pátek 22. února 2013

Ezoterické výhovorky, ktoré využívame, aby sme sa vyhli zodpovednosti za svoje konanie


1. Mám zablokované čakry/bolí ma čakra - Existuje taký vtip: ,, čo sa stalo krátko potom ako človek vynašiel čakry? Jedna z nich ho začala bolieť ,, . Problémy s čakrami sú skvelá výhovorka, ako odviesť pozornosť od skutočného problému, ktorý tkvie vždy ako inde než v hlave človeka. A tak sa nad tým rozplýva, zháňa informácie a uniká, aby sa nemusel pozrieť sám sebe do očí. Čakry nie sú nejaké čínske povrázky a nepokazia sa samé od seba, pretože ich to baví. Náš energoinformačný systém je PLNE napojený na naše emócie a myšlienky a tie PLNE ovplyvňujú nielen energoinformačný systém, čakry, ale aj celý náš život. Vtedy si dotyčný vymyslí ďalšiu výhovorku, napríklad, že necíti emócie, alebo že opakuje pozitívne afirmácie, ktoré nefungujú a tak podobne. Mne osobne je to jedno, každý sa predsa vyvíja ako vie, len problém nastáva, keď takýto človek od vás sústavne pýta rady a pomoc, ako si tie zablokované čakry odblokovať. Pokiaľ sa dotyčný nechce pozrieť do trinástej komnaty, ktorá tkvie v každom z nás, je celý proces liečenia zbytočný. Samozrejme, čakry sa dajú odblokovať mnohými technikami, ale aj tie slúžia ako náťuk, ktorý má spustiť sled ďalších reakcií. Podobne ako vás nevyliečia lieky, ani kyvadlo či iné techniky- lebo všetko je len pomôcka- vás bez vášho mentálneho a emocionálneho pričinenia nespasia. Inými slovami, nato aby došlo k harmónii vo vaše bytosti musia byť v rovnováhe štyri úrovne: fyzické telo, myseľ, emócie a duša. Na duševnej rovine si vyčistíte čakry nad sviečkou a na fyzickej rovine sa natriete teatree olejom. Ale emocionálnu a mentálnu úroveň za vás nespracuje nik. Pôsobenie na iné úrovne má za účel rozhýbať vás. Dalo by sa to prirovnať k prvej kocke padajúceho domina. A keď sa po ceste niekde zastavíte, ťukne do vás znova :) .
Mnohí si čakry čistia raz za mesiac a sú v pohode… čakrami to asi nebude :D
2. Malo to tak byť – Život je krásny. Je, ako je, no či tak má byť je diskusia, ktorá ešte dlho nebude mať koniec. Stačí si otvoriť nejakú filozofickú alebo teologickú knihu a pochopíte kam tým mierim :) . Nasledujúca veta má, ale v ezoterickom význame všeobaľujúci charakter. Predstavuje aspekt odovzdania sa a tým ukrýva hlbokozakorené vzdanie sa zodpovednosti za svoje konanie. Však čo, mňa predsa vedie boh, dozviete sa. Túto vetu radi používajú ľudia, ktorí majú problém prijať svoju zlú stránku, svoje zlé vlastnosti, alebo nedajbože si priznať, že ich je viac, než si mysleli. Je to taktiež perfektná výhovorka na akýkoľvek problém, pretože sa veľmi ľahko obhajuje a na argumentáciu je nenáročná. Skúsenejší pozorovateľ, ale prehliadne manipuláciu, ktorá sa za týmito slovami skrýva a nevpadne do slastného opojenia, že všetko je vporiadku. Teda o čo išlo? O nepochopenie myšlienky (tak ako v mnohých iných veciach). Malo to tak byť nás smeruje na zanechanie minulosti s ktorou sa nedá viac nič robiť, len ju prijať ako fakt. Poučiť sa bez obviňovania a ísť do budúcnosti s vedomím si neopakovania chýb.
3. Stará duša/ mladá duša - obľúbené to výrazy veštíc a jasnovidcov. Síce sú počas decembrových mrazov nanič, ego zahrejú lepšie ako čaj s rumom. Obzvlášť ak sa prvý výraz dotýka vás a druhý výraz osoby, s ktorou máte nejaký konflikt či problémy. Aj to je aspekt našej ľudskej prirodzenosti a človek ani nemusí byť psychologicky školený, ani čítať psychologickú literatúru, aby si všimol fakt, že každý jeden z nás túži občas byť na koni. Keď sa človek dozvie, že je stará duša má sklon uveriť lži, že je niečo viac, ako mladá duša. U niekoho sa tieto sklony prejavujú otvorene, u niekoho sú veľmi dobre skryté. Vtedy sa veľmi rýchlo zabudne aj na toľkokrát omieľaný zákon príťažlivosti a na 50% zodpovednosti, ktorá je na OBIDVOCH stranách. A pozor, aj mladé duše môžu veľmi rýchlo preskočiť staré, ak tie nie sú schopné pohnúť sa vpred, zostúpiť z piedestálu na ktorom sa vidia, makať na sebe.
4. Som prekliata - Prekliatie je fenomén, ktorý sa v našej spoločnosti často vyskytuje a jestvuje. Už som o ňom napísal nejeden článok. Žiaľ, množstvo ľudí má tendenciu preháňať a zvaľovať vinu na preklínajúceho. Vtedy sa zabudne aj na tak skomercionalizovaný zákon príťažlivosti, ktorý hovorí, že do svojho života si priťahujeme veci na základe našej vibrácie. To predsa vie každý ezoterik, no nie? Keď dá milenka porobiť mužovi, tak je potvora, ale to, že muž podvádza svoju milovanú zákonitú už je krištáľovo čistý morálny čin. A takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Pochopiteľne prekliatie treba odstrániť, ale človek ktorý bol prekliaty, si musí uvedomiť svoje vlastné prešľapy, ktoré prekliatie spôsobili a odstrániť ich. A znova je to neopakovanie chýb- vlastných či po predkoch.
5. Niekto mi dal porobiť - rovnaké ako bod 4.
6. Vysielajú na mňa negatívnu energiu - Staré známe. Snáď ani nemusím rozpisovať. Oni sú možno potvory, ale čo s tým, keď ich negativitu priťahuje moje neodpustenie? Darmo na nich hromžím :) sme rovnakí. Aj v tomto bode sa akosi zákon príťažlivosti zvykne zázračne vytratiť :D . Za svoje prežívanie si je zodpovedný každý sám, pretože on rozhoduje čo si bude o danej veci myslieť, alebo snáď nie? Oni sú presne takí ako ja. Čo som si objednal, to dostanem
7. Ten amulet nefunguje - Absolútne radikálne presunutie zodpovednosti na neživú vec. Amulet je predmet nabitý istou vibráciou. Keď sa na túto vibráciu naladí aj jeho majiteľ, spolu dosiahnu viac, než každý osamote. Pokiaľ ale majiteľ tlačí energiu proti, napríklad svojimi výbuchmi zlosti alebo nevyhľadávaním situácií, v ktorých má amulet pomôcť, sám si je na vine. Alebo ste už videli ako vám amulet na peniaze pritiahol spadnutú helikoptéru s trezorom rovno do obývačky? :D A zasa- všetko je len pomôcka, podpora. Bez našej práce môžeme mať aj svätožiaru, a skôr ako osvietenie, nám zhoria vlasy :D
8. Nedarí sa mi, môžu zato nové energie - To najlepšie a najchrumkavejšie som si nechal na koniec. Veľmi veľa ľudí má tendenciu zhadzovať zodpovednosť za svoje problémy na nové prichádzajúce energie. Už menej je takých, ktorí si uvedomia, že energie naťukli ich zrkadlá, ich nevyriešené problémy a tlačia na nich, aby staré a nefunkčné vzorce opustili a zmenili. Ak urobíme všetko čo je potrebné a predsa len sa nikam neposunieme, tak nás všetko donúti k odpočinku a máme odpočívať. Ak sme plní energie, pracujme! No nepoužívajme energie ako výhovorku pre svoju lenivosť.
Autor: Devalon
Vystavil: Patrik

