neděle 12. srpna 2012

Nenechte se zblbnout očkováním

Přesně na týden se Srdce nové energie zastavilo. To je tak, když si všichni naši členové užívají života, prázdnin, léta a sejde se to do jednoho týdne x).
Tak se do toho zase dáme, co? x)


Dnes na ČR 2 běžel zajímavý pořad o očkování proti klíšťatům. Jedna "zasvěcená" lékařka v něm tvrdila, že se klíšťata přemnožila kvůli globálnímu oteplování. V zimě je prý více teplo, klíšťata přežívají a množí se. Blbost nad blbost. Globální oteplování, teplejší zimy... Já měl letos na zahradě často mínus pětadvacet, sněhu po kolena... Jo a v lese jsem teď každý den a ještě jsem si klíště nepřinesl. Loni jsem tuším jedno měl, ale to dřív taky bývalo, i když se globálně neoteplovalo! Když se lékařky zeptali, jestli i přes fakt, že na nemoci vyvolané klíšťaty, zemře méně lidí než na obyčejnou chřipku, je důvod k panice, odpověděla - "No samozřejmě!"
No, samozřejmě, i v případě ptačí a prasečí chřipky bylo nutné vyvolat paniku. Ona ta paní "lékařka", zřejmě dobře placená farmaceutickými společnostmi, určitě ví PROČ. Jde jenom o byznys, o nic jiného. Média patří silným, stejně jako ten farmaceutický průmysl. Kolik lidí zemřelo na ptačí a prasečí chřipku dohromady? Byly to ojedinělé případy, většinou spojené s jinými příčinami. Ale vakcíny bylo třeba prodat. Žádný politik ani hygienik se nedal očkovat, proč asi? Nejdůležitější je prý nechat očkovat staré lidi a taky děti. Jistě, na to se ovčané dobře chytají, děti se nemohou bránit, staří jsou zase pro každý dobrý lék...


Kdysi jsme v práci dostali od zaměstnavatele vakcínu proti obyčejné chřipce. Všichni si ji vzali kromě mne. Já ji vyhodil. A všichni dostali tak ošklivou chřipku, jakou ještě v životě neměli. Já jsem neonemocněl. Takže když vám zase média budou lhát, jak je důležité nechat se očkovat proti čemukoliv, nenechejte se zblbnout. Je to jen byznys. JEJICH byznys.
Navíc nás potřebují dostat z těch lesů a přírody jako takové víc do města, do supermarketů, restaurací, k plazmové televizi, zkrátka všude tam, kde se točí kola byznysu. V lese neutratíte ani korunu a navíc tam v tom klidu můžete přemýšlet a třeba i na něco přijít. Ale to ONI nechtějí.

Autor: Petr Hynek

A já si dovolím jednu otázku: Pamatují ti starší z nás tolik vakcín, když oni byli malí? Cca před 50 lety například.
Myslím, že podmínky na Zemi jsou přes všechny poplašné zprávy velmi srovnatelné, tak proč teď by měly být potřeba? (F.)

6 komentářů:

  1. Očkování proti chřipce je jeden z velmi úspěšných "tahů" farmaceutických společností, hygieniků a všech byznysmenů podobných organizací. Když jen vezmeme v potaz kolik existuje mutací chřipkového viru, není možné očkovat proti všem, očkuje se tedy pouze proti těm, u kterých hygienici očekávají, že v tento rok budou nejrozšířenější. Jaká je ale šance, že nás napadne zrovna ta mutace, proti které jsme očkováni?.. x) Al.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jako kdybych řekl, že hokejové MS letos nejspíš vyhrají Švédové a všichni by nás nutili, ať si na to vsadíme xD.
      Ty se svým zaměřením k tomu máš dost co říct...tak si hlavně do dalších let zachovej pohled na věc z mnoha úhlů...ne jak skoro všichni ostatní doktoři x).

      Vymazat
    2. Tak nějak se na to dá dívat xD.
      To už je potom jen o tom nenechat si "vymít" mozek naším systémem - nebudu psát školským, protože to přeci není jen o něm; a nejít s davem, neusnadnit si tu cestu ;).
      Mě osobně překvapuje, že (někteří!) učitelé jsou ochotni připustit, že tomu, o čem nás učí, jak není správné, sami až tak moc nevěří x). Al.

      Vymazat
    3. Oni se prostě drží zkostnatělých osnov. Dobře si pamatuju, co je to na škole za událost, když si učitel pozmění učivo vůči osnovám xD.
      Mozek nám vymývají ze všech stran, takže zdaleka ne jen to školství, ale jak říkáš - jsou tam i jiné věci. Televize (zprávy, obsahy pořadů - jak zvukové, tak obrazové), každá reklama (tištěná, audio, video, bannery). A hlavně - lidi se vymývají navzájem. Nakazíš se a už kazíš ostatní x).
      Ve zdravotnictví je problém, že už dávno nejde o zdraví, ale o prachy. Opravdový doktor by vycházel z bylinek a ne z laboratoře... Ty přece fungovaly vždycky, ne?

      Vymazat
  2. Kolik století jsme dokázali žít bez laboratoří, epidemiologů a antibiotik; plus kolik svinstev v těch ATB je, zrovna nedávno jsem četla, že po dlouhodobém užívání ATB si člověk natolik rozhodí střevní mikroflóru, že mu začnou škodit i ty bakterie, které tam celou dobu má a pomáhají mu s trávením. Cožpak by tohle dokázaly bylinky a věci přírodní? Ok, umřelo by mnohem více lidí, ale na druhou stranu vždy to tak bylo a lidstvo vydrželo i přes množství morových ran, epidemií tyfu nebo eboly; dnes řešíme problémy s přelidněním.
    Smutné je, že dnes jde ve všem o prachy, o osobní prospěch..x)Al.

    OdpovědětVymazat