úterý 12. června 2012

Sochy z Velikonočních ostrovů aneb překvapení ke 2 měsícům projektu Srdce nové energie

Dnes mi došlo, jaká symbolika provází projekt SNE: Spustili jsme ho krátce po Velikonocích, 12. 4. 2012 a dnes, kdy je 12. 6., jsem si říkal, že bych tu mohl zveřejnit  nové zajímavé fotky soch z Velikonočních ostrovů, které se ke mně nedávno dostaly. Vidíte tu neplánovanou provázanost? Pomineme-li veškeré negativní konotace spjaté s Velikonocemi (v souvislosti například s katolictvím), jde především o velmi zajímavý archetyp vzkříšení (psal jsem o tom již ZDE). To mě tak trošku přivádí k myšlence, že v případě SNE jde hlavně o vzkříšení energie, která tu snad už i v dějinách byla a nebo v nás dlouhou dobu dřímala latentně, a proto jí nyní říkáme "nová". Je to však v zásadě něco starého, co se jen právě učíme používat novým způsobem... Takže bychom vlastně mohli říkat i "nová". :-)

Nutno ještě dodat, že my jsme jedni z mnoha, kteří se rozhodli na tomto vzkříšení podílet, a to právě formou webových stránek!

Vzhůru do třetího měsíce! 

P.S.: Stále jsme otevřeni přibrání dalších autorů do kolektivu po určitém "konkurzu".

Patrik

Slíbené fotky (nechte nám v komentářích své dojmy :-)):








13 komentářů:

  1. Zajímalo by mě co má socha na 4. fotce vyryté na zádech, vypadá to trochu jako nějaké hieroglyfy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to zaujalo. Každopádně ty sochy jsou úžasné a že zůstaly z většiny zasypané, to může být docela "výhra". Líp se zachovaly a třeba nám něco prozradí.
      A nedivil bych se, kdyby tam byly ještě nějaké, které jsou pod povrchem celé.
      Je to něco úžasného x). Ten s tím pivasem na třetí fotce je skvělý xD.

      Vymazat
  2. Hieroglyfů jsem si vůbec nevšiml, díky! Za to pivas mě zaujal :-D.

    Ale vážně - je to další vyvrácení Darwinovy teorie (kdyby jen hlavy soch, ale celá těla obrovské váhy - to by se musely ty poloopice hodně nudit!), která se ve školách stále úspěšně učí, protože zatím se neprosadilo nic "lepšího", resp. "racionálnějšího". Obávám se, že pravda úplně neodpovídá představám o racionalitě soudobých vědců. Vizte zajímavý dokument Zpochybnění Darwinovy teorie, kde se nic "necpe", ale každý si může leccos domyslet: http://www.youtube.com/watch?v=sQwKRqI9peU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jedné z Dänikenových knih se autor zabýval i velikonočním ostrovem a sochami moai a tvrdí, že existuje legenda, že tam kdysi dávno žili obří lidé, možná dokonce okřídlení, takže nejspíš mimozemšťané. A navíc, že na tom ostrově jsou stromy, které mají měkké dřevo, takže by na nich sochy ani nemohli přemístit. Je to fakt celé záhada a velmi zajímavá...děkuji za pěkný dokument, mám svůj web s podobnou tématikou a nahromadil jsem tam už docela dobrou sbírku dokumentů, kdyžtak mrkněte ;-) eclipsis12.webnode.cz

