neděle 14. července 2013

Rekapitulace dosavadní historie SNE a jeho hlavních myšlenek

Přetiskujeme zde aktualizovaný text  Vítejte na stránkách Srdce nové energie! 

Začalo to v dubnu 2012. U zrodu SNE stáli čtyři jedinci: FáďosPatrikPetr Hynek a Mates coby neviditelné technické a propagační jádro. Hnacím motorem celkové myšlenky byla touha poskytnout hledačům, kterých v posledních desetiletích a letech přibývá, nějaký kvalitnější elektronický zdroj textů, a to jednak prostřednictvím vlastních příspěvků, ale také skrze pečlivou selekci informací z jiných stránek. 

V létě 2012 na okamžik internetový svět opustil Petr Hynek, ale záhy se přidal do týmu ke dvojici Fáďos-Patrik podobně naladěný Michal. Od Fáďose vzešel později nápad Myšlenka od Hynka: publikování nějakého Petrova textu každou neděli. Ve druhé polovině roku pravidelně vycházel Patrikův pětidílný seriál Psychologie snu

Neklid kolem prosince 2012 rychle přešel, ale začátkem nového roku 2013 se začali od internetového světa postupně vzdalovat také Fáďos a Michal. Když už to v červenci vypadá, že na SNE zapomněl i Patrik,  začal se na webu výrazněji podílet Mates (a mimo to mu vděčíme za četné administrativní činnosti a propagaci na sociálních sítích). Přidává se k nám rovněž Simona. Členové společně vyhledávají a předávají informace z oblastí naznačených v hlavičce webu. 

Na závěr je možná oprávněná otázka, zda má tento projekt vůbec smysl při dnešním počtu obdobných zdrojů informací. Smysl však osobně vidíme právě v tom, že aktuálně existuje tolik webů, o jejichž úrovni lze pochybovat a vzhledem k jejich vysokému počtu se člověk může ztrácet v „informační kaši“, nebo podlehnout vlivu falešných proroků. Neschopnost se zorientovat a ovlivnitelnost záleží mimo jiné na míře vyvinuté intuice (SRDCE), na což zde chceme brát co největší ohled.

To ale neznamená, že Vás nevědomky nemůžeme nějak ovlivnit, ale pamatujte, že výsledný efekt určuje jen a jen čtenář, nikoli autor – podobně jako my budeme vybírat z našich oblíbených stránek, tak i Vy musíte v další fázi selektovat zde. Pracovat s intuicí by tu mělo být každopádně snazší, protože zde nehodláme podporovat strach, dogmatismus ani záměrně zkreslené polopravdy. Co se týče teorií kolem roku "new age", budeme se snažit Vám nabízet kromě vlastních úvah fakta, a to co nejserióznějším způsobem (změna paradigmatu, geomagnetismus, transformace vědomí apod., tj. NOVÁ ENERGIE). Paralelně s tím je třeba vyvracet falešné poplachy, které se mají podobat proroctvím. Na všechny otázky byste zde měli dostávat postupně potenciální odpovědi, byť někdy i v podobě dalších otázek. :-)

Měli by se tu dobře cítit lidé, kteří si jsou vědomi subjektivity poznání, ale přesto cítí, že život na Zemi má hlubší smysl. Pro materialisty by mohlo být alespoň zajímavé, že stojíme na prahu něčeho nového minimálně na technologické rovině, což by se mělo brzy projevovat a proto je třeba být nějakým způsobem informován.

Na Vás je také, do jaké míry se otevřete přicházejícím revolučním změnám (NOVÁ ENERGIE) a do jaké míry se necháte vést SRDCEM. :-)

Vaše SNE

3 komentáře:

  1. Díky za rekapitulaci. Za sebe mohu slíbit, že po prázdninách zkusím zase tu a tam něčím přispět, stejně tak chci postupně přispívat na svůj web. Ale teď si spíš užívám slunce, přírody, volnosti ducha i srdce :-) Přeju všem taky krásné letní dny! Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je správné Petře! :-) A díky za minulou i budoucí spolupráci :-)

      Krásné léto,
      Patrik

      Vymazat
  2. Tak kluci, už sa teším na jeseň :-)) B

    OdpovědětVymazat