neděle 13. října 2013

Patrik: Říjnová zpověď

Jsou chvíle, kdy člověk vlivem smršti vnějších událostí nemá třeba i několik měsíců čas a hlavně ani rozpoložení na to „vyzvracet“ něco na papír, resp. potažmo tedy na monitor (do nějakého textového editoru). Dnes již očividně po delší době mám takové to nutkání tak učinit, a to pokud možno spontánně a otevřeně. Ty zvratky bych mohl nyní v širším smyslu tematizovat. 

Rok 2013 pro mě začal v listopadu 2012 a nakonec to má možná souvislost s tím, že opravdu nový rok začíná dle serioznější astrologie / astropsychologie ne 1. ledna, ale v den, kdy se člověk narodil (viz ZDE). V tu dobu jsem měl totiž shodou okolností opět takhle jedno sezení s Kamilou Němečkovou, která mi otevřela oči na základě analýzy snů. Resp. po nenásilném povídání otevřete oči sami sobě a to je na tom to nejcennější. Začal jsem chápat své kořeny, složení své osobnosti, moje tendence, moje slabiny a problémy k řešení. Spirálovitě jsem se vrátil, byť do jisté míry životem změněný, do temnější části své bytosti, kterou jsem od toho okamžiku nově přestal ignorovat či odsuzovat. Uvědomil jsem si, že jsem se několik let snažil být úzkostlivě jen ten „pracovník světla“, jak se někdy dneska poněkud módně píše. Nechci to rozhodně shazovat, ale myslím si, že většina z nás máme prostě obě ty stránky v tomto světě duality a já tu svou opovrhovanou prostě a jednoduše začal přijímat.  

Souvisí to ale i s tou vlastní minulostí psychického života. Došly mi totiž také zajímavé věci ohledně dichotomie muž-žena. Můj zevní muž si vybíral jako mužské hrdiny od dětství muzikanty s ženskou energií typu Michael Jackson, Chester Bennington, Kurt Cobain nebo Billy Corgan. Má vnitřní žena byla vždy spokojená (podle C. G. Junga má každý muž vnitřní ženu a každá žena vnitřního muže). Samozřejmě to souvisí se vztahy s rodiči, čemuž nikdo z nás pravděpodobně neuteče. Otázku, do jaké míry vztahy s rodiči promítají dávnější minulost, zde ponechávám stranou... Začaly se mi tedy spontánně vynořovat útržky z dětství, vrátil jsem se k oblíbené hudbě z puberty, kterou jsem několik „světlých“ let vnímal jako „nedostatečně duchovní“ či tak něco. Začal jsem mít ostřejší lokty a hlavně jsem pocítil jakési vnitřní vyléčení, rovnováhu bytosti. V tomhle směru na listopad a prosinec 2012 moc rád vzpomínám.

Každopádně jak to souvisí s těmi zvratky – od ledna 2013, když se na to podívám zpětně, jsem se začal už psychicky cítit jako na houpačce, začalo se to nějak prát. Pak zase pohoda, na jaře jsem se začal více obracet k reálnému životu než jen k tomu abstraktnímu. Jsme na Zemi, a tak uzemnění je někdy základ... 

Omlouvám se za roztříštěnost textu, ale mám dojem, že tak nějak s tím oteplováním a přechodem do léta se začalo houpat i mé okolí a současná 3D realita vtahuje všechny opravdu do „konce času“. Spustilo se čištění i přes to, že na to vlastně nemáme nebo nemáme mít čas. Je to období psychických (i fyzických) výměšků. Prakticky kdykoli se tento podzim přihlásíte na mail na Seznamu, vyskočí na Vás nějaká negativní či negativistická zpráva o událostech ve světě. Jako by zas vše bylo na hraně nejen v těch vnitřních světěch většiny z nás, ale i v tom vnějším. Otázka je, co to vlastně je... Vím, že se to hojně tematizuje i jinde a všichni to nějak interpretujeme, ale pravda je stejně nakonec jen to, čemu sami věříme....

