sobota 12. května 2012

Tisíce patentů pod trezorem

Kdysi, když jsem se ještě díval v televizi na zprávy, jsem zaznamenal reportáž z jedné americké učňovky, kde čtveřice učňů sestrojila auto jezdící na vodu. „Je to docela jednoduché, nevím, proč už to dávno někdo nevyrábí,“ říkal v té reportáži jeden učeň. A světe div se, nevyrábí...

Kdysi jeden český vědec vynalezl lék na rakovinu, bez vedlejších účinků, jaké má například chemoterapie, s vynikajícími výsledky. Ale také jeho lék se nevyrábí.

Před asi pěti šesti lety čeští vědci vymysleli láhve, které se v přírodě rozloží do pár let. Pro srovnání dnes tolik používané PET lahve mají dobu rozkladu 50 až 80 let. Také ekologické láhve se ale nevyrábějí.

Není zvláštní, že vynálezů, které by mohly změnit svět, se média jen letmo dotknou a pak se najednou po nich slehne zem? Proč se novináři a reportéři nezajímají o další osud těchto geniálních lidí se stejnou vehemencí jako třeba o osud takových nul, jako je Kristýna Kočí nebo nějaký Vít Bárta? Co oni přinesli této zemi kromě ubohé a trapné mediální frašky?

Kde končí vynálezy zabývající se volnou energií, skutečnou léčbou nemocí a další? V trezorech jsou prý takových patentů tisíce. Není totiž větší byznys na světě než ten spojený s prodejem energií, ropy a drahých léčiv nic netušícím a hlavně dobře platícím občanům této planety. Jednou se možná dozvíme, že to všechno byl podvod obřích rozměrů. Novináři pravdu ale říct nemohou. I kdyby jen tušili, musí psát a komentovat tak, jak chce jejich chlebodárce. Naprostá většina masmédií je dnes ovládána centrálně, nadnárodně. A lidé naivně věří tomu, co je psáno a vysíláno. Protože přestali používat svůj mozek. Ale o to tady sakra přece jde. Nemysli a plať...

Tahle hra však jednou skončí a tipnul bych si, že už velmi brzy. Mnoho lidí pak asi přijde o práci a budou zoufalí než pochopí, že vlastně pracovat skoro nemusí. Protože dosud vydělávali právě na ty energie, benzín, vodu v PET láhvích a na nové a nové televize, počítače a mobily, které ve skutečnosti nepotřebujeme. Těším se na ten mejdan, až to praskne :-)

Petr Hynek
(psáno pro http://srdcenoveenergie.blogspot.com)

2 komentáře:

  1. Petře, tak jsem se na net nakonec vrátil a chci napsat - TREFA! Opravdu jsi to velmi dobře vystihl! :-) Není co dodat, snad jen, že mi teď dochází symboličnost těchto minut - z dvanáctého na třináctého + navíc, že je to měsíc od spuštění těchto stránek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, symbolika možná nevědomá, ale nic se neděje náhodou, jak víme :-)

      Vymazat