neděle 23. února 2014

Myšlenka od Hynka: Doba zkracování

zdroj ZDE
Je tady opět doba zkracování. Zkrátili nám prémie, pravomoci, dovolenou. Zkrátka nám zkrátili řetěz. Díky mobilu, internetu a letadlům se zkracují vzdálenosti. A teď se zkracuje i noc. A holky zkracují vlasy, letí prý mikádo. Hotové Postřižiny. Tak já zkrátím aspoň tento článek. Dobrou noc a nenechejte si ji ničím a nikým zkrátit...

4 komentáře:

  1. Zkrátili nám i hudbu. Tedy veškeré digitální nahrávky jsou podle normy laděné na určitou vybranou frekvenci, tedy všechny nástroje ladí podle frekvence komorního A=440 Hz. V rámci svých experimentů s hudbou přelaďuji celé nahrávky tak aby ladily s A=432 Hz, to způsobí mimojiné prodloužení skladby i o několik vteřin. S mrazením zjišťuji, že se to daří u všech nahrávek kromě kazet a DJ setů, že hudba je v novém ladění příjemnější, neútočí na můj audiofilní sluch. Tady tedy zpět ke zkracování, zkracuje se čas na všechno a poslech hudby podle oficiální normy zkracuje váš život.

    OdpovědětVymazat
  2. ... aj mňa postihlo skracovanie. 20 rokov túžim po dlhom háre a dvadsať rokov si zastrihávam konce vlasov. Takže som udivená a skrácená :-D - ale no problem, šťastná aj tak. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě to taky nějak jde... Nestříhám se čtyři roky, byla to původně sázka, ale teď mám vlasy do pasu a občas mě to taky chytne xD.

      Vymazat
    2. :-D ešte som si spomenula na skracovanie sukní cca 1966 ? To som ráno zistila, že mi mamka vypárala lem sukne pri praní, no a ja namiesto aby som šla do školy načas, som to najprv skrátila o 5 centi a potom hrdinka docválala do školy a bolo fasa. - rebel bez príčiny som ja !!

      Vymazat