I přes nezvykle ponurý tón budiž tohle říjnovou inspirací a snad impulzem k po delší době pořádné debatě...jak to vše cítíte teď Vy? A bez cenzury! :-)


Patrik

30 komentářů:

  1. Patriku,
    můj názor znáš - viz můj článek o "Duc hovnu", který jsi tady sdílel i Ty.
    Zkušenosti (a ty jsou mnohem důležitější a skutečnější, než vědomosti) mám naprosto stejné, jako máš Ty. Jen to celé nevnímám jako nějaké "zvracení nebo rozpoložení mysli", nýbrž jako osobní skvostnou renesanci. Vše je totiž najednou jednodušší, vše se daří, usmívají se i lidi, kteří to před "okamžikem zlomu" nedělali. Když se mi chce zařvat, tak si zařvu (klidně i sprostě), když chci ticho - vyhledá si mě. Když chci něco "hmoťácky" materialistického - jdu si za tím, ale když cítím, že realizace pokulhává, beru to jako "NE" a tak od toho bez výčitek či smutku upustím a jdu si pro něco jiného.
    Zkrátka Život je vice Živý.
    Darovanému životu na zuby už nekoukám. :-)

    Díky za upřímný článek a držím pěsti.

    PS: Na toto téma, stejně jako o stravě, jsou snad rozporuplnými emocemi nejnadupanější diskuze. Jeden by řekl, že se těmito tématy určitě zabývají nejvyrovnanější (ezotericky - nejsvětlejší či nejrozvibrovanější) lidé, ale skutečnost je přesně opačná. Tak pokud se to objeví i zde, přeji pevné nervy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale,

      díky za bleskový komentář. :-) Zrovna teď v tuto chvíli to zase vnímám taky jako skvostnou renesanci, ale nikdy bych před pár měsíci neřek, že bude zkrátka během roku přibývat tolik chvil, kdy se v tom budu houpat - jsem i citlivější (přecitlivělělejší ?:-)) na masovější vynořování s****ek, byť vím, že je to správně a máme znát, které houby jsou jedovaté. :-)

      Líbí se mi, že tu řešíme právě tyhle věci a máš absolutní pravdu - jsou to citlivá témata pro mnoho lidiček a je to pak v komentářích znát, viz teď zase na Orgu článek o správném přístupu k organismu (pominu-li samozřejmě bitvy u Tebe :-)) - http://orgo-net.blogspot.cz/2013/10/vnitrni-cistota-tela-je-zakladem-zdravi.html.

      Vymazat
  2. Myslím, že jsi to napsal úžasně, Patriku. Také cítím, že tento rok přinesl hodně změn a celkově cítím, že se někam posouvám, srovnávám sama se sebou. Podzim je nádherný a barevný, ale také melancholický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Simono, jo a zapomněl jsem - rok 2013 má být rokem smrti a znovuzrození...mnozí z nás se dlouho vědoměji zabýváme osobním rozvojem a stejně nevíme kudy kam, ale sleduju to i u lidí, kteří taková témata neřeší...

      Vymazat
  3. Ahoj Patriku, jsem rád, že Srdce NE ještě tluče :-) A moc díky hned za takový upřímný vstup. Vím moc dobře, o čem mluvíš, poslední dobou mívám podobné pocity, sny i emoce vyplouvají na povrch a když se mi chce řvát, tak řvu, občas i zabulím a nejen při cibuli... To jak se to ve mně pere. Ale cítím, že po tomhle vnitřním souboji vycházím z ohně čistější než po omytí posvěcenou vodou. Je to náš vnitřní boj, který nikdo za nás nevybojuje, jen my sami. Tak ti držím pěsti a všem, kteří se nebojí do takovýho boje pustit, taky! Krásnej podzim přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Petře,

      Ty máš obrovskej dar napsat to zásadní jasně a moc pěkně - za to Ti (nejen) já děkuju. Nemám prostě co dodat - krásnej podzim i Tobě! :-))

      P.

