neděle 17. listopadu 2013

Patrik: Komety 2013 LOVEJOY + ISON + ENCKE

Kometa ISON, 14.11.2013, foceno z Kanady

Kometa. Docela mě zaráželo, že se tomuto astronomicky a spirituálně významnému jevu na blozích nikdo moc nevěnuje navzdory jeho čím dál gradující aktuálnosti. Přitom kometa tu není nakonec jedna, ale hned několik zároveň! Doporučuju proto 3 níže uvedené odkazy a samozřejmě zde doporučuju si nabízené interpretace tak nějak probrat, přebrat atp. ...

Dnešní datum odkazuje na změnu v rámci naší české kotliny  rád bych tímto tak trošku (neplánovaně) oslavil toto výročí poukázáním na další  možné společenské změny,  a to pochopitelně vzhledem k již naznačené symbolice komet v širším měřítku, ale...uvidíme. Minimálně vizte zde umístěné 3 dny staré foto (http://energytalisman.eu– nádherný záběr, nemyslíte? :-)


Doporučené odkazy k prostudování:


3) KOMMET.CZ - ISON 2013 („oficiálnější“, včetně animace očekávaného průletu)


(...) v době nejtěsnějšího průletu 28. a 29. listopadu není vyloučena viditelnost komety za denního světla. Začátkem prosince se začně opět objevovat na noční obloze, nejprve ráno (kolem 5. prosince) poté i večer (17. prosince) a o Vánočních svátcích bude vidět už po celou noc! (http://www.kommet.cz/list.php?c=ison)


Edit 18. 11. 2013:

Víte, delší dobu si tak nějak říkám, jak dlouho to s tím systémem ještě takhle půjde – proti planetě, jejím přirozenějším obyvatelům, ale samozřejmě i proti lidskému tělu a lidské duši. Na druhou stranu se nám povětšinou ještě nechce, aby došlo na radikálnější řez a jsme docela nenápadně rádi z toho umělého natahování, a že tudíž žijeme ještě stále spokojeně v hmotném blahobytu obklopeni poměrně spolehlivou technologií, bez které si už mnohdy svůj každodenní život nedovedeme představit (viz už třeba toto psaní na internetový blog a následné virtuální diskuze). 

Na věc 2012 se hezky pozapomnělo, jelo se dál, ale takřka po roce se ukazuje empiričtější podloží teorií nějaké možné proměny“, jelikož bližší komety mají vliv i na solární činnost (alespoň to tak vyplývá z doporučovaných odkazů). Vzpomněl jsem si  na to, jak říká indián chlapci, že život je neustálý boj mezi černým a bílým vlkem, načež chlapec se ho ptá, který z nich nakonec vyhraje. Indián odpoví, že ten, kterého člověk víc krmí. Zcela upřímně; když přemýšlím nad tím, zda pokračovat ve stávajícím duchu doby či nepokračovat, nevím, který vlk je černý, který bílý, a kterého víc krmit, pokud vůbec nějakého... :-)

Každopádně tuto osobní vsuvku neberte jako strašení, neboť jak praví sám autor prvních dvou textů: konců světa bylo dost a je možné, že podobně jako v případě konce mayského kalendáře někteří lidé ani tentokrát nic vědoměji nezachytí. Určitý energetický vliv na každého člověka by však měl být nesporný!

Patrik

25 komentářů:

  1. Nejako mi to srdce neberie - teda tie články..... B

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolím si použít slova Pana Člověka Jana Wericha

    „Život vždycky stál a stojí a bude stát za to, aby byl dožit. Ono se s ním popravdě ani nic víc dělat nedá.“

    „Místo šavlí máme dnes tanky a lidi nedají pokoj a nedají pokoj a nedají pokoj.“

    „Člověk, který nikdy neplakal nežil opravdový život!“

    „Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“

    „Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.“

    „Televize není nepřítel, televize se dá vypnout.“

    „Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.“

    „Jedna ženská vidí často dál, než pět mužských s dalekohledem.“

    „Já myslím, že civilizace není dobrá, když je bez kultury. Člověk potřebuje ke štěstí a spokojenosti nejenom pohodlí tělesné, ale i duševní. Kultura a civilizace musí jít ruku v ruce.“

    Kdo chcete se bavit a učit dál, můžete zde:
    http://citaty.net/autori/jan-werich/

    OdpovědětVymazat
  3. Mně už se teda nějakej rok kurňa chce, aby došlo k radikálnější změně a snažím se pro to něco dělat, protože tohle vězení duše je fakt (pro mě) už neúnosný. A za jakkoliv radikální změnu, která to tady převrátí naruby, budu nesmírně rád. Komu se v tomhle líbí, prosím, neberu mu to. Ale prostě to je hnus.

