neděle 19. srpna 2012

Konopí léčí a uzdravuje


Dnes trochu z jiného soudku, konopného... Když už jsem ten zahradník :-) Na zahrádkách právě dozrávají krásné vzrostlé rostliny a policie opět dělá razie na "nelegální" pěstitele. Je to smutné. V minulosti se konopím léčila řada nemocí, než přišli koumáci na to, že se dá dobře vydělávat na chemickém a farmaceutickém průmyslu. A na lidech, kteří to všechno budou kupovat, když jim to pěkně naservírujeme. A zasejeme do nich strach a nejistotu.

Kolik miliard už bylo vynaloženo třeba na výzkum léčby rakoviny? Bylo již mnoho případů vyléčení rakoviny "obyčejným" konopím. Léčí také cukrovku, roztroušenou sklerózu, epilepsii, astma, Parkinsonovu nemoc, řadu chronických bolestí atd. atd. Léčí totiž centrální nervový systém, léčí příčinu, ne následek. Ale policie bude dál potírat každého, kdo si konopí pěstuje byť na vlastní zahradě a byť jen pro zdravotní účely. Za deset rostlin zavřou třeba stařenku, ale drogové mafie nechají v klidu "podnikat".

Proč tomu tak je? Medicína je dobrý byznys, řekl bych mnohem, mnohem větší než zbrojení. Válku nikdo nechce, ale zdravý chce být každý. A když se to lidem dobře podá, dá se na rakovině i dalších nemocech moc dobře vydělat. Bohužel.

Já za sebe mohu říci, že příští rok na jaře zaseji. Pět rostlin je totiž "legálních" :-) A co vy, už sklízíte? A jaké máte zkušenosti? Nedávno jsem měl velké bolesti dásní, dvě noci jsem nemohl spát. Vzpomněl jsem si na souseda s jeho konopnou mastí, namazal dásně a do půl hodiny pokoj.

Ono jde ale především o to zbavit se strachu, postavit se na vlastní nohy, vzít odpovědnost za svůj život a svoje zdraví do vlastních rukou. Nejrůznější bylinky, jako je právě konopí, ale i mnohé jiné, mohou být prostředníkem, jakýmsi startérem, který nastartuje přirozenou obranyschopnost a přirozený stav mysli.

Autor: Petr Hynek

7 komentářů:

  1. Som proti fajčeniu marihuany. Som skôr za .."mnohé iné".
    Lebo raz ak ju máš na zahrádke tak ju vyskúšaš fajčiť. Netvrdila by som, že navodzuje prirodzený stav mysli, lež neprirodzený.

    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojím si za názorem, že když člověk nechce, tak ji kouřit nevyzkouší. Je to opravdu na každém z nás. Taky jsem kdysi měl jednu rostlinku...jen tak pro radost. A znám řadu dalších takových lidí x).
      Když jsi nakousla to kouření, myslíš, že kouření marihuany má jen negativní dopady, nebo i nějaké pozitivní? (vyjma nálady x))

      Vymazat
  2. Ano nechcem, nebudem, súhlasím s Tebou Fadosi. Keď sa huli a už predtým ti bolo dobre, bude lepšie, keď ti bolo zle bude horšie :-)
    No ale to ma nebaví skákať ako niekto píska, ja som prelúskala Timothyho Leary, tam je to vysvetlené s tvrdou LSD.
    Vravím, že ak v živote budeš používať barličky, nohy ti zlenivejú a zakrpatejú ... :), a kulhání je nasnadě.
    Bed-ka

    OdpovědětVymazat
  3. Včera som sa stretla po čase s dobrou kamarátkou, jej mama i ona vie čo je schizofrenia. Povedala toto : "marihuana je most ku získaní tejto choroby"
    Ops, včul budz mudry, Bed :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu řeknu jen jediné: Kdo tu chorobu opravdu nechce, ten ji mít nebude x).

      Vymazat
    2. Ano, když opravdu nechce... to myslíš i keď ju fajčí :-)) ?

      Vymazat
    3. To nevím tyjo.. x). To už je dost do hloubky.. Těžko říct..

      Vymazat