      Vymazat
  4. Všimli jste si, že se vůbec nemluví o té kometě, která se má příští měsíc zjevit a být viditelná pouhým okem až do ledna 2014?

    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=758696

    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jestli přiletí, tak prostě přiletí a jestli to není kometa, tak to kometa není, ani když bych si to říkal od rána do noci. Jsou věci, které můžeme ovlivnit a jsou takové, s kterými nepohneme. Má cenu se tím dopředu zabývat?
      I když přiznám, že pokud by to byli nějací krvelační mimoni, kteří by ve vteřině zničili celou Zemi, tak by mě nakrklo, že jsem se dneska zbytečně babral se záhonem jahod, s česnekem a že jsem zas trochu auto připravil na zimu. :-)

      Vymazat
    2. Jen ať přiletí,však ona splní každému jeho nejniternější přání čili přání Duše,pánč z té záře mozky přestanou pravděpodobně fungovat a hubinky budou pěkně dokořán,někdo se možná strachy po a dokonce někomu i přeskočí.A že se o ní nemluví,to asi proto,že jen Síla ví.....

      Vymazat
    3. Michal: Přesně, nemá cenu se tím dopředu zabývat, už jsem toho očekával tolik, že prostě budu tentokrát v přítomnosti. Ale zvědavost mi nedává a sleduju stále pár vybraných webů a nikde ani zmínka, přičemž zatmění Měsíce / Slunce, tranzity Venuše se řeší docela dost a s časovým předstihem.

      Ter: Uvidíme...:-)

      P.

      Vymazat
  5. Patriku, článek je popis Tvých zkušeností a je to prostě tak a bude to gradovat ještě více v dnešní společnosti. Tak jak jsem psal nejen v článku "Chci domů" a také stejnou problematiku v článku " Duc - hovno", tedy v mém článku a ne jak psal pan Michal B., v jeho komentáři zde, jako jeho článek. Lidé si budou pro svůj vnitřní klid rádi přivlastňovat i cizí myšlenky, které pak často budou vydávat za své, zapomínat původní zdroje a nejen myšlenky, ale jednání, činy a někteří se budou snažit své chování ospravedlňovat a kritizovat za to ty druhé, až do stavu zloby a nenávisti. Nechtěl jsem o tomto psát, protože jsem na svých stránkách na nastupující problematiku již upozorňoval v článcích, kde jsem zdůrazňoval, že se budou velmi vyostřovat vztahy mezi zlem a jak někteří rádi hanlivě říkají , světlými lidmi, kteří snad něco málo chápou, ale stejně nejsme schopni vystihnout vše nikdo.
    Ano, časový prostor se zkracuje a lidé dostávají zpět rychle vyrovnávací impulsy, ale to je normální a musíme si na ně zvyknout, protože toto je jeden z nejlepších výchovných momentů. Víte Patriku, to co se děje nyní, mně často vykouzlí úsměv na tváři, protože jsem svědkem toho, jak lidé okolo se stále drží naučeného starého pohledu, klišé a vždy si to pak nějak "odborně" vše vysvětlí ke své spokojenosti. Ale to je právě ta zásadní chyba, je potřeba být variabilní a vnímat Sílu, která Vás vede tímto novým směrem a pokud to pozoruji v okolí, zatím to horko těžko jde. Znám jednu bytůstku ve věku 8-9 roků, která si vše takhle dětsky své jednání, lež a chování omluví tak, že kritizuje právě ty, kteří jsou v její blízkosti a nechápe, že se jí to stále vrací zpět jako bumerang, ano dětské omezené chování. U dětí se toto chování dá omluvit a je zde možnost navést je na to správné vnímání Síly a cestu, kdežto u dospělých je to dnes dost problematické, ba bych řekl i nemožné u některých jedinců, u kterých je na prvním místě jejich vlastní prospěch, čili Ego ovládající duši a navenek se ukazující jako oduševnělá bytost, která do toho všeho vidí - prd vidí, je slepá jak patrona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iv, díky za komentář! Jen mě trošku zarazil ten bojovný tón - jakožto lingvistovi mi neušla jiná možná interpretace Michalovy věty: ty uvozovky mohly znamenat něco jako "má verze článku o Duc hovnu". Svým originálním slovním spojením jste vytvořil pojem. Vlastní jméno "Duc hovno" by pak bylo prostě v současnosti díky Vám populárním označením pro význam "pseudoduchovno", tedy téma, o němž jste psali oba, ale Váš název se dá skloňovat a má šmrnc.