4 komentáře:

  1. Zajímavé čtení, s většinou souhlasím. Jen bych nastínil můj názor na bod 6. S tím, že se podobné přitahuje se dá souhlasit jen částečně, stejně tak, jako že barvy jsou jen černá a bílá. Je neskutečně mnoho různých druhů přitahování a odpuzování. Mezi další patří třeba to, že velké rozdíly mají tendenci se srovnávat. Ti s problémem se snaží "přelít" svou (specificky zabarvenou) energii na toho, kdo má (v tomto nebo jiném, nějak spojeném směru) vše vyřešené a tím vyrovnat napětí. A existuje spousta dalších forem.

    OdpovědětVymazat
  2. Viď? S Tvým názorem plně souhlasím. Obecně je prostě třeba (jakkoli) pracovat s těmito klišé, které si zažijeme a necháváme je ve vstupní podobě. Pro zvláštní odvážlivce doporučuji http://konechledani.blog.cz/1302/trocha-srandy#komentare, ale vůbec celý tento blog, který jsem nedávno objevil. Málokdo se s tím dokáže popasovat a pokud ano, dle mého názoru pokročil. S něčím mám problém, ale jsou tam i velmi inspirativní polopatické záležitosti, které člověka donutí k zamyšlení.

    Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  3. @Devalon: "U niekoho sa tieto sklony prejavujú otvorene, u niekoho sú veľmi dobre skryté. Vtedy sa veľmi rýchlo zabudne aj na toľkokrát omieľaný zákon príťažlivosti a na 50% zodpovednosti, ktorá je na OBIDVOCH stranách. A pozor, aj mladé duše môžu veľmi rýchlo preskočiť staré, ak tie nie sú schopné pohnúť sa vpred, zostúpiť z piedestálu na ktorom sa vidia, makať na sebe." - čo má podľa teba robiť stará a čo mladá duša? ako má na sebe "makať" stará a ako mladá duša? podľa mňa by na sebe mala pracovať každá rovnako usilovne..
    v čom by sa teda podľa teba mala napr. stará duša pohnúť vpred? v čom by mala na sebe máknuť? inak sa mi článok páči, len toto by som chcela trošku rozviesť..zaujalo ma to..ak to nebude problém. ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré dopoledne,

      chtělo by to najít kontakt přímo na Devalona a napsat mu - já zde článek pouze přebírám a on o tom zřejmě ani neví, pouze uvádím zdroj, což je v pořádku. Dotaz je to ale věcný. :-) Pokud mohu uvést svůj názor, přišlo by mi logické, kdybychom všichni byli stejně staré vědomí a lišili se pouze tím, že jsme se rozutekli do všech možných stran a tím se začali formovat; na některé cestě jsme odvedli více práce než ten, kdo se vydal po jiné cestě. Tak to vypadá, že někdo je "dál" než druhý, ale podle mě nejde o nic jiného, než o rozdílnost cest. Na některé to jde rychleji, na některé pomaleji.

      S přáním hezké neděle
      Patrik

      Vymazat