    2012 byl jenom chybně interpretovanej, ono se totiž skutečně něco stalo, ale pro lidi s efektivně vymytým mozkem to byla/je/bude jen záminka pro to, aby věcem jdoucím proti systému nevěřili, no, hezky se jim to povedlo, to se musí nechat. Ale ti, co ví, tak ví.

    A jestli jsou tyhle tři komety předzvěstí apokalypsy (což znamená odhalení a ne konec světa), tak teda do toho. Už těch lží bylo dost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spiiiidy,
      rozumím ti a často mám taky takové chvilky, kdy si přeji, aby se všechno podělalo - nejlépe nějaký supermegagiga EMP, který nás vrhne zpět do doby kamenné.
      Jenže když si to v klidu projdu, pak si zase říkám, zda by to mělo ten kýžený výchovný efekt. Nebo ještě lépe, zda není něco ještě výchovnějšího.
      Jasně můžeme si říci, že až když bychom si sáhli na dno svých schopností po nějakém průse-švihu a museli být odkázáni na pravé hodnoty jako je spolupráce, intelekt, nezištnost apod., tak by se ukázalo, kdo je kdo.
      Jenže pokud se pokusím uvažovat nezaujatě - (třeba jako nějaký divák, kterému není nikterak do nění na Zemi angažovaný), pak by to až takový pokrok nebyl.
      Nevím, jak to zkráceně a srozumitelně říci. Asi takto. Jaký je člověk v nejhlubším nitru (tedy aspoň podle mne) se nepozná ve chvílích, kdy je na dně a odkázán sám na sebe, nýbrž naopak, když je z materiálního pohledu "za vodou". Když nic nemám, není těžké být skromný. Snad rozumíte.
      Čili potenciál k největšímu kvalitativnímu skoku ve vývoji má lidstvo jako technicky vyspělá civilizace. Ovšem za předpokladu, že se s tím patřičně dorovná na duchovní (mentální) úrovni.
      Sraženi na kolena (rozumějte vykopnuti zpět do jeskyní) jsme jako lidé již byli a možná i několikrát. Být vráceni na začátek je sice svým způsobem vývoj - tedy alespoň z pohledu zajištění, aby nedošlo k přespříliš technokraticky zaměřenému vývoji (deevoluce vědomí), ale není to jistě to, co je od nás očekáváno. My to máme zvládnout a toto (současnost) je zatěžkávající zkouška.
      Někde jsem to psal u sebe - to jestli jsem nezapomněl plavat, zjistím až ve vodě. Ezoterik by jistě mohl namítnout, že negativní okolnosti by pozitivně vyvinutého jedince neměly potkat, protože v tomto ohledu se opačné náboje odpuzují, ale ruku na srdce - může někdo sám s čistým svědomím o sobě říci, že tu či onu negativní vlastnost, o které ví, že byla a možná stále je jeho součástí, již ovládl? (mezi námi děvčaty, taková bytost by tu na Zemi již asi nebyla - proč taky, že?) K tomu je právě zapotřebí být vhozen do té vody.

      Jinak s tím zda se něco stalo nebo nestalo v roce 2012 sám za sebe mohu říci jednoznačně - ano stalo. Jenže jde o záležitosti sice globálního dosahu, ale pozorovatelné jsou pouze na úrovni každého jednotlivce. A většinou nejsou pozorovatelné očima :-)
      O čem píšu nezajistí žádná potopa ani kometa a je jedno jestli přírodního nebo umělého charakteru. To, zda evoluce vědomí lidstva jako celku půjde kupředu nemůže být (opět podle mne) dílem vnějších vlivů, tedy alespoň ne primárně, nýbrž pouze těch vnitřních ukrytých v každém z nás. Čekat, že nás vpřed posune nějaká přírodní pohroma (vždy je příčinou člověk) je podle mne stejně naivní jako očekávat záchranu od Aštara Šerana (není myšleno ironicky), plejáďanů či kohokoli jiného. Vše je ukryto v nás. Tudíž i ta pomoc.
      Tak a teď už jdu konečně na to kafe :-)

      Vymazat
    2. Myslím si, keby tu všetko niekto vymazal, zas by sa stavalo od nuly. To mi nedáva zmysel. B

      Vymazat
  4. Michal:
    Však já ani nemyslel EMP a dobu kamennou, to souhlasím, že by bylo úplně k ničemu. Tím zásadním obratem jsem myslel to, že se lidi probudí ve skutečně masovém měřítku, ještě větším než dosud - tak, aby bylo dosaženo kritické hodnoty uvědomění, starý systém se zhroutil a byl postupně nahrazen novým, funkčním, lepším a HLAVNĚ udržitelným. Ten stávající už nepůjde udržet ani dalších 20 let, a to jsem velkej optimista.

