pátek 8. června 2012

Rok 2012: Přítomnost, nikoli budoucnost


Následující článek byl napsán v únoru tohoto roku a rád bych mnoho z níže řečeného postupně aktualizoval a rozšířil v souvislosti s proměnou mého vnímání této tematiky.
Posun v působení českých médií, o kterém už na SNE informoval Fáďos: ZDE (1. 6. 2012)

Zatímco ještě před pár lety jsme se mnozí díky médiím vstupu do roku 2012 obávali, nyní se lze díky těm správným informacím naladit na vibrace klidu a míru. Tyto informace nemusíme nacházet jen skrze někdy složité třídění internetových materiálů a literatury - ony si mohou nacházet také nás, a to i formou prožitků. V roce 2011 se začalo ukazovat, co vše nám bylo utajováno a tím pádem se jen v jednom roce rapidně zvýšil počet probouzejících se lidí. Čím dál tím více lidí chápe, že nic není náhoda. Čím dál tím více lidí cítí, že následující změny jsou nevyhnutelné a žádoucí; jsou totiž v zájmu kosmického evolučního plánu a každý nakonec rozhoduje sám, zda jsou pro něj "dobré" či "špatné"...

Ale tím spíš je důležitější setrvávat v přítomnosti, která je TEĎ, nikoli v přítomnosti, která již minula, tj. minulosti. Stejně tak bychom se měli co nejméně přesouvat svou myslí do přítomnosti, která ještě nenastala a která pouze může být - budoucnosti. Vytváření fiktivních budoucností v našich myslích vede jen a jen k očekáváním, která jsou mnohdy spojená s obavami v srdcích, což má dohromady moc realizace. Co se týče právě letošního roku, bylo tímto způsobem systematicky vytvořeno nejedno očekávání; máme dnes spoustu různorodých verzí o tom, co v roce 2012čekat a těchto teorií samozřejmě přibývá. Jejich zastánci se kolikrát mezi sebou handrkují stylem "věřte té mé verzi, ta je 100%". Někteří lidé však bohužel stejně ve výsledku neví nic víc než, že "má skončit nějaký mayský kalendář", a to ještě jednak nemají ověřené, ale co je možná horší - spojují si to povětšinou nesmyslně s koncem světa ve fyzickém slova smyslu.




Důležité je tedy na nic konkrétního nečekat, ale uvědomit si moc myšlenky - každý si skrze přítomný okamžik TEĎ tvoříme svoji budoucnost. Ona je však i navzdory tomuto uvědomění do jisté míry daná, jelikož musíme ještě, současně s jejím tvořením, v rámci karmy dosklízet, co jsme zaseli v minulých životech - zasévali jsme ovšem vždy skrze přítomný okamžik TEĎ! Podchyťme ho uvědoměle nyní, nechme pokorně doběhnout následky z minulých životů a vědomě již nevytvářejme další pohnutky k budoucnosti, kterou bychom si nepřáli. Buďme dále především klidní - dostáváme totiž vždy jen to, co si zasloužíme a vše to, co právě potřebujeme v rámci zkušenosti, kterou si odnášíme z tohoto hmotného snu. Vše je nám na Zemi šité na míru, ačkoli to mnohdy skrze omezené vědomí nedokážeme ocenit. Pokud však věříme v Prozřetelnost, proč si tedy naši cestu Domů komplikovat ještě zbytečnými obavami "co, kde a jak" v roce 2012?

Strach z čísel

Číslo 2012 pro průměrného člověka stále představuje přinejmenším možnost apokalypsy a už proto ho může při každém pohledu na mobil či jiný přístroj (pod)vědomě znervózňovat. Pravidelné očekávání apokalypsy je křesťanský vzorec založený na určité interpretaci novozákonního Zjevení. Přičtěme k tomu údajný konec mayského kalendáře (a nejen něj) a především fakt, že na této mentalitě může být postavena třeba mediální propaganda. Pak pochopíme, proč se strach promítá dokonce i do ateistů.

