středa 9. ledna 2013

Aktuálně: Jeden velký strach pominul, takže přišli s chřipkovou epidemií

Strach svazuje. To víme všichni dobře. Je to negativní energie, která nás velmi limituje a mnohdy nás zcela ochromí. A je to také něco, co se velmi hodí mocným skupinám, které ovládají svět, neboť vystrašený člověk není schopen téměř ničeho. Maximálně toho, že se v jeho snaze projeví zoufalství a v důsledku toho začne kupit chyby, které se jim tolik hodí.

Zdroj obrázku ZDE
Situace ke konci roku 2012 mnoho lidí děsila a strašila. Jenže rok 2012 už je pár dní pryč a lidé zjistili, že se není čeho bát. Žádná katastrofa, které se bála asi většina populace, se nekonala. Lidé si oddechli a jejich možnosti se opět rozšířily do všech stran. Strach je opustil a oni se opět pustili do bádání, zkoumání, objevování. Ale to je něco, co se vůbec, ale vůbec nelíbí lidem a skupinám, které se tolik snaží zabránit lidem v duchovním rozletu a rozvoji, v probouzení. Velmi jim to vadí, a tak alespoň v tom českém rybníčku přispěchali s osvědčeným nástrojem - chřipková epidemie!

Včera a dnes jsem o ní zaznamenal první zprávy (např ZDE). V nemocnicích se nepatrně zvedl počet osob s problémy spojenými s chřipkou a toho se přece muselo využít. Je pravděpodobné, že v nejbližších dnech budeme tímto tématem zásobováni velmi hojně a já bych dnešním článkem chtěl apelovat na čtenáře s tím, že se přeci není čeho bát x).
Strach z nemoci tu obávanou nemoc přitahuje. Proto se nenechejte zastrašit a vrhněte se po hlavě do neznámých končin svého nitra, světa, či alternativních věd. Žijte a radujte se, neboť radost je nakažlivá! x)

Autor: Fáďos

6 komentářů:

  1. Zrovna dnes byla někde v televizi reportáž o tom, jak lidi ve velkém skupují Tamiflu - "zázračný" lék na chřipku (, o kterém není zveřejněna klinická studie, tudíž nejsou známy přínosy ani rizika), že k dostání byl již jen v jedné lékárně a to poslední krabička, tak jsem přemýšlela, jak rychle dokáží vyvolat takovou vlnu strachu.. Strach je jedna z nejlepších "pák" na lidi. Al.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď si vem, kolik z těch lidí by si nikdy na svůj problém nevzalo bylinky od babky kořenářky, protože "To není prozkoumané." Ale něco takového jim nevadí.
    Zlato jak je vůbec možné, že se něco takového dostane mezi lidi, když o tom není zveřejněná klinická studie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož očividně to možné je, jelikož oni nezveřejnili celou studii, pouze její části, co jsem tak četla. Ty neobsahují ani informace pro lékaře o přínosech, ani o rizicích, tudíž ani ten doktor to nemože objektivně posoudit. Ale konkrétně tohoto případu už se chytla nějaká organizace zabývající se tímto a ani jim nechtěli poskytnout ty studie - to jsem četla, takže bůhvíco to bude za svinstvo. A hlavně mi příjde nelogické kupovat si proti chřipce lék, který by měl ochránit před zápalem plic a podobným komplikacím, přitom chřipka je reálným nebezpečím (když nevezmu v potaz, že hrozí pouze těm, kteří mají takové myšlenky, bojí se jí) pouze pro lidi po operacích, dlouhodobě nemocné např. AIDS apod. Každý z nás už chřipku měl a dokázal ji vyležet. Zrovna dnes jsem poslouchala nějakou babičku v autobuse, jak říkala, že jí jednou její vnuk poradil, že na chřipku je nejlepší čaj se slivovicou, tak se toho drží a je zdravá jako řípa, teď že za ní přišel s půllitrem a tím, že když se blíží ta epidemie, tak ať má své "léky" x).
      Když se vrátím k těm lékům.. To máš jak s potravinovými doplňky, u těch je prokázáno, že organismu neuškodí, ale nikdo neřeší, jestli mu pomůžou nebo jestli opravdu mají ty účinky, které na obalu popisují ;). Al.

      Vymazat
  3. Strach ťa dobije !!!
    Rozlišujem mať informáciu i negatívnu a obávať sa že ... ale takéto masové masáže "hláv" ľudí je na súd !
    A kto to robí, najviac médiá. Bublifukujú, a zarábajú. Pýtam sa, kde sú tí mladí vyštudovaní žurnalisti ???
    Ako to že ešte majú v lekárňach pripravený Tamiflu ?
    Keď vôbec nevedia, či je to tá istá chrípka ako vlani ?
    Bordel je to, že Fáďosi :-)


    Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ona ta negativní informace často ke strachu vede, když se podíváme, jak málo občas stačí, aby se vyvolala panika.. "Se", aby média vyvolala paniku.
      Tamiflu nepůsobí moc proti chřipce, ale měl by předcházet komplikacím.. Což mi přijde celkem směšné, obzvlášť když si ho kupují i zdraví lidé, u kterých tyto komplikace nikterak nehrozí a pokud hrozí, tak pravděpodobnost je minimální. Kdyby byl zaměřen přímo proti chřipce, tak když vezmeme v potaz kolik existuje mutací chřipky, je nemožné, aby věděli, o kterou se jedná (v tomto také ta nesmyslnost očkování proti chřipce..) a musel by být "univerzální", čímž by také ztratil na účinnosti. Al.

      Vymazat
  4. co sa tyka zdravotnictva a vsetkych jeho vyrobkov a prejavov, suhlasim s Dr. Janom Hnizdilom ;-)
    Ylly

    OdpovědětVymazat