    Jsem toho názoru, že naše nejhlubší nitro se pozná jak v totálních sračkách, tak i na absolutním vrcholu. A spojením těchto polarit dostaneme celý rozměr naší bytosti. Ale to už je spíš úvaha, než daný fakt ...

    No a jinak k současnému dění ... až moc mi to připomíná "ticho před bouří". Něco je prostě na spadnutí a už to nevydrží dlouho nespadnout. Jen tenhle stav trvá už nějak dlouho na můj vkus. Proto ten první komentář o tom, že si přeju nějaký zásadní obrat. A EMP není obrat, ale pád. Ale stejně jsem rád, že žiju v době, kdy probíhá jedna z těch větších zkoušek lidstva :)

    A jdu na čaj xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už frčíme na stejný vlně :-)
      Se všemi třemi odstavci souhlasím do posledního písmenka. Změna je nevyhnutelná. Žel si nejsem ještě zcela jist, zda ta změna nutně musí být k lepšímu. Koneckonců všichni a je jedno na které straně pomyslné zlo-správňácké barikády stojí, mají v plánu změnu.

      Vymazat
    2. Hm, tak Michale, to bude a asi už probíhá boj. . . ZMĚNA SE SAMA NEUDĚLÁ, MUSÍ SE VYBOJOVAT

      Vymazat
    3. Tak jasně, že ta změna nemusí být k lepšímu. To už z velké části závisí na nás, řekl bych.

      To Anonym (18:26) - Blbost. Víš, čeho se dosáhne bojem? Toho, co je tady teď.

      Vymazat
    4. jo, pardon, já se nepodepsala, nevím , jak jinak bychom mohli dosáhnout změn , musíme bojovat za pravdu, za nás za lidi, takovéto v klídku, meditace, to je v pořádku, ovšem myslím, že samo se nic nezmění., je potřeba bojovat , drobnými činy, pomocí, laskavostí, odporem ke starému zažranému systému atd. . . . . iva

      Vymazat
    5. Ahoj všem!

      1) Co je EMP? :-)

      2) Je velká otázka, zda člověk má být v klídku, aby bojem "nepřikládal do kotle" a nebo zda se právě bojovat MUSÍ. Myslím, že záleží na situaci - jako je to nakonec u všeho, jen se to nelíbí levý hemisféře, která by ráda na vše konstantní univerzální recept. :-/ :-)

      Patrik

      Vymazat
    6. Patriku,
      1) EMP je elektromagnetický impuls. Asi znáš prvotní příznaky např. u výbuchu atomové bomby, ne? Ve filmech přece přestanou jet auta, padaj letadla, vše na elektřinu je prostě kaput. Tytéž účinky může mít sluneční erupce namířená tím "správným" směrem. Pak by ke spálení el. obvodů došlo v globálním měřítku (už se to stalo v raných dobách telegrafie, jenže to civilizace ještě nebyla na elektřině vyloženě závislá.

      2) Nejsem si už narozdíl od dob nedávných jist, zda nebojovat za každou cenu je to pravé ořechové. Proč? Protože k tomu nabádalo mraky chanellingů, gurů ap. a to mi prostě a jednoduše smrdí. Programování lidí, kteří už něco tuší (zajímají se o ezoteriku) směrem, že ať se bude dít cokoliv, je třeba sedět doma na prdeli v křesle a s pokojem v duši to sledovat, protože vše ostatní zařídí nějací přátelé z vesmíru (nebo z Duté Země aj.). Jde zase o extrémní řešení a ta jsou podle mne vždy nevyváženým způsobem. Takže podle bude vždy záležet na konkrétním případu, konkrétním člověku, co mu intuice napoví, jak s danou situací naložit. :-)

      Vymazat
    7. Ivo, samozřejmě pokud jsi myslela "bojem" práci na sobě, stávání se lepším člověkem, pomáhání, otevírání očí lidem, odpojování se od systému a větší nezávislost, tak to ani neberu jako boj :) Myslel jsem to spíš tak, že pokud bude nějaká násilná revoluce plná krve, bude se zabíjet a podobně, tak to podpoří vznik ještě něčeho mnohem horšího ...

      Patrik: EMP, gigantický elektomagnetický puls, něco, co zničí VEŠKEROU elektroniku a elektrické přístroje na celé Zemi - neboli, začínalo by se zase téměř od nuly ...

      Vymazat
    8. Michale,

      ano, už rozumím. O těch dřívějších výpadcích vím, ale při dnešní závislosti (až to jednou nastane jako že do 20 let (nebo dnů?) určitě :-)) to bude opravdu síla i pro méně závislé.