Není to však poprvé v zaznamenaných dějinách. Kdysi dávno byl katolickou církví totiž uměle vytvořen strach z čísla 13, se kterým se stále nevědomě potýká stávající moderní civilizace - ano, ta samá civilizace, která se považuje za zbavenou všech tendencí k pověrám, ačkoli kupříkladu zrušení sedadel s číslem 13 v letadlech o ní vypovídá opak. (To, co mimochodem způsobuje neštěstí v pátky třináctého, je pouze víra, že to je možné.) Zatímco některé starověké kultury včetně Mayů měli 13 za posvátné číslo, stávající euro-atlantská civilizace je na tom tudíž opačně. Ve snaze se číslu 13 vyhnout má tak náš rok dokonce nesmyslně 12 měsíců (některý má 29 dní, další 30, 31), ačkoli daleko logičtější by bylo rozdělit rok na 13 měsíců, přičemž každý by měl 28 dní, což si každý z nás může nakonec ověřit.

Nedělejme tedy radost tvůrcům strachu tím, že skočíme na různé zprávy, které se mají podobat nějakým proroctvím. Nevěnujme svou energii (pozornost) uměle vytvořeným strachům. V následujících řádcích procítíme smysl skutečných změn probíhajících ve vesmíru a v nás samých tím, že se společně podíváme na jednotlivé části puzzlí a posléze si je třeba pokusíme složit každý sám…


Současní Mayové a někteří vědci: přepólování magnetických pólů Země

Současní Mayové mají díky ústní tradici v kolektivní paměti uložené přepólování magnetických pólů naší planety, k čemuž prý dochází zhruba jednou za 12 000 let a my se podle nich (a některých vědců) právě nacházíme v období dalšího přepólování. Nemáme se prý za žádnou cenu bát. To je nezvyk, viďte? Prostě zapomeňte na strach. Proces přepólování pravděpodobně již začal, stačí si vzpomenout na ověřitelné zprávy z posledních pár let o tom, jak se posouvá severní pól (kalibrace kompasů, dezorientovaná zvířata apod.). Nevšimli jsme si však možná něčeho dalšího, co by tomu také nasvědčovalo a sice, že se změnil Měsíc. Za to by totiž nemohl Měsíc sám, ale změna polohy naší vlastní osy.

Podle současných Mayů proces vrcholí tím, že se Země na 3 dny zastaví a poté se začne točit na opačnou stranu. To prakticky znamená, že by Slunce mělo po několika tisících let vycházet na opačné straně, než jak jsme tomu za tohoto života navykli, tedy na západě. Tady je na místě podotknout, že toto je předpovězeno v Koránu a v takovém případě by byly pravdivé také ony biblické 3 dny tmy; rozdíl je jen v tom, zda je vnímáme jako znamení dobré či zlé, což se dá chápat mimo jiné jako symbolická výzva pro naše dualistické vnímání vůbec - to je zároveň to nejzákladnější, co by se možná mělo transformovat v nás samých paralelně se změnou pólů Země.




Proč se vysilovat čekáním na nějaké datum? Není to jen odtrhávání pozornosti od "TADY A TEĎ"?

Vzhledem k výše zmiňovanému vzorci očekávání apokalypsy, což je v nás možná stále zakódováno přímo geneticky, máme však tendenci jakoukoli velkou událost typu přepólování, nebo proměny vnímání času čekat v jeden den. Proto bylo k vytváření strachu užíváno jedno datum a proto by většina z nás řekla, že k něčemu takovému dojde 21.12. 2012. To je však přesně to, o co nejde - o vymaňování se z přítomnosti.