      Nechce se mi zkrátka věřit, že by si od Vás vypůjčil takto okatě název článku, když si to každý může dohledat. :-) Ale to nakonec může na pravou míru uvést sám, tolik jen za mě...

      Když jsem psal, že se to všude mele a na různých webech se to různě interpretuje (každý jsme osobnost), měl jsem vlastně na mysli i ten Váš článek "Chci domů", ale asi nejsem v dostatečném rozpoložení, protože jsem už po prosinci 2012 vůči pojmu 5D mírně ne skeptický, ale spíše opatrný.

      Připadá mi v pořádku být světlý člověk, ale po prosvětlení dosud neosvětlených komnat duše, ne s nějakou oslnivou, ale pomíjivou zářivkou. Samozřejmě vím, že mezi námi jsou i ti absolutně světlí, ale my "průměrní smrtelníci" jsme tady podle mě právě kvůli tomu prosvětlování, a to si nejdřív musíme uvědomit, kde ta tma je.

      Jinak souhlasím - přizpůsobovat se variabilitě Síly je zřejmě ta cesta...

      A na dětech je sice k minusu toto chování (u nich však omluvitelné), ale zase jsou víc průchozí, což je plus. :-)

      P.

      Vymazat
    2. Dobrý večer, slovo Duc hovno použila první paní Zdenka Blechová.

      Vymazat
    3. Dobrý večír,

      no vidíte - ještě k tomu. :-) Je mi jasné, že na tuto hříčku už musel někdo dááávno přijít, ale tady v tom našem užším a nedávnějším kontextu to použil Iv. :-)

      P.

      Vymazat
    4. Iv,
      co je zlo a co je dobro? M.

      Vymazat
  6. Aby nedocházelo k nedorozumění, i když Iv moc dobře ví, jak jsem to myslel, napíšu to ještě jednou a polopatě.
    Článek Duc hovno pochopitelně napsal Iv. Já to dal do uvozovek, protože (nemusíme si nic namlouvat) vznikl mimo jiné na základě mého článku o duchovnu.
    Iv, přečtěte si svůj nedávný článek, kde jste psal o soutěživosti. Myslel jste, že píšete o druhých, ale skutečnost je jiná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tedy žasnu,jsi zářným důkazem toho,jak Síla "nutí" každého,aby bez odalu ukázal,co je v něm.To posvátné zvíře tě snad koplo do hlavy,hihi.Jinak to není snad ani možný,co ty vše si dovolíš k člověku o kterém jsi psal pouze v superlativech,dokonce mně osobně na mou soukr. adr.Nebo že by se pan Iv natolik změnil,to se mi nějak nezdá,jeho články a komentáře jsou stále stejně kvalitní a jdoucí přesně do černého,řekla bych.Těším se velice na záři přibližující se komety,opravdu moc.To bude nádhené bílé světlo.