      Spiiidy, v něčem od nuly, ale třeba by se konečně vyrojila nová ekologická technologie. Na pazourky bych to viděl jen přechodně snad...jsou to jen takové teorie, nikdo jsme to nezažil a pokud ano, nemáme to ve vědomé paměti. :-)

      P.

      Vymazat
    9. Spiiiidy, no jasně, že jsem nemyslela válku, jako takovou:) mohlo by to jít vytrvalým bojem proti systému v maličkostech. Jak nás je hodně, tak můžeme každý , každý den udělat nějaké věci, které tomu dopomůžou, problém je, že jsme líní:) , možná taky unavení z toho všeho, tak to jde pomalu. No, ale jde to, nechci unavovat, ale mohla bych vyjmenovat deset věcí, které můžeme udělat každý den , jako krok k odpoutání od toho svinstva, co nám vládne na zemi. Bylo toho napsáno a řečeno už moc a bylo by to nudné opakování:) PŘEJI KRÁSNÝ DEN iva

      Vymazat
  5. Nojo, je to pravda, mě už taky dochází trpělivost a to je dobře, člověk fakt musí použít pomyslnou pěst nedat se. Stále si říkám, dobro je potichu, jen tak plíživě přichází a nenápadně na nás usedá jak hvězdný prach:), no a zlo řve jak kráva a to víc a víc. Huláká to na nás z rádia, telky, netu, na ulici, reklamy atd. . . . . je to někdy k nevydržení. . . . no a toho bílýho vlka je potřeba nakrmit, aby sežral toho černýho, no a k tomu taky potřebuje tu odvahu a jistou dávku vzteku , tak bychom se opravdu neměli dát.. . . iva

    OdpovědětVymazat
  6. K EMP - nie som v oblasti vzdelaná, len som začala častejšie pozerať snímky slnka, ako prúdi slnečný vietor a čo sa pritom deje. M,X flare atp.
    Vie niekto jednoduho opísať aká úmera existuje medzi výronom zo slnka a silou ktorá zaútočí na zemský magnetizmus ?
    A čo keď sme ozaj vnútri ZEME ? A čo, keď SLNKO vôbec nie je horúce, horúce sú len plyny-výrony. A čo to boli za telesá v minulosti toľko fotené ako prechádzajú či vchádzajú do Slnka, faky ?
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed mohu jen své laické dohady.
      Úměra, o které píšeš není tak jednoduchá. Záleží na mnoha faktorech. Množství vyvržené hmoty, její rychlost, velikost náboje, složení. Pak také směr, který si to odfrčí. Dále stav magnetosféry Země a jistě mraky dalšího.
      K tématu o Duté Zemi se vyjadřovat nebudu - je to stejně výbušná směs do diskuzí jako je strava nebo zrovna populární duchovnost.
      O vyvrácení doposud obecně platných názorů o složení a principech fungování hvězd a hlavně našeho Slunce se postarali již vědci dříve. Mluvím ale o vědcích, kteří vědu berou za ten správný konec.
      Ono je pár logických úvah i pro laiky jako jsme my dva, které plynné složení hvězd a hlavně jejich údajný termonukleární pohon umí rozcupovat na kusy, ale je třeba informace hledat, přehrabovat se v nich, selektovat a zase hledat, přehrabovat atd. atd. :-)
      Ty závažnější informace, které narušují současné oficiální vnímání světa (pokud nemá člověk jiné "Zdroje") se neválejí v novinách ani v televizi, ale to je myslím čtenářům tohoto blogu jasné. :-)

      Vymazat
    2. J.Dušek hovorí vo videu - "už sme všechno skusili".
      Zem skúsila reset a furt sa plácame. To je na mňa priveľa - tož ja idem so sebou, a po svojom krok za krokom :-)) B

      Vymazat
    3. MichalB - k tomu Slunci - v mém případě všechny oficiální teorie o Slunci vyvrátilo to, když jsem se do něj začal pravidelně dívat. :)

      Vymazat
    4. Spiiiidy,
      jó to taky nepravidelně dělám. Né že bych nasával pránu či jak se to jmenuje, ale prostě že se mi zapadající Slunce prostě líbí. Jen mě ser-štve, že při východu či západu se musí paprsky (když už je Slunce vůbec vidět a i je bezmračno) prodírat sajrajtem v atmosféře, což ubírá na ledasčem.

      Vymazat
    5. ... toto je alibistická odpoveď. Vy neviete čo je prána ?

      Vymazat
    6. Anonym 12:30
      ???
      Já nerozumět řeči vašeho kmene

      Vymazat