské. Nechajte ľudí nech hľadajú. Nech hľadajú - pravdu! Ved ju hľadajú už tisíce rokov, niečo síce prezradil Kristus, ale ľudom to nestačí. Pretože v živote každý niečo hľadá!! Ja tiež. Chcem sa rozviesť, a hľadám si inú už teraz, lebo nechcem zostať sám....

    OdpovědětVymazat