      Vymazat
    2. Omlouvám se za to,že se zde tolik projevuji,ale nedá mně to reagovat na tak bezbřehou nabubřelost,kterou zde předvádí MichalB. :" Já to dal do uvozovek, protože (nemusíme si nic namlouvat) vznikl mimo jiné na základě mého článku o duchovnu." a jak jsem se dočetla na EuP v článku Duc-hovno :"Omlouvám se za název nadpisu, který má vlastně původ v klipu pana Jaroslava Duška" .Nejsem tedy jasnovidec,ale Síla mně již něco napoví,za což jí velice děkuji,ale řekla bych,že tady je ten pravý popud pro vznik článku,nemohu ovšem mluvit za pana Iv.Víš ty co, Ego ovládá celou tvojí duši a poznala jsem to přesně podle toho tvojeho fota ve žlutých trenclích,hihi.Patriku omlouvám se,ale doufám,že je to opravdu bez cenzury.Nesnáším totiž,když se ubližuje lidem,kteří se snaží otevírat oči druhým a to z čisté lásky k nim, no a ještě zvířatům,ale to sem radši tahat nebudu,nene.

      Vymazat
    3. Ter,

      od jisté doby (viz pak níže) se Tvé komenty změnily - je to samá Síla, samé hihi, ale mezitím jsou docela rejpavé kousavosti. :-) Najednou Ivovi mimochodem vykáš (což nechápu a mate mě to). Každopádně ho nazýváš člověkem, který se snaží pomáhat lidem a zvířatům z čisté lásky k nim, ale kdokoli do téhle diskuze přijde venku (snažím se zaujmout pozici nezávislého pozorovatele), by bohužel řekl, že Iv vystartoval na Michala. A nakonec si na základě té doby, co sleduji EuP, myslím, že Iv se právě umí i zdravě n****t (proč ne?!) a obraz bezmezně milujícího učitele se mu podle mě úplně nezamlouvá.., ale k tomu se asi když tak vyjádří. :-)

      Myslím, že horší než žluté trencle jsou ty „větší“ rány typu "Ego ovládá celou tvoji duši" - brrr, za chvíli asi cenzurovat budu muset. :-)

      Patrik

      Vymazat
    4. 1) Navíc k práci s informacemi Ter:

      V první větě je vysvětlen původ NÁZVU (Jarda Dušek), ale co je dál? "Zachytil jsem nedávno jeden článek o Duchovnu http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/08/je-duchovni-snazit-se-byt-duchovni.html kde je podána myšlenka o duchovnu, v níž autor vlastně zjišťuje svou vlastní podstatu a vývin své Duše v náhlém poznání sebe sama při konfrontaci se životem."

      2) Taky mám občas na EuP mimo jiné dojem, že "symbolikou" myslíte nějakou rafinovanost či jazykovou hříčku. Když už jsme u toho. :-)

      P.

      Vymazat
  7. Ahoj, Patriku, ani nevíš, jak Ti rozumím, taky v tom pěkně lítám a vidím kolem sebe, jak se to pěkně houpe. S tím uzemněním, to je fakt. Někdy mám pocit, že se musím držet, nějak se vybít, vytlouct něco nepopsatelného . Dělám to muzikou, nebo venku prací na zahradě, abych se utahala . Jedna moje kamarádka občas vlítne do lesa jak blázen a vezme klacek a mlátí do starého pařezu, dokud neumdlí únavou. :) řÍká, to bys koukala, jaký mi pak jdou myšlenky. . . . ještě jsem to nezkoušela, ale prubnu to:) jinak díky za upřímný článek. ahoj iva P.S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo po delší době, to mě těší, že píšeš!

      Nejlepší na tom "osvícení" je, že už si tyhle výboje nevyčítám jako něco, co se nehodí nebo je "špatné". :-)

      Ten pařez mě pobavil. :-D Ale je to taky dobrá možnost...

      Já díky moc za Tvůj koment a přeju hezký večír,
      P.

      Vymazat
  8. to Patrik, Michal

    Patriku, je to Váš pohled a v této realitě Vaší přítomnosti si myslím i správný, vše má svůj čas a děkuji za odpověď.

