pátek 15. března 2013

Čistíme tělo (zevnitř) aneb jak na pravidelnou detoxikaci podle Pavla Šímy

Zvykli jsme si dbát pravidelně o svůj zevnějšek, ale málokoho už napadne mýt se také zevnitř, což bývá neméně důležité a leckdy to "dokonce" ovlivňuje přímým způsobem i náš zevnějšek (akné, zkažené zuby apod.). Čistíte si zuby? Většinou ano. Nějak se časem zanáší, že. Zapomínáme ale, že v dnešní době je kromě zubů stejně tak třeba čistit i nos, který se snaží pravidelně odvádět odpad z plic, jež jsou díky pravidelnému dopravnímu provozu pravidelně zanášeny, a to pro tělo zcela nežádoucími látkami (z výfuků). Vidím kolem sebe poslední dobou spoustu lidí, co právě zažívá očistný proces dýchacích cest, které toho (odpadu) mají doslova po krk.  Připomeňme si tedy v tento správný čas alespoň v náznacích teorii a metody čištění (chcete-li detoxikace) Pavla Šímy alias Heřmánka

Tělo se nečistí jen na jaře, ale každý den! Se svou neúnavnou schopností vytřídění odpadu a následné regenerace je lidské tělo přímo zázračné, obzvlášť uvědomíme-li si současnou míru zanešení našeho životního prostředí na této planetě. To také vysvětluje, proč si s pravidelným čištěním nemuseli až tak lámat hlavu naši předci:

1) Nedýchali "špinavý" vzduch.
2) Nepili "špinavou" vodu.
3) Jedli jiné potraviny a jiným způsobem. 

Netřeba asi konstatovat, že kvalita potravin souvisí samozřejmě právě s kvalitou vody a potažmo i vzduchu. Ano, je i tak důležité hodně pít (vodu např. převařovat), protože nejvíce odpadních látek odchází ven krví přes ledviny formou moči. Stejně tak je důležité nějak rozumně jíst, ale o tom všem snad někdy příště. Chtěl bych dnes vyzdvihnout totiž především to, že podle Heřmánka je třeba dbát na fakt, že v horní části našeho těla se dějí nepochopené očistné procesy - tělo se snaží nečistoty z plic obalit do hlenu a vyhodit. Jenže zatímco se spodními vývody odpadních látek z těla moc problémy nemíváme (nesnažíme se nesmyslně nekadit a nemočit), náš jediný horní vývod je TABU, protože nás přece odmala učili, že rýma je "nemoc", co se má vyléčit, resp. potlačit. Podle poznatků Pavla Šímy a třeba i osobní zkušenosti každého z nás lze říct, že už jen bolest hlavy je takřka vždy způsobena marnou snahou dutin dostat něco do nosu a tím pádem ven z těla. Samozřejmě mohu také říct, že konkrétní bolehlav má "vyšší" příčinu typu: "neměl bych tolik pracovat", ale mechanická příčina, která tuto "duchovní misi" třeba jen pouze umožňuje, je jediná: snaha něco odvést z našich "odpadních trubic". Pochopme princip těla a pomáhejme mu v očistě!

Čím víc očistné procesy potlačujeme či zaléčujeme, tím dříve se na nás odpad "v celé své kráse" bude muset vysypat znovu, a třeba ve větší míře (nabízí se i hezká analogie s životními problémy vůbec). A k tomu stačí sebemenší impulzy jako změny teplot či nějaká mazaná bakterie, která by chtěla v našem vnitřním hnoji založit rodinku - proto nepěstujme tento hnůj! Jak jednoduché. Virům a bakteriím jsme vystavováni denodenně, ale máme štít - imunitu. Naše imunita je závislá ve velké míře na nestaženosti nervstva, tudíž psychické pohodě a dostatečném "dobití baterky" ze spánku (viz Teal Scott ZDE). Když imunita tak říkajíc díky psychice křápne, pak přitahujeme lidově řečeno bordel bordelem. Čisté tělo nebolí, jak říkává rád Heřmánek. Bakterie vyhledávají kyselost a teplo, zásaditosti a chladu se vyhýbají obloukem. Proto nakonec otužilci nemají problém s "nemocemi" apod.  

prostriky-nosu-a-dutin.jpgV naší pro tělo náročné době je tedy kromě zubů a kůže třeba mýt i zevnitř trávení a močové cesty (zájemci najdou na ulozto.cz knihy), ale především čistěme svůj nos! Napomáhejme dutinám posunout, co jsme v nechápavosti někdy dlouhá léta zaráželi zpět:


Heřmánkův recept na prostřiky nosu:
Přesličku (1 lžička) a anýz (1/3 lžičky) zalít vařící vodou (1 hrnek), nechat 30 minut vylouhovat. Scedit. Pak výluh stříkat injekční stříkačkou do obou nosních dírek (vleže na zádech se zakloněnou hlavou) a nechat působit cca 3 min. Pak hodně vysmrkat - do umyvadla s tekoucí vodou. Opakovat 3x, 4x, ....10x... jak je libo, možno neomezeně. Lépe ráno či dopoledne. Výluh vydrží 36 hodin.
P.S.: Tento příspěvek má sloužit pouze jako impulz k pochopení třetího vývodu odpadu z lidského těla, o kterém mnozí dosud nevěděli. Pro zahájení očistné kúry je třeba ovšem více vstupních informací. Filozofie je však v zásadě jednoduchá: čím pravidelněji vynášíme odpadky, tím méně zažíváme návaly samovolného vyhazování, což běžně nazýváme "nemocí", protože v tomto stavu většinu běžných věcí dělat přes hlasitost očistného procesu "nemůžeme".
Autor: Patrik

Žádné komentáře:

Okomentovat