Mayové svůj kalendář každopádně vypracovali s obdivuhodnou přesností dle vesmírných cyklů, jejichž spirálovitý charakter vypovídá o kosmickém evolučním plánu. Za zmínku stojí, že počátek hmotné podoby vesmíru zasazují takměř do stejné doby jako moderní věda svůj Velký třesk - tudíž do doby zhruba před 16 miliardami let. To, že najednou toto počítání Mayové uzavřeli v letošním roce, může svědčit o čerstvě otevřené možnosti vstupu do zcela nové dimenze (další pomyslné pyramidy duchovního vývoje), která by se lišila od té naší stávající trojrozměrné a časoprostorové, o níž si nyní díky dočasně omezenému lidskému aparátu můžeme mylně myslet, že je jedinou možnou v celém vesmíru.

Podle některých senzibilnějších lidí směřujeme skutečně do dimenze, kde bude každá akce (myšlenka) odměněna okamžitou reakcí a tím pádem tvrdí, že s koncem mayského kalendáře končí v jistém smyslu čas tak, jako ho známe (souvisí to také s naším subjektivně prožívaným zrychlováním času a určitou změnou vnímání vůbec).

V určitém slova smyslu bychom se měli tedy připravovat na budoucnost, avšak paradoxně tréninkem bytí v přítomném okamžiku TEĎ. V oné nově otevřené dimenzi by totiž byla vyžadována obrovská zodpovědnost. Zatímco v této na výsledky svých myšlenek leckdy čekáme měsíce, léta, popř. celé životy, "tam" by se mohlo vše projevovat hned. S naším současným vnímáním se to může zdát nepředstavitelné, je to ovšem jen jedna z dalších teorií, co může přinést rok 2012. Realitu můžeme nakonec sestavit ze všech těchto potenciálních budoucností (a nebo jsme to již udělali v minulých životech), neměli bychom však žádné teorii podléhat dostat se tak do pasti očekávání, a to třeba mimo jiné proto, že konec mayského kalendáře jsme už třeba prošvihli.


Dvě data konce mayského kalendáře

Existuje totiž mnoho odborníků na mayský kalendář, kteří se problematice věnují desítky let. Mezi ně patří i původně mikrobiolog Carl Johan Calleman, kterého vloni pozval herec Jaroslav Dušek do Prahy. Tito vědci, kteří se už jen díky samotnému studiu mayského kalendáře začali zajímat o spiritualitu, se domnívají, že datum konce mayského kalendáře, tedy završení celého kosmického cyklu evoluce vědomí, bylo 28.10.2011 a mají pro to nakonec i své argumenty. Na internetu lze koneckonců najít filmový dokument o mayském kalendáři ze 70. let, který opravdu ukazuje, že jeho konec je 28.10.2011. Toto zjištění svádí k domněnce, že 21. 12. 2012 se začalo tedy hlásat poměrně nedávno.

Můžeme si tak napůl zklamaně říct, že se stále nestalo nic "viditelného". Kdo ale řekl, že završení cyklu má být nějak vidět? Mnozí si představují vstup do nového cyklu/dimenze (ať již po tom či onom datu) právě jako okamžik, od něhož si teprve začneme pomalu uvědomovat, že máme k dispozici daleko širší možnosti vnímání. Podle ruských vědců k tomu již teď dochází vlivem ojedinělého galaktického a posléze slunečního záření, která způsobují nenápadné "upgrady" v naší DNA.

Přílet bohů a změna vnímání

Potom tu máme skupinu lidí, kteří věří (k nim patří např. zakladatel spekulativní archeologie Erich von Däniken), že počáteční a konečné datum jednoho cyklu kalendáře značí přílet "bohů z hvězd". V takovém případě by byl jeden cyklus a tím vlastně i celý kalendář redukován na zaznamenání období bez přítomnosti mimozemšťanů na naší planetě. I kdyby opravdu někdo fyzicky přiletět měl, je to opět odvracení pozornosti od té vnitřní transformace, která by pro nás měla být tou prioritní - nakonec je to jediný možný způsob, jak ovlivňovat průběh té vnější, nebo přinejmenším ovlivnit způsob, jak ji hodnotíme.

