středa 19. března 2014

Kruh je Život

"Všechno, co Síla Země dělá, se odehrává v kruzích. Nebe je kulaté a slyšel jsem, že země je kulatá jako míč, kulaté jsou i hvězdy. Vítr, když je nejsilnější, tvoří vír. Ptáci si staví kulatá hnízda, protože jejich náboženství je stejné jako naše. Slunce na obloze vystupuje a klesá opět v kruhu. Měsíc se chová stejně a obě tělesa jsou kulatá. Dokonce roční období ve své proměnlivosti tvoří velký kruh a vždycky se vracejí tam, odkud vyšla. Lidský život tvoří kruh od dětství k dětství a tak je to se vším, co Síla ovládá."

Černý Jelen - Oglala - Siouxové

Autor: Miroslav Rýznar
Zdroj: Probuzení (text i obrázek)
Vystavil: Mates

3 komentáře:

  1. Hmm, ani tak nie kruh ako špirála čo je i nie je kruhom zároveň... . Hunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, spirála, neboli "kruh obohacený o prvek vývoje", jak tomu říkám já. Kruh je jen základní úroveň bez vidění širších souvislostí.

      Vymazat
  2. Hmm, s kruhom som sa viac oboznamovala pri Zverokruhu. A došlo mi, že keď šlapeme po okraji kruhu, po najdlhšej ceste tejto mapy sme oddeleni od stredu i od tých naproti. Čím viac sa usilujeme dostať do stredu, cesta je kratšia, a sme tým druhým, čiže nám samým sme bližšie. Až raz spočinieme v strede, v bode nula. K tomu máme ešte hodne ďaleko, ale oplatí sa trénovať. :-) Občas sa zadarí, aj samospádom..Súhlasím so špirálou, priestorom. .

    OdpovědětVymazat