neděle 1. července 2012

Vezměte život do svých rukou, funguje to



Slovy Petra Václavka.


Narazil jsem na zajímavý článek o tom, jak se lidé v Liberci rozhodli odpojit od centrálně distribuovaného tepla a ušetří tak zhruba 50% nákladů na vytápění. Velmi mě ta zpráva potěšila, protože jsem si uvědomil obrovskou hloubku změny společného vědomí, kterou s sebou nese. Zvláště mi pak v hlavě uvízla informace o tom, že vrcholem bylo, když jim radnice, přestože měli všechna povolení, zakázala vést komín o průměru asi třiceti centimetrů po venkovní zdi, protože jí patří pozemek pod ním až do nebe. Větší důkaz toho, že radnice jde na ruku teplárně se jim dostat nemohlo. 
Došlo mi, že takhle to přece funguje nejen v našich městech, ale i na celostátní, potažmo celoplanetární úrovni. Chodíme k "volbám", abychom si "svobodně" zvolili otrokáře, kteří nám následně diktují nesmyslný a totálně nesvobodný způsob života, protože díky tomu mají profit. Všem do jednoho jde o jediné - o prachy. 
Není tedy divu, že se vždycky nakonec dohodnou a jakékoli "volby" jsou jen směšným divadlem o ničem. 
Uvědomil jsem si taky, jak křehký a zranitelný je současný systém. Je načatelný právě v takových maličkostech jako v Liberci. Začněme každý jeden sám za sebe brát prozatím docela malé, dílčí události svých životů do vlastních rukou a zatřeseme světem. Změna je tady. Jednoduše se přestaňme spoléhat, že se o nás někdo postará a vezměme život do vlastních rukou. Funguje to!


Autor: Petr Václavek
Převzato z Nového bohatství
Vystavil Fáďos

5 komentářů:

  1. Vážení.
    Víte ona většinová populace ví, že už je to velmi dávno, co prohrála a tak "téměř" postrádá vůli znovu se pokusit vzepřít. Co kdyby náhodou, nedej pánbu "vyhrála"? To by pak musela tupl bojovat. A kde je pohodlíčko a jednoduchej vzorec chování - drž hubu a makej? Ale to slůvko t é m ě ř začíná znova bejt stále větší nadějí. Tak jdeme na to vážení! NE? Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak x).
      Když přidá každý ruku k dílu (či snad jen myšlenku), půjde to velice hladce. O tom jsme tady už vedli debatu s MichalemB. Lidstvo si samo neuvědomuje svou sílu schovanou v jednotě. Toto uvědomění je bohužel ještě vzdálený cíl, ale každý pro něj můžeme něco udělat. Vždyť Cesta je lemována tolika malinkými cestičkami, bez kterých by nebyla. Tak jdeme na to ;).

      Vymazat
  2. "Babka k babce - budú kapce"
    translate : troška k troške budú teplé "obutie" :-D
    Aké symbolické, nie ?
    Ľudia, som rada, že sa SrdceNE rozbehlo a rada tu vidím aj Petra Václavka, a dúfam sa zjaví aj Petr Hynek ...
    Držím palečky.
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád Vás tu vidím Bed x). Doufám, že se tu budete vracet.
      Od Petra Václavka máme svolení přebírat pro SNE některé jeho články, takže jeho tvorba se zde bude určitě hojně objevovat.
      Jak to bude s Petrem Hynkem, to je teď trochu ve hvězdách. Každopádně před chvílí jsem mu psal mail a když vše klapne, čtenáři se mohou těšit na novou rubriku...s Petrem Hynkem provázanou x).

      Vymazat
    2. Hádžem myšlienku, aby se "to" provázalo :-) Bed

      Vymazat