Každopádně si uvědomme, že změna vnímání a "zjevení se kohosi" se navzájem nevylučují a to z následujících důvodů. Rozšíření vnímání by teoreticky mohlo způsobit vidění jiných bytostí, které jsme do daného okamžiku vidět nemohli. Realita, kterou skrze náš mozek dekódujeme jako "reálnou" a tím pádem jedinou možnou, opravdu nekončí mezi počátečními a posledními frekvencemi škál, které jsme jednotlivými smysly schopni vnímat. Nemusíme jít daleko - už očima a ušima některých zvířat bychom viděli a slyšeli úplně jiný svět. Realita neexistuje objektivně tak, jak ji vnímáme MY.

Pro nás zaznamenatelné elektromagnetické spektrum tvoří pouhých 0,005% veškerého vesmírného záření. Z tohoto zlomku nejsme ještě schopni vidět záření rentgenové, infračervené a ultrafialové. Nedokážeme si sáhnout na vlny, které kmitají příliš rychle, ale vlny, které vibrují pomaleji a tedy frekvenčně "v našem pásmu", za pomocí mozku dekódujeme jako pevné, ačkoli i to je neustálý pohyb atomů; kód, který byl naznačen ve filmu Matrix. Proto kvantová fyzika tvrdí, že hmotný svět je iluze, která vzniká interakcí mezi takměř prázdným prostorem a naším mozkem na straně druhé. Rozšíříme-li možnosti našich mozků, rozšíří se i možnosti vnímané "reality".




Na závěr…

Gregg Braden, který začínal jako počítačový geolog, je dnes jedním z průkopníků nové vědy, která pochopila duchovní podstatu celého vesmíru. Tvrdí na základě svých empiricky ověřitelných poznatků, a to například právě z kvantové fyziky, že naše planeta Země reaguje na lidské vědomí, ale funguje to také i naopak. Pokud probíhá přepólování venku, probíhá také uvnitř. Čelíme tedy pravděpodobně ne jen nějakému vnějšímu přepólování, ale logicky hlavně naši vnitřní transformaci, přičemž obojí může vyvrcholit souhrou "náhod" letos, ale stejně tak i za 5 let.

Jak říká duchovní učitel Eckhart Tolle, měli bychom si v první řadě ochočit mysl tak, aby nás neovládala, jelikož my nejsme onen hlas v naší hlavě, ale vědomí, které tento upovídaný hlas poslouchá a občas se s ním dokonce ztotožňuje! Tento hlas je spojován s levou hemisférou a myslí/egem, zatímco naše skutečná identita je spojována se stále potlačovanou pravou hemisférou a srdcem.

Tento rok může být jednoduše dalším milníkem podobně jako ten loňský, kdy změny, které se začaly objevovat postupně a nenápadně, budou už zase najednou o něco více cítit, resp. už se nebude dařit je tolik popírat. Samozřejmě, že mnohé změny již probíhají, ale mějme na paměti, že od nás vždy vyžadují, abychom se jim přizpůsobili a byli tak potažmo ochotni změnit sami sebe - skrze uvědomění. Je jen na nás, jakou si vytváříme budoucnost a ačkoli je částečně daná vlivem minulé karmy, vytváříme si ji vždy jedině skrze přítomnost, která je TEĎ.

Patrik

12 komentářů:

  1. Konečně jsem si našel chvíli k přečtení.
    Jednoznačně jeden z nejlepších článků na stránkách, je velice dobrý. A zrovna dneska mi hodně pomohl x).

