neděle 30. března 2014

Patrik: Útlum alternativních blogů (nejen) v Čechách

Ahoj všem,
netřeba asi nijak komentovat to, jak SNE poslední dobou víceméně stojí. V rámci této konfese to nehodlám samozřejmě dávat za vinu jen sobě, ale pokud něco můžu udělat, tak mluvit v této chvíli právě jen a jen za sebe.

Původně jsem chtěl něco napsat 12.4. při příležitosti 2 let existence tohoto portálu. Trošku však předbíhám a místo něčeho kolektivnějšího chci tedy napsat pár slov k proměně mého postoje.

Došel jsem k poznání, že SNE je jen další položka, kterou jsem chtěl kdysi z prvotního nadšení učinit svůj život “duchovnější”. A s tím souvisí, že jsem nyní něco pochopil: tyto věci vlastně nepotřebuji, mám odvahu si to přiznat a doznat, že není nic duchovnějšího než každodenní život sám, a to často život v nejtvrdší hmotě.

Zdroj ZDE
Kromě toho, že  prostě žiju naplno každoodenní život, v rámci kterého často není čas ani chuť zabývat se všemožnými věcmi tohoto typu ve virtuálním světě, je třeba upozornit, že k prozření, uzemnění či vystřízlivění dochází i v případě dalších alternativních blogů... a nakonec k tomuto předčasnému vyjádření mě dovedla právě “náhodná” návštěva Orgo-netu, s jehož slovy tolik rezonuju a těší mě:

"Tak se vracím na blog po 14denní pracovní odmlce, a nějak se mi nedaří napojit na předchozí strunu.
Ono mě to umělé počasí a různé konspirace v podstatě už dávno v podstatě ani nezajímá, nebaví mě o tom už ani číst, natož psát ... To samé platí pro politiku... Přestalo to být důležité. (Ne teď najednou, to přišlo už mnohem dříve, ale poháněla mě zatím taková jakási setrvačnost, a taky vaše přání, která příjemně šimrala mé ego....)
Z duchovnosti má pro mě smysl právě teď jen praxe, jak ji učí Ivanka...
Tak ani nevím, jestli tento blog bude mít ještě pokračování.
I kdyby se mi nepodařilo navázat, tak o nic myslím nepřijdete - pokud ještě stojíte o "alternativní"  informace, tak jich všude na internetu naleznete čím dál tím víc, a rozhodně mnohem víc, než můžete pojmout. 
Mnozí mě jistě chápete, hlavně vy, co už se nezaměřujete na negativní informace a prostě žijete praxi obyčejného lidství (a můžtete mít zadostiučinění, že jste mi to už dávno říkali, že se těmi negativními informacemi nemám zabývat. Bohužel každý potřebuje svůj čas, aby k tomu sám dospěl...).
Takže, neříkám, že okamžitě končím, ale tuším, že moje několikaletá závislost na psaní tohoto blogu se blíží ke konci... uvidíme, nechám tomu průběh. Třeba se ukáže, že je to obyčejná lenost...
Také u mě je to určitá faze, kterou nebudu nijak násilně potlačovat a snad tu zachraňovat veškeré možné rubriky – píšu stále, když cítím potřebu,  jen svobodněji, bez očekávání či zavděčování se. A od toho mám nakonec svůj soukromý blog.

P.S.: Obrat od řečí k věcem je zřejmě nějaký širší jev (ne jen můj dvouměsíční pocit) a možná to pravé "probuzení"... 

Autor: Patrik
Zdroj citace: Orgo-net

14 komentářů:

  1. Múdro :-), aj velikáni to zobrali takto od podlahy ... B

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za upřímnost. I já, když jsem to četl na Orgonetu, jsem cítil, že s tím zcela souzním. Aspoň momentálně určitě. Pěkné jaro všem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V poslední době u sebe to také sleduji... Básničky a cestopis si píšu už pro radost, ale i k nějaké úvaze mě musí něco véééélice zaujmout.
    Ale považuji za správné "poslechnout hlas své srdce" x).

