středa 15. srpna 2012

Schumannova rezonance – tlukot srdce Země


Bývá nazývána tlukot srdce Země a je spojována s léčením, duchovní transformací a zrychlováním času.

Schumannova rezonance (SR) je frekvence, ve které kmitá elektromagnetické pole nad zemským povrchem pod ionosférou. Tento prostor rezonuje stejně jako ladička a elektromagnetické vlny v něm vyvolávají blesky. Někdy se těmto frekvencím říká „tlukot srdce planety“. Poprvé byly tyto rezonance zaznamenány při atomových testech. Německý vědec W. O. Schumann vlny předpověděl v roce 1952 a pak je i doložil v roce 1957. Jde o nejdelší elektromagnetické vlny registrované na Zemi.
V Schumannově době se vědci nedomnívali, že by tyto vlny mohly proniknout slupkou obklopující planetu až do kosmického prostoru. Ale je tomu tak, družice prolétávající nad planetou rezonance vyvolávají.
Základní hodnota SR se blíží 7,5 Hz. Někdy se uvádí hodnota 7,83 Hz. Nejúžasnější na celé věci je, že základní rezonance planety Země odpovídá frekvenci lidského mozku, když se nachází mezi frekvencemi na úrovni theta a alfa.

  • alfa hladina – 8-13 Hz – je charakteristická frekvencemi EEG v rozsahu 8 - 13 Hz, se dosahuje ve stavu dřímoty, a také při uvolnění (relaxace), zvýšené představivosti a jemných rytmických fyzických aktivitách. Často se spojuje s příjemnými pocity, až euforií, bez přítomnosti psychické námahy. Je ideální na učení.
  • theta hladina - 4 - 8 Hz, je stav vědomí, který se nejčastěji dosahuje v ospalosti, kdy obyčejně velmi rychle upadáme do spánku. Často je provázen podvědomou představivostí a s ní spojenou tvořivostí.

I věda potvrdila, že tato frekvence je základním předpokladem fyzického i psychického zdraví člověka. Někdy se uvádí, že vystresovaný moderní člověk má frekvenci svého mozku vyšší, než je 7,5 Hz. Možná proto je tolik lidí kolem nás nemocných, trpí depresemi a psychickými problémy všeho druhu. Tyto informace nejsou nic nového, byly známy už v 70. letech 20. století. V Schumannově frekvenci také zní posvátná indická slabika Óm, která se vyskytuje ve všech hinduistických a buddhistických mantrách. SR může být dokonce formou, kterou sama planeta komunikuje s lidským vyšším vědomím.

Vědecká definice

„Vlnění stvořené pro život a pro evoluci na této planetě“ - ačkoliv jsou esoterické interpretace tak básnické a mnohoslibné, věda se drží při zdi.
Schumannovy rezonance (SR) jsou souborem maximálních hodnot při extrémně nízké frekvenci (ELF) a SLF (super nízké frekvenci) spektra zemského elektromagnetického pole. Jsou to globální elektromagnetické rezonance, excitované výboji blesků v oblasti mezi zemským povrchem a ionosférou v rozsahu od 3Hz do 30Hz nebo od 30 do 300 Hz. Mimo geofyziků se o SR začala zajímat také bioenergetika a akupunktura. Malá vědecká studie z Japonska zjistila, že SR snižuje krevní tlak. Další dopady na lidské zdraví zkoumány nebyly. Tolik Wikipedie.


Planeta se transformuje
Rezonance Země

Esoterické výklady jsou daleko zajímavější. SR byla pro esoteriku velmi frekventovaným pojmem zejména po roce 2007. Některé zdroje ji spojily s duchovní transformací a s blížícím se koncem mayského kalendáře, s rokem 2012 a přepólováním Země. Průměrná SR (7,83) se podle některých zdrojů začala z neznámých důvodů zvyšovat v době první harmonické konvergence v roce 1987. Planetární (resp. i vesmírný) energetický posun jako by předznamenal transformaci lidského vědomí, která od té doby sílí.

Léčivé účinky

Někteří badatelé označují SR za „ladičky života“. Domnívají se, že se jedná o velmi důležitou, trvalou elektromagnetickou vlnu, která funguje jako frekvence, ovlivňující biologické oscilátory v mozku savců.
Dr. Wolfgang Ludwig zjistil, že na to, aby byl člověk v harmonii, potřebuje být v souladu s Schumannovou frekvencí.
Být naladěný na SR znamená být v kontaktu se základním tokem bytí. Laboratorní testy ukázaly, že když jsou živé buňky vystavené působení SR, ochraňuje je to před škodlivými elektromagnetickými frekvencemi a snižuje to absorbci škodlivých chemikálií. Poslech frekvence 7,83 Hz zvyšuje imunitu před iritujícími vlivy vnějšího prostředí.
Hlavní způsoby, jak se na tuto frekvenci naladit jsou meditace, relaxace a kontakt s delfíny.

Rezonance Země se mění?

Podle některých výzkumů se průměrná Schumannova frekvence postupně zvyšuje.
Lewis B. Hainsworth byl jedním z prvních, kdo hovořili o tom, že lidské zdraví je spojené s geofyzickými parametrami, což se děje prostřednictvím SR.
Hainsworth zjistil, že frekvence lidského mozku se vyvinuly společně s těmito signály.
Pokud je tato hypotéza správná, znamenalo by to, že byly objeveny podmínky, za jakých dochází ke změnám v lidském mozku.
Změny v mozkových strukturách by mohly způsobit zdravotní poruchy i změny chování.

V souvislosti se zvyšující se SR můžeme pociťovat:
  • Migrény, vyčerpání
  • Elektrický náboj v končetinách a páteři
  • Křeče ve svalech
  • Symptomy podobné chřipce
  • Živé sny

Zdroj: pravdu.cz
Vystavil: Michal

3 komentáře:

  1. Úžasné. Všechno krásně zapadá... Možná další střípek mozaiky x).

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, ak tieto symptomy človek nemá, má vyhráno ??
    Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že člověk nikdy nemá vyhráno. Kór v této oblasti.

      Vymazat