čtvrtek 20. září 2012

Hravost

Dnes mne na webu Cesta Duše upoutal krásný článek. Přestože obsah webu si střízlivě třídím a většinu textů spíše přeskakuji, než důvěrně čtu (jednoduše proto, že neodpovídají mému názoru), najdu si tam i své výjimky a tento článek se mi velmi líbí. Doufám, že nikomu nebude příliš vadit, že je psán slovenštinou. Naopak mnozí Slováci jej pro jednou jistě uvítají x).

Poznáte ten pocit, keď urobíte niečo spontánne, namiesto toho, čo sa od vás čaká a vy sa v duchu, niekedy aj úplne otvorene, uškrňate sami nad sebou a cítite sa znovu ako malé dieťa?
Ako dieťa, ktoré vie, že by niečo MALO, ale rozhodne sa urobiť niečo, čo pokladá za lepšie, pod vplyvom náhleho popudu, radostne, nezbedne a so všetkou samozrejmosťou jemu vlastnou?

Kedy naposledy ste si dovolili vystúpiť zo zaužívaných koľají a celkom prekvapiť (aj samých seba) niečím nečakaným? Zažiť znovu ten pocit, ze vám patri svet? Aspoň na krátku chvíľu nebrať ten život tak vážne a znovu sa hrať?
Vtedy sa tvoria tie najkrajšie spomienky. To sú chvíle, kedy žijete naplno a ktoré stoja za každý okamih.

Predstavte si, že ste sa práve narodili…
Keby ste nevedeli o žiadnych poučkách, nenaučili sa žiadne pravidlá, neboli ovplyvnení nijakým strachom… a mali pred sebou šíre pole s neobmedzenými možnosťami, čo by ste robili? Ktorou cestou by ste sa vydali? Kam by sa uberal váš život?
Pretože presne takéto možnosti a pole pôsobnosti máme. Jediné, čo nás obmedzuje, sú limity, ktoré sme sa naučili alebo ktoré si sami dávame.
A najlepšie na tom je, že nikdy nie je neskoro vykročit tým smerom, ktorým túžime v hĺbke srdca ísť. Každý deň, každú minútu môžeme začať odznova. Znovu sa nadýchnuť :) A tvoriť. Tvoriť si svet, ktorý chceme.

Tvorte s láskou, ste schopní ohromných vecí, všetci.
Majte nadherný deň :) A čokoľvek je pred vami, vložte do toho srdce a kúsok nadšenia, tej detskej radosti, ktorá vo vás stále je.. Urobte to pre seba, hrajte sa :)
S láskou, Katka

Edit: Nikde jsem si na výše zmíněném webu nevšiml žádného textu, který by se týkal autorství článků, proto pevně věřím, že při řádném zařazení odkazu na zdroj, bude všechno v pořádku x).

Autor: Katka
Zdroj: Cesta duše
Vystavil: Fáďos

2 komentáře:

  1. Souhlasím s každým slovem. "Buďte jako děti, neboť dětem bude patřit království nebeské..." Děti nehrají falešné hry. Skvělý článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Dotiahla som to dosť ďaleko - spontánne sa otočím na tú "stranu" kam vnútorný hlások povie, že mám ísť.
    Keď naľavo,naľavo... Okolní ma považujú za zmätenú a ja sa parádne bavím... :-ZZ
    Bed

    OdpovědětVymazat