    OdpovědětVymazat
  4. Člověk se nasytí a přestane mít motivaci a hlad. Je to jako s torrenty, když nejsou seedové. Leechové se srovnají na určitém procentu a čeká se... evoluce stagnuje.
    Jakoby už vše, co bylo předhozeno k prozkoumání bylo už prozkoumáno, prodiskutováno a není co dál řešit... tak diskutéři začnou dělat něco jiného, momentálně pro ně důležitějšího.
    Něco mě říká, že evoluce probíhá dál, něco se kuje na pozadí, akorát my to nevnímáme, tj. fyzicky se to zatím nepromítlo do našeho viditelného spektra. Brzy se ale i my méně vnímavější či správněji řečeno s menšími možnostmi dostat se k důležitým a cenným informacím posuneme k novým milníkům psychické evoluce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, podle mě bylo přezkoumáno a prodiskutováno tak 10% :D Ještě na nás čeká hodně neprobádaných vod ...

      Vymazat
  5. "ZIVE" ZITIE&BYTIE... NAPR. OSLOBODENE OD ZAVISLOSTI / AJ NA BLOGOCH ;) / , NAVRAT K SEBE... CLANKY, PISANIE AKO ZDIELANIE... CI PREJAVENIE SEBA SA ;)...NOVY SVIEZI JARNY VZDUCH ;) LASKA&SLOBODA

    OdpovědětVymazat
  6. Upútalo ma dávno toto rčenie :
    "Je čas zrýchlit a čas spomalit" - keď to nasilu domiešate blbo pochodíte. Ale, skúsiť je zábavné. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Patriku :) mám z Tebe radost chlapče, myslím, že to není, ani tak útlum , ale prostě posun někam jinam, třeba jen na chvilku. Je to normální, informace potřebujeme, proto všichni hledáme, brouzdáme, trénujeme intuici, není to nic špatného, ale bohužel internet, je jen virtuální svět . Poslední měsíce cítím potřebu být v tichu, v klidu, nic nečíst, neposlouchat, jen ptáky, nebo něco líbezného, přeji si zastavovat tok myšlenek, něco si zkoušet, jen sama se sebou, tak také nemám potřebu brouzdat po netu, něco číst a psát, atd. . . hezký den . . . . . iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo,

      moc Ti děkuju - co dodat. :-)

      Hezké aprílové dny,
      P.

      Vymazat
    2. TAk Ivo, si na Vlne, a... mám z toho radost. :-))) B

      Vymazat
  8. Patriku píšete "Obrat od řečí k věcem je zřejmě nějaký širší jev (ne jen můj dvouměsíční pocit) a možná to pravé "probuzení"... "Tak ako každému živočišnemu alebo rastlinemu druhu je celkom prirodzene dane chodiť v kruhu tak i ako každa ina duchovna bytosť máme bez výnimky každý z nás možnosť kráčať i po špirále. Stačí len úprimne (bez akehokoľvek čo i len náznaku bočneho úmyslu) chcieť a "prokrastinace" s tým spojena sa sama vytratí... . Hunter

    OdpovědětVymazat
  9. Dobré, Patriku. Život plyne. Co není z radosti, jakoby nebylo... Nakonec - každý, kdo píše, dělá to hlavně pro sebe, protože mu to něco dává - a když to dává i druhým, ještě lépe. Já jsem včera zjistila, že na internet píšu už 11 let, byla jsem v první vlně blogerů a divím se, že mi to ještě neomrzelo, ale tak nějak to prostě mám v krvi, baví mě to, prozkoumávám tak sebe sama. Krásné užívání života ti přeji. An

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anamel,

      Tvůj komentář mě těší. :-)

      Já samozřejmě souhlasím a netvrdím o sobě, že zanevírám na psaní, pouze možná na psaní určitého typu, protože mi to TEĎ nepřipadá konstruktivní.

      Měj se krásně!
      Patrik




      Vymazat