      Vymazat
    2. Na web jsem se už díval a určitě se tam ještě vrátím. Podobné dokumenty jsou pro mě a bráchu častou večerní náplní x).
      První, co je třeba, je uvědomění si, že nejsme vrcholem života a že před námi mohly žít civilizace, které byly schopny pro nás nepředstavitelných věcí. Pak jsme schopni přijmout téměř vše, což je dobře. Jedině "šílenosti" mohou obohatit naše obzory, jinak se budeme motat stále na tom samém místě. V každém druhém dokumentu je slyšet věty typu: "Běžný člověk nemá nejmenší tušení, jak velké věci se tady dějí." Ať už se to týká UFO, historie typu Velikonočního ostrova, Gizy, atd., nebo něčeho jiného. Z toho jasně plyne, že nemáme ani ponětí, co se to tady děje. Většina lidí nad tím nepřemýšlí. My se o něco snažíme, ale tajemství odkrýváme možná tak po tisícinách procent. Proto se musíme naučit brát v potaz i ty nejšílenější teorie.
      Co se týká soch z Velikonočního ostrova... Všichni víme, že i dnes existují lidé, kteří dokáží silou mysli věci zvednou a přemístit. Nevidím důvod, proč by tehdy například toto nemělo být součástí jejich schopností.
      Jsme omezeni v tom, co nás naučili ve školách, co známe a co sami umíme. Jiné schopnosti, znalosti a umění si stěží dokážeme připustit, natož přijmout.

      Dokument od Patrika je moc pěkný. Jen bych rád dodal - pro obranu Darwina - že on samotný za dnešní stav nemůže. On jen zveřejnil jeho názor.

      Vymazat
  3. Také jsem se už předtím díval na eclipsis12.webnode.cz a připadá mi natolik vynikající, že navrhuji přidat ho do oblíbených stránek, co říkáš Fáďosi? :-)

    Jinak samozřejmě se vším souhlasím. S Darwinem je to podobné jako s Freudem; ten si také neříkal, co bude po něm, splnil prostě svůj úděl vytvořit nový stupínek pyramidy, od kterého se zase mohl odrazit Jung apod. Vše má svůj důvod.

    Darwin by už dnes pravděpodobně svou teorii hodně modifikoval, takže jak už bylo řečeno - svůj úděl ve SVÉ DOBĚ splnil. Teď je to zase na nás, ale to neplatí jen pro hypotézy o našem vzniku. Čeká nás toho mnohem víc. Jinak Dänikenovy knihy jsou v tomhle směru určitě základ, pomáhají zpochybňovat zažité představy a nabízet ty "šílené", jak už napsal Fáďos. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fáďos mlčí, neříká, ale psaným slovem souhlasí x) ;).

      A jak vás tak sleduju, tak v těch knížkách mám asi fakt celkem mezery x/ xD.

      Vymazat
  4. Ono co jsem se dočetl, tak Darwin sám s teorií vývoje, jak je podávána, nesouhlasil. Rozjel něco, co bylo dokončeno za něj-bez něj v režii mocných, kterým se to hodilo do krámu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by zajímavé nechat Darwina jeho teorii správně dokončit. Třeba by to nebylo jen takové "strohé". Nemám o Darwinovi nějaké konkrétnější představy, ale kdoví, jak měl vše rozmyslené.
      Mocným se to určitě hodilo. Jednoduché na pochopení, spousta "důkazů", respektive přijatelných návazností, duchovno téměř žádné, ...

      Vymazat
  5. WOW fotky, skvelé. Nič moc komentár... :-/
    Ale čo už napíšem, snád len, že :
    Neviem prečo, dopoludnia mi prišla myšlienka na Veľkú noc, potom na Ježišove ukrižovanie /radšej nepoviem, lebo by ste ma možno označili za veľkého kacíra :-)/ a popoludní som odvalila kameň a zírám, veď je to ľudská tvár podobná tváram sôch, o ktorých je reč. Tak čo, blíží sa Veľká NOC ?, ukrižovanie, či vzkriesenie ?
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BLIZI SE LONDYN...

      Vymazat
    2. Bed... Blíží se mnoho zajímavých dnů a činů ;)

      OH v Londýně se také blíží, to ano. A ani fakt, že se tyto OH konají v Londýně, není náhoda ;). V Londýně se totiž nachází centrální Evropský portál pro vesmírnou energii.

      Vymazat
    3. Pobudla som tam nejaký rôčik, urobila krôčik.
      Bisťu, býva tam aj kráľovná, že ? "Kam čert nemôže nastrčí ženskou"
      Si ma Fáďosi odhalil :-DDD

      Vymazat