    Co se týká příspěvku Michala, nemohu souhlasit, ale je to jeho pohled a jen prosím moc o jedno, a to, že další diskuze s tímto člověkem již považuji za zbytečné, pokud moje informace podávané lidem, někdo považuje za soutěživost, převrací pak k obrazu svému vše, co se nehodí, je pak vše zbytečné a hlavně ztráta času. Výraz "polopatě" také svědčí o inteligenci, drzosti a není mou povinností chytat myšlenky z hlavy tohoto člověka, pokud píše něco jiného, než myslí.

    OdpovědětVymazat
  9. Včera sa votrel pod moje ruky zabudnutý zošit a v ňom báseň z 24.10.2012. Asi som ju fakt napísala, snáď zapadne láskavo do duší.

    JESEŇ

    Čím to asi je,
    že básne podzimu jsou tak dojímavé

    Co dalo slovúm let,
    snad listí kadeřavé ?

    Snad vítr šeptající, že brzy přijde mráz a
    duše doufající , že budeme tu zas

    až jaro zazpívá svou píseň,
    shodíme z ramen tíseň ,

    otevřem oči, pohlédnem k slunci znova
    a duše bude opět jako nová.

    Díky Patriku za úprimnú spoveď, krásne vyjadrenú. B

    OdpovědětVymazat
  10. Upřímně mě mrzí, jak se ty vztahy mezi Vámi hledajícími tady na netu vyostřily. Na druhou stranu mám tak trochu takovou tu radost, že se něco děje v tom pravém smyslu apokalypsy, a sice „odhalení“...

    Ještě tak před rokem jsem na EuP přihlížel, jak Vy energeťáci držíte hezky pospolu a dnes jste najednou rozděleni, aniž byste možná chápali proč. Působilo to přitom tak jistě; hledali jste to samé společně, zdálo se...

    Myslím, že je čas se spojovat, ne rozdělovat, byť to zní možná příliš pravdoláskařsky ve smyslu „naivně“ či „těžko realizovatelně“.

    Co se týče Iv (snad mě neukamenujete), pokud můžu být upřímný, tak ještě než jsem zaregistroval nějaké spory s Michalem, míval jsem za poslední měsíce automaticky z většiny textů na EuP dojem určité polemičnosti či "dodatku k něčemu" a nebo mi přinejmenším připadalo hezké, že dva různí autoři píší na stejné téma (synchronicita, proč ne?). Každopádně fakta:

    23. 8. 2013, 16:25 – Je duchovní snažit se být duchovní? (MichalB)
    2. 9. 2013, 20:17 – Duc – hovno (Iv)

    Je přece scestné se handrkovat; většina z nás uznává oba blogy a SNE je vřele doporučuje. :-) Každý si to nakonec vždy přebere tak nějak sám, jak vidět, už toho začínáme být schopni...

    OdpovědětVymazat
  11. Na blogu EUP šarapatí šarapata .... to je výsledok. Pred rokom som sa tam zapojila, bolo krásne. V januári sa skončilo, neviem prečo, aj keď sa ma ktosi odtiaľ pýtal. Tak si vravím let it be...
    . B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále tomu jaksi nemůžu věřit...

      P.

      Vymazat
    2. Ego je potvora :-) , šarapatí ostošestť... B

      Vymazat
  12. Raz sme si v kanclu dali na dvere krásny výrok J. A. Komenského
    "Všeliké rozčilování toliko pro hovado dobré jest".

    LOL - .. človeče máš odo mňa rozhrešenie - všetci ako tu sme posplietaní a zbalamutení. Kto chce nech hádže kameňom, kto chce nech sa modlí, ja idem do kina .. dám si kitkat a černý kafe a budem myslieť na vás s láskou, lebo inak neviem, B.

    OdpovědětVymazat