    OdpovědětVymazat
  2. To mě moc těší! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Osobně změny v toku času vnímám obráceně. Ǐ logicky by mi lépe sedělo, pokud by se čas prodlužoval.
    V současné době je vidět zrychlený děj událostí, nikoliv času. Podle mne děje probíhají stále stejně "rychle", ale díky tomu, že se čas prodlužuje, stihne se za stejnou dobu udít více věcí. Logicky mi pak z toho vychází, že ve chvíli, kdy se čas protáhne na nekonečně dlouhou dobu, pak by se vše udávalo v TEĎ. Čtvrtý rozměr, či-li čas, by získal další rozměr díky nekonečnosti. Ona nekonečnost podle mne vlastně odděluje jednotlivé dimenze. Abychom neuvízly v čase na jednom místě (možnost být v jakoukoliv "dobu" na jediném místě), je dle mne potřeba se překlenout až do 6D, kde by bylo možné být kdekoliv a kdykoliv v TEĎ, čímž by vlastně byla umožněna okamžitá manifestace každého přání našeho vědomí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítám Vás tady Michale x).
      Váš pohled na čas a frekvenci s jakou se události dějí se mi líbí. Snadno pochopitelný, ale hlavně - opravdu logický. Je to "jen" otázkou toho, zda-li budeme chápat souvislost mezi dějem a časem jako přímou úměru, a nebo nepřímou.
      Co se týká dnešních dní, můžeme si říct "více událostí ve stejném časovém úseku", čili "stejný počet událostí v delším časovém úseku".
      Váš postřeh se mi moc líbí, ale dovolím si tvrdit, že to není až tak podstatné, jako konečný efekt x).
      Za SNE - Fáďos

      Vymazat
  4. Těžko říci, co je podstatné a co ne. Podle mne je podstatné naprosto vše, pro každého však může mít stejná věc jinou "váhu". Co když cíl cesty není až tak důležitý, jako cesta samotná? Co když žádný cíl není, jen start zase něčeho jiného? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. xD Teď se musím smát, protože máte (nejspíš) naprostou pravdu. Nemám v sobě tento pohled ještě úplně zakořeněný, ale snažím se o něj. Ostatně, jakou máme jistotu, že se počet našich životů jednou zastaví? Třeba mají naše životy co dělat s parabolou, kdy se od Stvořitele nejprve vzdálíme, a pak se teprv učíme a blížíme k nějakému cíli, avšak bod dotyku s osou je v nekonečnu...
      Fáďos

      Vymazat
    2. Fúú... ...co dělat s HYPERBOLOU. (Hmm..maturant technického lycea xDD)

      Vymazat
    3. Lze se stvořiteli (jak ho nazýváte Vy, já osobně ještě nemám vlastní název pro stvořitele) vzdálit? Vše, co je i co není je částí stvořitele, tudíž ať jsme kdekoliv či kdykoliv a to fyzicky nebo v myšlenkách, nemůžeme být mimo něj, být od něj dále či blíže, protože jsme jeho nedílnou součástí.
      Ale už dost filozofického pitvání. :-)

      Vymazat
    4. Povedala by som, že máme vedomie o prítomnosti imprintu BOHA v sebe. Informácia je v našej DNA,vgenome, u niekoho sa už aktivovala, niekto spí, teda je vzdialený. Bed

      Vymazat
  5. Díky oběma za hezkou podnětnou debatu. :-) Michal vlastně nabízí další možné vysvětlení onoho mayského "konce času". Tak mě napadá, kde je pravda? Celý mayský kalendář může být fikce. :-) Faktem zůstává, že k onomu zrychlování skutečně (za posledních 20 let obzvlášť) dochází. Jak v jednom rozhovoru, na nějž jsme odkazovali, říká Jaroslav Dušek: ještě před 15 lety byla v každé ulici jedna pevná linka a dnes má de facto každé malé dítě vlastní mobil... Vše se to někam řítí, jako by logicky do bodu zvratu či co. Už se skoro zdá, že to nejde více zrychlit (pomineme-li sci-fi filmy :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tajemství mayského kalendáře objasněno... :)
    http://www.she-rock-a.sk/blog/2012_maysky_kalendar.jpg

    S úsměvem jde všechno líp.
    Patrik2

    OdpovědětVymazat
  7. Patrik2: :-)

    Patrik1

    OdpovědětVymazat