středa 20. června 2012

Očima breathariána II: Úskalí a důvody přechodu na Primární energii


Rozšíření původního článku "Očima breathariána" (pozn. SNE)

Moc děkuji za ohlasy a komentáře, vždy velice potěší. Protože zájem o toto téma je velký, pokusím se původně zamýšlený jeden článek rozšířit možná až na malinký seriál. Určitě jsou lidé, kteří přijímají Primární energii mnohem déle a zkušeností mají o mnoho více, ale to mi nebrání zprostředkovat Vám ty moje.
Dnes bych se s Vámi chtěl podělit o můj pohled na různá nebezpečí a úskalí přechodu na přijímání Primární energie, protože to je věc velice podstatná a důležitá. Psal jsem už v minulém článku, že nebudu dávat žádný návod, pro každého je cesta jiná a nikdo za vás tu vaši nenajde a nevyšlape. Cesta jednoho, není či nemusí být cesta druhého, co je pro jednoho v jeho stavu (duševním i fyzickém) přirozené či snadné, pro jiného může být velmi nebezpečné. Zkusím se tedy zamyslet, co pod nebezpečími vidím já a jaká úskalí na cestě mohou číhat.

Breathariánství – duševní cesta.
V první řadě musím říct a velice to zdůraznit, že breathariánství je navýsost vaše vlastní vnitřní duševní (chcete-li duchovní) záležitost. Rozhodně byste se neměli do ničeho takového pouštět z důvodu, že chcete ušetřit za jídlo, plyn, elektřinu apod. či abyste měli více hodin na sledování dokumentů s duchovní tématikou a nemuseli tolik spát - jak občas zaznívá z dotazů a ohlasů. To všechno sice nakonec může v závislosti na zvoleném způsobu v různé míře přijít, ale pokud to bude vaším vnitřním motorem a důvodem vašeho konání, pak tyto pohnutky pravděpodobně nebudou v souladu s vaším bytím a můžete si velice ublížit. Příjímání Primární energie není věc módy, není to sport, je to hlavně a především stav vaší duše, vašeho nitra, vašeho poznání a vašeho vědomí. To všechno, včetně vašeho těla fyzického a vašich buněk, by mělo být na přijímání Primární energie připraveno. Je to ve stejné míře závislé na vaší mentální a duševní připravenosti, jako i na vyčištěnosti vašeho těla a funkčností energetického systému čaker. Výživu potřebují všechna vaše těla, ne jen to fyzické.

Půsty.
Další o čem bych se zmínil jsou půsty. Protože si myslím, že minimálně u velké většiny breatharianů byly pokud ne přímo přechodem na pránu, tak alespoň součástí přípravy a čištění, která je velice důležitá. Motivace půstu, stejně tak jako přijímání Primární energie, by neměla být např. jen snaha zhubnout. Dokonce si myslím, že nejsou primárně ani k léčení různých neduhů, i když se tak dají použít a obojí se nakonec třeba dostaví, vždy ale jen jako "vedlejší efekt". V první řadě je třeba pochopit příčinu a důvod proč jste nemocní, co ve vašem životě není harmonické, co je v nesouladu s vaším bytím a co jste se měli naučit a stále to přehlížíte. Více o stavu ne-moc se můžete inspirovat zde: http://www.pentablue.net/temata/07009.html
Podle mého vnímání má hladovka bezesporu velký duchovní či duševní rozměr. Samozřejmě hodně lidí (třeba i většina, nevím) s ní začne ze zdravotních důvodů, ale onen potenciál duševního poznání je podle mého cítění značný, ne-li největší. Samozřejmě jedno ovlivňuje druhé a tak si myslím, že při správném opakovaném půstu se ono poznání nakonec dostaví u každého, i kdyby předtím smýšlel naprosto opačným směrem. Důvod je podle mě jednoduchý, tělo fyzické a ta ostatní se navzájem ovlivňují, takže pokud úspěšně a dobře vyčistíme tělo, tak nejen že se zbavíme zdravotních problémů, ale samozřejmě tím také působíme na jeho energetický systém a zprůchodníme dlouhou dobu špatně fungující čakry a odbouráme energetické bloky. Protože všechno je to součástí jednoho člověka a to vás, stejně jako my jsme součástí ještě většího celku atd., ale do toho se teď pouštět nechci. Tělo to pak rozběhne všechno vlastně samo. Zanesené a nemocné tělo samozřejmě hůř vnímá a hůř s vámi komunikuje, hůř přemýšlíte a dosáhnout jakýkoliv stav rozšířeného vědomí je pro vás těžké, ne-li nemožné.

Očištěním těla se tedy nejen odstraní zdravotní potíže, ale také, což je dle mého názoru velmi důležité, se rozběhne systém energie, vnímání, vědomí a také lepšího setrvaní v těle, tedy být přítomen tam, kde mám tělo a u toho co dělám, tedy v přítomnosti. Je potom logické, že člověk najednou vnímá věci, co předtím vnímat nebyl schopen, vidí, co neviděl a dává mu smysl to, co předtím smysl nedávalo.

