pátek 12. dubna 2013

Rok SNE!

Při příležitosti dnešního prvního výročí existence tohoto portálu mi dovolte pár slov a čísel. :-)

Minulost
První měsíc existence webu bylo zaznamenáno 1 691 zobrazení. V červnu 2012 to už díky tématu tranzitu Venuše bylo 4 011. V září to byl takřka dvojnásobek zobrazení - 7 714. V listopadu došlo k zatím naprostému rekordu - 21 689 zobrazení! Zhruba v tuto dobu byly k dispozici tyto nejčtenější texty:

1) Proč při protnutí galaktického nulového bodu nastanou 3 dny temnoty (nutno brát s rezervou): 6 257 
Jak vysvětlit tuto vysokou čtenost? Asi tu byl hlavní hnací motor strach a nebo zvědavost, toto téma bylo zkrátka v kurzu, ale jak dnes s odstupem času vidíme - žádné 3 dny fyzické temnoty tenkrát nenastaly. Sám zdroj je v lecčem pochybný, ale z nějakého důvodu jsme to sdíleli a nelze popřít, že v určitých záchvatech jsme sdíleli, co bychom třeba dnes už sdílet nechtěli.

2) Molekula duše (opět k šišince mozkové): 2 733 

3) Můj názor na některé názory ohledně konce roku 2012: 1 439

V "osudovém" prosinci 2012 na SNE zaznamenáváme 14 209 návštěv, v lednu 2013 už o něco méně: 10 077, v únoru je to 7 711, což je (jen) o 3 zobrazení méně než v září 2012. Vypadá to, že se stabilizujeme a dostáváme se po bláznivém prosinci v určitém slova smyslu na zem, k jakési normě - březen 2013: 8 617 zobrazení.

Za největší příliv čtenářů za ten rok vděčíme Facebooku (1 055), Energii u Pramene (962) a Orgo-Netu (926) - zmíněným portálům patří veliký dík, ale největší spříznění osobně cítím s Ivem a jsem rád, že existuje řada lidí, která sleduje EuP a SNE zároveň. Mimochodem nejvíce nás sledujete pochopitelně z ČR a ze Slovenska, ale na třetím místě je USA (1 791 zobrazení za rok), což mě docela překvapilo

Skrze která spojení se k nám nejvíce dostávali lidi přes Google? Věřte nebo ne, "galaktické nulové pásmo" vyťukalo 441 lidí a 124 lidí rovnou zajímalo přímo datum 21.12.2012, což nás asi nepřekvapuje.

A na závěr jedné kapitolky - za ten rok se blížíme momentálně k jubileu 100 000 zobrazení, což je velmi milé!

Budoucnost
Od začátku roku 2013 - a snad nejsem jediný - mám trošku pocit, že jsem na SNE sám, což tímto Fáďosovi a Michalovi nechci nepřímo vyčítat, protože každý máme různá období zaneprázděnosti a třeba i nezájmu o informace či o sezení u PC vůbec. Pokud bychom nemohli každý učinit svědomitě nějaká svá předsevzetí do dalšího roku adminování SNE, příp. psaní, pevně doufám, že se dočkáme nějaké posily týmu. :-) Rád bych, aby tu bylo každý týden to "nej", protože dnes JE z čeho vybírat, ale chce to "jen" vybírat nějak uvážlivě a pečlivě. Už po tom roce tu je však pěkný archiv. Co myslíte? :-)

DÍKY za přízeň! :-)
Za SNE Patrik

Zdroj obrázku: http://www.blacklotus.cz/novinky/black-lotus-slavi-v-utery-rok-od-sveho-vzniku/

7 komentářů:

  1. Velká gratulace, jsou to pěkná čísla. Ale čísla nejsou všechno, že? :-) A tak, když už jsme u těch čísel, asi si k tomu výročí otevřu 1 plzeňskou 12-ku :-D Hodně štěstí do dalších let!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky oběma! :-)

    Petře, to je výborný nápad, já otevírám pro změnu jedno pivo medové! A na zdraví! :-)

    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Připojuji se ke gratulaci:) HLEDAČŮ PRAVDY PŘIBÝVÁ:), tento blog pokládám za studánku pravdiček a kousíčků skládanky, které potřebujeme k odhalení kdo jsme, co tady máme dělat a tak vůbec........ atd:))))) DĚKUJI Iva

      Vymazat
    2. Ivo, děkuji za krásný upřímný komentář - už jen na základě něj stojí za to pokračovat! :-)

      S úsměvem :-) a přáním všeho dobrého
      Patrik

      Vymazat