Stejně tak ale ona rovina nefyzická, energetická či duševní ovlivňuje naše tělo fyzické. Proto dobře fungují i různé praktiky čištění čaker a různé energetické systémy a čakry je možné takto čistit a ovlivňovat. Já vidím ale menší nevýhodu čistě jen takového počínání v tom, že opravdu jedno ovlivňuje druhé a tímto způsobem rozběhaný systém se za čas může opět zpomalit či zastavit v nevyčištěném a “zaneseném těle”. Stejně jako naopak vyčištěný člověk, vlivem “zanesení a disharmonie” nefyzických složek těl zase onemocní. Hladovka má však podle mého vnímání právě tu výhodu, že lidé postupně prozřou, duchovně se posunou a ono vnímání se změní nakonec tak, že se tomuto bloudění v kruhu po čase prostě vyhnou.

Důvody přechodu a strava.
Možná se teď ptáte, jaké jsou tedy ty správné důvody pro přechod člověka na přijímání Primární energii? Ani tentokrát nedopovím za Vás, můžu Vám však nastínit jaké důvody k tomu vedly mě.
Jelikož, dle mého názoru, všechny zákonitosti universa jsou ve své podstatě jednoduché, tak se i já pokusím říct to velmi jednoduše. Jednou větou tedy: Každého přitahuje taková strava, která odpovídá jeho úrovni vibrací. Pokud zatoužíte vnést do věci trošku více vědy, můžete k vysvětlení jít přes energii potravin – radiovitalitu. Pěkně je to popsáno třeba zde: http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_03.php

Zvířata, stejně jako člověk v minulých dobách, mohou konzumovat hrubou stravu, často třeba už i kazící se, bez následků na zdraví. Řídí se obdivuhodně vyvinutým pudem. U člověka, ale s rozvojem inteligence postupně degeneroval, stejně jako schopnost cítit normální hlad a normální žízeň, která je u zvířat plně zachována.

Organismus člověka se zjemnil a s naším vývojem k dokonalejší nebo čistší formě bytí vzrůstá i potřeba jemnější a čistší potravy pro jeho udržení a další rozvoj. Každý se na této cestě nacházíme někde jinde, naše vibrace jsou na jiné úrovni nebo chcete-li naše radiovitalita je různá.

To je podle mého důvod, proč někoho přitahují a chutnají mu takové potraviny a někomu jiné. Např. člověk co je přinucen na doporučení lékaře jíst nějaký čas vegetariánskou stravu a přestane tedy přijímat Terciální energii (maso), se po nějaké době už nemůže dočkat až tato pro něho „doba mučení“ skončí. Ihned jak to nastane, tak se se slastným pocitem naplnění zakousne do neošizené porce pečeného bůčku a s pořádně mastnou pusou od ucha k uchu spokojeně vypráví všem u stolu, jaká to byla na zelenině a ovoci hrůza. ? Podobně to pravděpodobně pocítí člověk, který to stejné podnikne např. jako součást snahy zhubnout, či při kratší očistě. Stejně jako v prvním případě se pravděpodobně za nějakou dobu vrátí ke stravě, která ho přitahuje, tj. ke stravě která odpovídá jeho vibrační úrovni (chcete-li radiovitalitě).

Celá věc funguje pochopitelně i obráceně, pokud se duševně někam posunete a zvýšíte tak svoje vibrace, začne vás přitahovat jiný druh potravy, který jim rozsahově odpovídá. Potom při kousání vašeho steaku, na který jste se tak těšili, prostě zjistíte, že už vám nedává to, co jste čekali. Ona chuťová extáze se prostě už nekonala a jaksi nedostavila. Naopak ji najdete tam, kde jste ji dřív nikdy nezažili a budete třeba i žasnout jak silná dokáže být. To je důvod, proč nakonec pro spoustu breathariánů bývá nejtěžší zbavit se závislosti na jídle jako takovém – na chutích a nechávají si možnost přijímání Sekundární energie pro zábavu a komunikaci, i když z ní už nejsou extrahovány žádné látky ani energie a to i přesto, že je to pro ně tak trošku neustálé balancování na hraně a komplikace. Případně střídají období přijímání čistě Primární energie s obdobím kombinace. Každé řešení má svoje pro i proti a je vhodné pro někoho jiného, případně v jiné části jeho života. Stav čistého příjímání Primární energie, bez jídla (nebo dokonce i pití, což rozhodně zkoušet v začátcích nedoporučuji), s odpojeným zažívacím traktem nepochybně přináší ještě více energie, téměř žádné zanášení, ještě větší svobodu a nezávislost a něco co breathariáni často popisují jako „absolutní zdraví“. Jak jsem ale zmiňoval, nejtěžší bývá zbavit se závislosti na tom poznávat a prožívat svět i skrze chuť. Když si k tomu odmyslíte navíc i potřebu pít, potom už se dle mého názoru dost vzdalujete od tohoto 3D světa. I kombinování příjmu Primární energie a Sekundární energie přináší jako vedlejší efekt neméně úžasný vliv na zdraví, jen je potřeba tenhle stav stále udržovat a „ručně“ ho řídit a kontrolovat, což chvíli trvá se naučit a lehce tak člověk může sklouzávat z oné hrany.

Pokud tedy pocítíte na vaší cestě potřebu ještě jemnější stravy než je příjem Sekundární energie a bude vás to k ní silně táhnout, tak to je, tedy alespoň pro mě byl, ten správný důvod a impuls začít se této potřebě věnovat a připravit se na ní.

Přeji vám hodně úspěchů ve vašem konání a na vaší cestě.

J3ron

Předchozí díl ZDE
Převzato z Probuzení

Žádné komentáře:

Okomentovat